Skolans pannkaka! Någon "mattant" där ute?
När jag gick i skolan var deras pannkaka min absoluta favoritmat. Egentligen hatar jag ugnspannkaka, men inget annat recept har haft NÅGONTING gemensamt med skolans pannkaka enligt mig.
Vanlig ugnspannkaka: tunn med ett tunn lager lös yta längst upp som bubblar sig. Exempel: http://www.nlife.se/tillbehor/ugnspannkaka/
Skolans ugnspannkaka: tjock, ca 1-2 cm hög, helt slät i princip. Vi fick dem serverade i små perfekta rektanglar.
Jag har letat och letat efter recept, många andra har frågat i olika forum med jag hittar inget riktigt svar. Mååånga tycker också att den typen av pannkaka är äcklig, men det är verkligen det bästa jag vet och den får gärna vara lite blek/bara lite gräddad.
Finns det någon där ute som har lyckats återskapa skolans tjocka pannkaka, eller som har jobbat i en matsal och vet hemligheten?!?!