Hur förvarar man öppnad förpackning marsipan??
Har köpt marsipan från Kakburken och undrar hur jag förvarar det som blir över? Senast lade jag in det i dubbla plastpåsar och förvarade i rumstemperatur, men det blev stenhårt. Nån som har tips?
Har köpt marsipan från Kakburken och undrar hur jag förvarar det som blir över? Senast lade jag in det i dubbla plastpåsar och förvarade i rumstemperatur, men det blev stenhårt. Nån som har tips?
Ingen aning, vill gärna veta det jag också. Jag brukar också sno i det i massor av plast, men det håller ändå inte så länge. Förmodligen är marsipan sånt som inte går att förvara så länge... även de färdigförpackade marsipanklumparna blir ju torra om de går över förbrukningsdag, men om man skär bort yttre lagret så brukar restsen kunna kavlas ut.
Stoppa i plast och sedan i kylen. BLir det torrt kan du sätta till lite fukt och bearbeta upp smidigheten igen.