• Rapunzella

    1,5 år från Kina - Blöja?

    Jag har för mig att jag någon gång läst om några speciella "blöjbyxor" som man använde i Kina, som var som en öppen "lucka" som öppnades om "behov uppstod".

    Det kanske var många år sedan de användes, men jag undrar nu - visst använder troligen en 1,5 åring i Kina blöja? Eller brukar barnen vara pottränade på barnhemmen? Finns det blöjor att köpa där, eller ska man ta med?

  • Svar på tråden 1,5 år från Kina - Blöja?
  • sirisdotter

    Har en kompis, som fått barnbarn i Kina.  Den unga familjen flyttade  till Sverige förra sommaren.  Det lilla barnet (minns inte riktigt hur gammalt det var, 2 år?)  hade vant sig vid att kissa var som helst....  I början fick farfar raskt slita fram närmaste papperskorg.  Enligt farfadern kissade barnen på golvet i Kina även på restaurang, kyparen var snabbt där och torkade med en trasa, som den självklaraste saken i världen.

    Har inte upplevt det själv - och det kan väl variera beroende på var i Kina barnen levt?

  • mor till två kina tjejer

    Vår dotter (19 månader vid adoption) hade blöja.

  • Rapunzella
    mor till två kina tjejer skrev 2010-04-10 23:25:23 följande:
    Vår dotter (19 månader vid adoption) hade blöja.
    Finns det bra blöjor att köpa där?

    Sirisdotter - får hoppas att det inte är så i detta fall.
  • sirisdotter
    Rapunzella skrev 2010-04-10 23:47:23 följande:
    Finns det bra blöjor att köpa där?Sirisdotter - får hoppas att det inte är så i detta fall.
    Ja, det verkar rimligt att barnhemsbarn, som ev. kommer att adopteras till andra länder, vänjer sig vid blöjor...
  • Marie IE B
    Rapunzella skrev 2010-04-10 23:47:23 följande:
    Finns det bra blöjor att köpa där?
    Ja det gör det. Vi hade bara med oss 5-6 blöjor hemifrån och hade inte ens behövt det. Vi var iväg hela gruppen och handlade dagen innan vi fick barnen, dels som gåva till barnhemmen och se'n till våra egna barn. Det finns Huggies och det finns kinesiska märken i olika prisklasser. Vi köpte kinesiska och inte de allra billigaste och de funkade kanon.
    På sta'n såg vi många många barn med öppna byxor men alla barn i vår grupp var blöjbarn
  • Prinsessmor

    Båda våra döttrar som var närmare 2 respektive 1,5 år när de kom hade blöjor. De barn som varit i fosterfamiljer kan jag tänka mig i större utsträckning har "splitpant" (byxor med öppen gren). Men jag har även hört om mindre barn som potttränats från typ 1 år. Det troligaste är ändå att ni får ett blöjbarn. Blöjor är, som flera innan påpekat, inga problem att köpa i Kina. Det finns ingen anledning att släpa det från Sverige. Det vi hade med var sk badblöjor. Så man kan bada med barnen i hotellets pool. En fantastiskt rolig aktivitet om barnet är van med vatten.
    Lycka till!

  • mor till två kina tjejer

    Vi släpade faktiskt med oss blöjor till Kina, väldigt praktiskt tyckte jag. En sak mindre att tänka på under resan.
    Men visst finns det blöjer att köpa i vilken affär som i Kina. Det samma gäller välling (vilket vi också hade med oss) och barnmat.
    LYCka till

  • chatnoir

    Vår son hade blöja när vi fick honom. Vi köpte blöjor i Kina, Pampers, i en liten supermarket intill hotellet.

  • Thi 08

    Det är väl inget konstigt med en 1,5 åring som endast har blöja? Jag har inte börjat potträna min ännu.......tänker börja lite smått snart, men för det första gick hon ju inte ordentligt förrän hon var 15 månader och då kan man ju inte anv potta. Om man läser lite på nätet finns det vissa hållpunkter för att avgöra om barnet är redo för potträning (ex barnet ska kunna gå, barnet ska visa tendenser att kunna ta av sig byxorna själv.....) Jag tror inte man ska skynda på det i onödan. Barnet går igenom så mng förändringar ändå. Ta med några blöjor och köp resten där om barnet visar sig använda blöja (vilket jag tror).

  • Thi 08

    Men va? Jag hänger verkligen inte med. 19 månader och blöja är väl inget konstigt? Varför hoppas du barnet inte har blöja? Alla föräldrar måste väl potträna sina barn..........det ingår ju i föräldraskapet. Ber verkligen om ursäkt om jag missuppfattar dig nu, men du verkar tro att 19 månader och blöja är märkligt. Mng barn är redo i 2 årsålden vad jag hört.


    Rapunzella skrev 2010-04-10 23:47:23 följande:
    Finns det bra blöjor att köpa där?Sirisdotter - får hoppas att det inte är så i detta fall.
Svar på tråden 1,5 år från Kina - Blöja?