Vad är grejen med barrista-mjölk?
Kan nån förklara för mig vad skillnaden är mellan barrista-mjölk och vanlig mjölk? ja, förutom att den är dyrare och i en flashigare förpackning.
Kan nån förklara för mig vad skillnaden är mellan barrista-mjölk och vanlig mjölk? ja, förutom att den är dyrare och i en flashigare förpackning.
Den är väl bra till caffelatte och sånt.
Ingen aning faktiskt....
Den är speciellt bra att skumma och ska tydligen framhäva kaffesmaken.
Jag googlade och fann att den optimala fetthalten för att få perfekt skum är just 2,6 % så baristamjölken är speciellt framtagen för detta ändamål. Är också högpastöriserat och håller därmed längre.
Sen om skummet blir bättre eller ej verkar det tvistas om.
Då har man lärt sig nåt nytt då
Aha, så det är fetthalten! Jag trodde att det var tillsatser etc. Tack för upplysningen! Jag tycker ändå att det verkar överskattat..
Mina föräldrar har baristamjölk i sitt kaffe, för att få den gräddiga smaken utan att behöva använda fet grädde.