Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Andraföderska

  Tor 15 apr 2010 10:13 Läst 2182 gånger Totalt 2 svar
  Anonym (Gravi­dnr2)
  Visa endast
  Tor 15 apr 2010 10:13

  Hej!
  Jag är gravid med mitt andra barn, är nu i vecka 37. Med mitt första gick jag över 11 dagar och förlossningen tog 18 timmar. Dom sa att de gick till så som de brukar för en förstföderska. Jag sitter varje dag på en pilatesboll och försöker gunga ner barnet och är ute och går varje dag då jag är väldigt trött på att vara gravid och vill gärna att barnet kommer tidigare.  Tror du att detta hjälper eller finns de något annat sätt o hjälpa till på? Så undrar ja oxå går de snabbare och smidigare att föda nr 2?

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Fre 16 apr 2010 17:16 #1

  Hej!

  Jag minns känslan av att gå över tiden - inte roligt! Det är som ett träsk där tiden står stilla! När det hade gått en vecka över tiden med mitt första barn minns jag att jag sa till min dåvarande man att "Det blir nog ingen unge!" - han lyfte bara skeptiskt på ögonbrynen...

  Det sägs att barn kommer när de kommer... Sedan finns det en del som menar att det finns saker som kan skynda på. På engelska kallas det "conditioning". En del av det gör du redan, dvs sitter på pilatesbollen och tar prommenader. Du kan även massera och dra försiktigt i bröstvårtorna (triggar livmoderns sammandragningar), ha sex och kyssas mycket... Lite ricinolja kan sätta fram, men å andra sidan får man en faslig diarré vilket inte är lika roligt!

  Har du tänkt på att de allra flesta förlossningar börjar på natten, när mamman ska sova och ta det lugnt? Det är när den, kroppen, tror att du har tid, som den går igång... Så att gå i trappor kan vara bra, men inte för mycket. Bättre att faktiskt vila ordentligt.

  Och JA, andra förlossningen brukar gå väldigt mycket snabbare än den första!

  Lycka till!

  Kram
  Anna

 • Anonym (Gravi­dnr2) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 19 apr 2010 15:07 #2

  Jag har läst på lite om ricinolja, vissa påstår att de kan vara farligt. Vad säger du? Jag har fått en flaska av en vännina och funderar på o testa de. Min mormor tog de för att få ut min mamma och på henne satte de igång.  
  Hela graviditeten har ja varit hård i magen så för 2 månader sedan slutade jag med järn tabletterna. Men nu dom sista dagarna börjar de släppa, kan de va tecken på att de börjar hända något?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll