• Äldre 11 apr 11:54
  17992 visningar
  15 svar
  15
  17992

  Avsluta försäkring för gammal hund?

  Som rubriken lyder: Jag funderar på att avsluta försäkringen på min gamla hund. Hon är över 12 år gammal (labrador) och har diverse krämpor som urinläckage och värkande leder, båda krämporna medicineras hon för. Trots detta är hon en glad men trött, lite långsam gammal tant som är i princip döv.

  Jag tänker så här att när den dagen kommer och hon blir allvarligt sjuk eller döende så kommer jag inte att vilja förlänga hennes lidande och därför har vi inget behov av hennes försäkring längre. (Vi har betalat helårsvis så snart är det dags att ta ställning.)

  Tänker jag fel? Hur gör ni andra som har gamla hundar?


  ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
 • Svar på tråden Avsluta försäkring för gammal hund?
 • Anna o Leia
  Äldre 11 apr 11:58
  #1

  Jag förstår hur du menar. Jag tror inte ens att försäkringen gäller en så gammal hund ifall det skulle hända något. Så sa agria till oss iaf..(vet inte vilket fsbolag du har men vi har agria). Jag skulle nog gjort något liknande eftesom försäkringen ändå inte gäller längre, och om hunden skulle bli allvarligt sjuk i den åldern är det nog bäst att få somna.. och slippa allt lidande.
  inte minst för hundens skull..

  Lycka till

 • Äldre 11 apr 12:00
  #2

  tycker faktiskt att du tänker rätt. Om det skulel hända en såpass gammal hund något så du måste operera henne så kan hon dö under narkosen. Jag skulle lägga dom penagrna på att ge henne ett lite lyxigare liv den sista tiden istället =) kanske köpa en elektrisk värmefilt som hon kan ligga på så värken i lederna blir bättre eller något annat bra =) har du förresten testat att ge henne atrox? finns på apoteket men jag gav vår whorste det när han började ha krämpor och han blev lite rörligare.

 • Äldre 11 apr 12:10
  #3

  Tack båda två!

  tamate: Jag har testat allt som finns på markanden och lite till men nu går hon på en daglig underhållsdos av receptbelagda Flexicam som är smärtstillande och antiinflammatoriskt (förutom medicinen för urinläckage).


  ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
 • Äldre 11 apr 12:13
  #4

  Du tänker helt rätt. Jag har en 12 åring här. Och vi har ingen försäkring på henne.
  Det är ju så att efter 10årsåldern är det iallafall inte många försäkringare som gäller.
  Ingen som jag vet iallafall.

 • Äldre 11 apr 12:53
  #5

  Blev fundersam och plockade fram villkoren för Folksam. Livförsäkringen gäller inte efter 10 års ålder så där ska jag kontakta Folksam och höra varför jag har betalat den i två år!

  Veterinärvårdsförsäkringen sjunker men aldrig lägre än 5 000 kr/år (hundens är just nu 10 000 kr/år).


  ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
 • Äldre 11 apr 15:20
  #6

  Jag förstår absolut hur du tänker och när min hund närmar sig den åldern skall jag själv se över hennes försäkring och kanske starta ett sparande för hennes skull så jag kan stå för ev. vård fram till dess att det är tid för hennes liv att sluta.

  Hon blir 8 nu i år och jag hoppas självklart att det dröjer länge innan.  Livförsäkrad är hon inte så det är inget jag behöver tänka på.

 • M2003
  Äldre 11 apr 17:12
  #7

  Min ena hund är 15 år (pudel) och nu har vi avslutat försäkringen. Inga kirurgiska ingrepp kommer mer att göras på honom. Nu får han leva så länge han mår hyffsat bra.

 • Äldre 11 apr 18:54
  #8

  Vad skönt att jag inte är ensam om att tänka så här.


  ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
 • Äldre 12 apr 12:18
  #9

  Har pratat med Folksam idag och hundens livförsäkring gäller trots allt. De har ett fel i systemet som gör att har man en befintlig livförsäkring så gäller den även om hunden eg. är för gammal.

  Valde ändå att meddela att försäkringen ska annulleras vid nästa brytdatum. Känns lite sorgligt på något vis


  ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
 • Äldre 12 apr 12:32
  #10

  kan ju vara en del av bearbetningen inför vad som väntar, ta var sak i taget så det blir lättare den dag det är dax.


  har haft fler hundar än dom flesta kommer ha under sin livstid men det blir aldrig lätt att förlora en hund eller ett djur alls men det är bra att tänka på den dagen då och då å man är lite mer förberedd.
  nu har du tänkt på det och kanske njuter lite extra av henne och värdesätter tiden lite extra =)
 • Äldre 12 apr 13:55
  #11

  Jag väljer att ha kvar mina försäkringar på hundarna tills den dagen jag tar bort dom.


  Min första rottis blev nästan 13 år. 10 månader innan jag fick ta bort honom använde jag hans försäkring väldigt mycket, då han fick en liten tumör vid ögonlocket som besvärade honom en hel del, han blev dålig i magen, som efter lite provtagning visade sig vara hakmask, gjorde vid en frakturerad tand, ingenting av detta va dödligt för hunden, utan efter behandling och operation blev han bra, MEN det kostade en hel del pengar och hade blivit dyrt utan försäkringen, och jag fick ju ha honom i 10 månader till.
 • Äldre 13 apr 14:12
  #12

  Visst kan man ta bort försäkringen, sålänge man är medveten om vad det eventuellt innebär.
  Mina föräldrar har en tik på 12 år, som är oförsäkrad. Däremot har de ett sparkonto som är separat till bara hunden. Man får nog ha en plan B om man vill ta bort försäkringen.

 • Äldre 13 apr 15:33
  #13

  Jag tycker det beror på hundens allmäntillstånd, inte nödvändigtvis åldern. Vår gamling är ganska skruttig så jag skulle nog inte utsätta henne för några ingrepp alls.


  ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
 • Tor 19 jan 15:41
  #14

  Hoppar in lite sent på den här tråden men jag funderar också på att avsluta min försäkring på min hund. 
  Han har stora ryggproblem och har varit utdömd sen han var 3 år och blir nu 7, hans försäkring kostar mig 14000kr/år och jag vet att när dagen kommer och hans rygg inte klarar mer så finns det bara ett alternativ. 

  Tänker jag fel? istället för att lägga ca 1200kr/mån man man pusta in dom på ett sparkonto för honom.

 • Tor 19 jan 16:56
  #15
  bubba624 skrev 2023-01-19 15:41:13 följande:

  Hoppar in lite sent på den här tråden men jag funderar också på att avsluta min försäkring på min hund. 
  Han har stora ryggproblem och har varit utdömd sen han var 3 år och blir nu 7, hans försäkring kostar mig 14000kr/år och jag vet att när dagen kommer och hans rygg inte klarar mer så finns det bara ett alternativ. 

  Tänker jag fel? istället för att lägga ca 1200kr/mån man man pusta in dom på ett sparkonto för honom.


  Ja jag tycker det är ett underligt resonemang. Det finns ju väldigt mycket mer som kan hända innan "hans rygg inte orkar mer". Äldre djur drar ju också vanligen på sig mer behov av veterinärvård. Kan ju vara nåt helt annat, som en öroninflammation eller ett ormbett...
  Har du ingen av hans nuvarande behandling på försäkringen? Nu skriver du ju inget om det men en sådan hund lär väl gå på smärtstillande, kontroller, rehab? 

  I slutändan handlar ju frågan om försäkring eller inte alltid om hur mycket (dvs x tiotusenkr) du har sparat förändamålet.
Svar på tråden Avsluta försäkring för gammal hund?
Logga in
Bli medlem