• Mandarina

    Kyckling - fryst, o sedan tinat o sedan fryst

    Behöver lite hjälp...ska ha middagsbjudning ikväll.

    Vi har precis flyttat och isambnad med det så var jag tvungen att frosta av frysten. Det resulterade i att jag tog ut den stora påsen med fryst kyckling o la i kylen, minns ej om det var i ett dygn eller en halvdag....sen la jag den alltså åter i frysen.
    Idag tänkte jag ta fram den o tina den inför kvällens matlagning.

    Är det ok att göra så ? eller e den kass för att man tagit ut o in den på det sättet??

    Hjälp ....

  • Svar på tråden Kyckling - fryst, o sedan tinat o sedan fryst
  • Vasen

    Köp ny kyckling. Det kan gå riktigt illa.

  • Lena

    Det är inte okej att tina och sen frysa om utan tillagning emellan.

  • anne h

    Det är aja baja att tina och frysa kyckling igen om du inte tillagat det däremellen!
    Du vill inte bjuda på det..


    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • FruSen

    Har hört (vet ej säkert alltså) att fisk är det enda livsmedel man kan tina och frysa om igen utan att tillaga det mellan.
    Om det är så vet jag inte.
    Kycklingen skulle jag inte sparat!

  • Mandarina

    oj då...tur att jag frågade här för jag verkligen på väg att tina den igen o tillaga den...tur !

    Men det tinades inte upp helt...utan var fortfarande frusen i kylskåpet alltså....jag hade inte den på nåt sätt utanför kylen...
    Men det kanske inte e bra det heller??

  • Pappa G

    Några timmar i kylskåpet hade den nog inte hunnit tina mycket av, men var det ett helt dygn så var det lite för länge..

  • Mandarina

    ok...då slänger jag den!!

    Varför går det inte att använda igen?? Nyfiken bara varför..

  • Pappa G

    Risk för bakterietillväxt.
    Rå kyckling har mycket dålig hållbarhet.
    (Färsk kyckling från affären ligger i speciell atmosfär)

Svar på tråden Kyckling - fryst, o sedan tinat o sedan fryst