Inlägg från: TvåBlir3 |Visa alla inlägg
  • TvåBlir3

    Decemberbebis 2010 i stockholm!

    Hej där!
    Är ny här och är gravid med mitt första barn. Är beräknad till i december, är i ca. vecka sju.
    Någon man kan byta funderingar kring graviditeten med, skulle vara passande. {#lang_emotions_smile}

  • TvåBlir3
    Tilma skrev 2010-04-23 06:57:22 följande:
    Grattis & välkommen hit! Jag är också i ungefär vecka 7 nu, så då ligger vi ju nära varandra Kul!
    Puffmamma skrev 2010-04-23 10:31:12 följande:
    TvåBlir3: Välkommen till vår tråd! Hur mår du?Ringde BM igår och fick tid för inskrivning när jag e i vecka 7, om ca 2 veckor mao. Va skönt för er att ni redan är i vecka 7 båda två, jag riskerar och få bebis på jul! haha vilken julklapp det skulle bli.. Går nog heldre över ett par dagar, lagom att få mellan jul och nyår. Med mitt första barn gick jag över 6 dagar, kan tänka mig att det blir samma med denna.... men den får gärna komma innan 2011!
    Tackar och grattis till er med!
    Hur mår ni, har ni känt något illamående el. liknande? Jag känner av det dagligen, hoppas på att det ska gå över.
  • TvåBlir3

    Tur för dig Puffmamma, hoppas att det håller i sig som de gjort nu i resten av graviditeten.

    Hoppas det blir bättre för oss två då, Timla. Man kan ju alltid hoppas på att det värsta går över ju längre det går in i graviditeten. {#lang_emotions_smile}

    Vart bor ni då i Stockholmstrakten?

  • TvåBlir3
    Tilma skrev 2010-04-24 18:55:02 följande:
    Puffmamma - Jag känner redan nu att jag kommer putsa fönster (hmm... i december... hahahah...) och försöka få igång förlossningen i typ vecka 38 TvåBlir3 - Jag bor i Sollentuna men ska ev. flytta till Sundbyberg innan bebisen kommer. Vart bor du?
    Jasså, är uppvuxen i Sundbyberg, int område med myxket natur.
    Jag bor just nu i bromma, är nyinlyttad. Kommer nog leta efter något större sen när bebisen har kommit.
  • TvåBlir3
    Tilma skrev 2010-04-26 21:22:48 följande:
    Vad kul! Jag har också alltid bott i Sundbyberg. Flyttade till Sollentuna för två år sedan då jag köpte lägenhet. Ser att vi är rätt jämngamla (jag är född 87) ... vilken grundskola gick du i? Kanske har vi gemensamma bekanta?
    Jaha där ser man.
    Jag är född 87 jag med. Gick i Hallonbergsskolan. Vilken skola gick du i?
  • TvåBlir3
    Tilma skrev 2010-04-27 18:38:49 följande:
    Jag gick i Rissneskolan. Tror inte att jag känner några som gått i Hallonbergsskolan i din årskurs. Dansade showdans under hela grundskolan och några utav tjejerna i min grupp gick i Hallonbegen.. men de var nog något år yngre. Hur mår du nu? Har illamåendet börjar ge med sig lite?
    Jaha där ser man, jag känner ett par stycken som gick i rissneskolan.
    Har du någon kontakt me tjejerna från hallonbergsskolan än idag något?

    Jag mådde nog som värst hela fredagen, blev värst frammåt kvällen och fick inte en blund på hela natten till lördagen, sen tillslut så kunde jag somna. Men det har blivit en aning bättre. Hur mår du själv?
  • TvåBlir3
    Tilma skrev 2010-04-28 13:43:49 följande:
    Jasså minsann? Vad kul! Jag har dessvärre ingen kontakt med tjejerna från Hallonbergen längre. Den bröts i samband med att vi alla slutade dansa. Det varierar från dag till dag, tycker jag. Ibland är det bättre... och ibland vill jag bara dra täcket över huvudet och slippa vakna Igår var en HEMSK förmiddag då jag kände mig grön i ansiktet. Var även på Mama Mia i Kista och ptja, barnmorskan där tyckte att jag såg lite blek ut. Visst längtar man! Jag hoppas att magen syns i samband med att man "måste" ta på sig bikinin och vistas på stranden. Skulle vara skönt om man inte bara såg fet ut då liksom Jag hade ett MF precis innan den här graviditeten, så nu har vi valt att inte berätta för någon. Min bästa väninna samt en vän till min kille vet om graviditeten. Mina ex-kollegor (fyra st) som jag var ute och åt med, lyckades och klura ut det. But that's it. Börjar dock bli knöligt att dölja för andra vänner som vill att man ska med ut på middagar eller fest. Känns som att det enklaste är att tacka nej till allt sånt och skylla på dålig ekonomi eller att man är sjuk... det skapar liksom inte lika många tankar om en ev. graviditet som "nej, jag dricker inte dag" gör Men samtidigt är det så trist att missa saker. Dilemma, det där! Vid vecka 12 tänker jag i alla fall berätta för mina föräldrar, nära släktningar och vänner. De resterande får väl veta det ändå.. Djungeltrumman brukar gå rätt snabbt när den här typen av nyhet kommer ut
    Puffmamma skrev 2010-04-28 13:02:25 följande:
    Hej tjejer!Jag verkligen längtar tills dess att magen kommer att synas, jag har inte så mycket symptom just nu så man går ju och oroar sig lite i onödan... Vill att det ska gå lite snabbt nu i början så man når v.12 och kan berätta för alla nära och kära om nyheten! Hur har ni gjort? har ni berättat än? Jag har aldrig haft MF men man vet ju aldrig, vad som helst kan ju hända. Annars tycker jag dagarna flyter på bra, försöker aktivera min 13 månaders son om dagarna.
    Jobbigt det där med illamåendet, man får inte lust till att göra någonting alls. Vill inte att killen ska tycka att jag är tråkig och lat men det är så jag känner just nu :(

    Jo, tänk när magen börjar synas. vad kul det ska bli. Ser verkligen fram emot det {#lang_emotions_smile} Hoppas bara att man kan njuta av det då också och inte bara vara sängliggande. :(

    Puffmamma, du har inte haft någon illamåendekänsla alls? Och pm du haft, kan det gå över ju längre in i gravditeten man kommer? Läste lite här på familjeliv så är lite nyfiken över det.
  • TvåBlir3

    Kul med nya människor här inne :) Välkomna!
     
    Puffmamma: Skönt för dig {#lang_emotions_laughing} Som sagt, hoppas att det håller i sig.
    Jo jag vill gärna ut och promenera, verkligen, men när jag väl mår bättre så dyker andra saker upp el. så kommer illamåendet tillbaka,ycker att det är jättevarmt (inomhus) så jag försöker kyla ned mig så gott som det går. Börjar bli förkyld av det {#lang_emotions_undecided} konstigt nog.

    Tilma: Jo, men det är ju verkligen tur att man har en så förstående pojkvän/man. Tycker nästan lite synd om min fästman, när jag väl mår dåligt och ber honom och hämta något speciellt att äta så kan han fortsätta fråga om hur det ska vara upplagt etc. och jag får mina småryck och kanske ryter till lite {#lang_emotions_frown} Vill verkligen inte vara den där griniga och bitchiga tjejen. Hoppas att han förstår hur jag känner ibland. Men jag ber om ursäkt efteråt och förklararför honom hur jag känner just då så att han kanske blir lite mer "ofrågvis" med vissa "onödiga" saker.

  • TvåBlir3
    Tilma skrev 2010-04-30 17:00:58 följande:
    Fan vad ledsen jag känner mig idag! Vi har valt att inte berätta något för våra föräldrar ännu. Men idag frågade min mamma om jag är med barn (vi arbetar dessvärre på samma jobb vissa dagar/vecka och just nu är det paaain in ass när man inte mår bra i sig själv). Jag svarade bara "vet inte" och ryckte på axlarna. Hon vet om min tidigare grav som tyvärr slutade i ett missfall och hade då en del åsikter om det hela. När hon fattade att vi bestämt oss och ville det här så höll hon dock tyst. Till saken hör att den graviditeten var oplanerad. Och nu utgår hon väl ifrån att vi inte tänker skaffa barn på fler år... eller nåt. För sedan började hon förhöra mig om skydd (som om hon ens har rätt att veta något om mitt och min killes sexliv? :@) och avslutade allting med "jag trodde att du visste bättre efter det som hände sist." Jaha. Kul. Gick därifrån med tårar i ögonen och ringde barnafadern som, så klart, satt upptagen i jobb. Känns ju som att jag aldrig någonsin kommer berätta för min mamma att jag är gravid. Jag och min mamma står varandra oerhört nära men ibland vet jag inte om det kanske är en nackdel? Hon kan få mig så himla, himla ledsen. Tycker dessutom inte att hon har någon som helst rätt att tycka något om våra liv. Det vore en sak att oroa sig i välmening över att vi t ex inte hade någonstans att bo eller några jobb... men vi har väldigt goda förutsättningar båda två. Så ja, jag blir fruktansvärt ledsen över det hon säger! Ibland bör man kanske vakta sin tunga istället för att säga allt som ligger på den? Well, vet inte vad jag vill "få ut av" mitt inlägg.. men det kändes bara skönt att skriva av sig lite
    Oj då, din mamma menade nog ingenting illa med det hon sa. Som du själv skrev så fick ni MF i ert tidigare försök så hon var nog bara rädd över hur ni skulle reagera om detta nu skulle ske igen vilket vi inte hoppas på.
    Men det är bra att man kan skriva av sig här ibland, speciellt då folk i en liknande situation sitter och läser.
Svar på tråden Decemberbebis 2010 i stockholm!