Inlägg från: Dalkulla74 |Visa alla inlägg
  • Dalkulla74

    TjatterMAJorna 2005, del 21

    Hej alla, båda barnen sover och sambon är ute och umgås med 2 gamla jobbarkompisar så jag sitter här i ett tyst vardagsrum med tvn avstängd

    Har surfat fram en charterresa som jag/vi är sååå sugen på att åka iväg på!! Mallis och favvostranden och lägenhetshotell, precis det vi letat efter. Jag och sambon fullpris men Martin skulle åka på mindre än 1/3 av priset och Lisa nästintill gratis. Jag vill jag vill . Men hur 17 funkar det med naturkatastrofer som den här vulkanen och askan från Island , täcker avbeställningsskyddet som finns i VISA-kort , jag måste undersöka mer känner jag.

    Lisa är feberfri idag efter en svettig natt då hon sov oroligt och drack mycket vatten, nu återstår bara att hon ska bli av med snoret.

    Ska surfa lite mer, sen sängen nästa
  • Dalkulla74
    Aannaa: Kan mycket väl vara vattkoppor. Martin började med att vara lite extra trött och inte direkt varm men lite (tempade aldrig då). Så var han ett par dagar innan vi upptäckte första koppan. Hoppas Nora har det, eller så tycker jag iaf för det är rätt skönt att ha det överstökat och att det inte dyker upp sen heelt oväntat på semester eller så

    På Martins dagis fick de ju vattenskada för ett tag sedan och det är fortfarande så och en stor byggfläkt som ska torka upp. Nog för att de är ett ur&skur-dagis men nu är de verkligen ute hela dagarna eftersom de inte kan vara inne på deras avdelning och har bara en annan lokal att gå till men som de inte nyttjar mer än vid dåligt väder. Vad jag skulle komma till är att man märker på Martin att han är extra trött nu när de är ute så mycket och förmodligen inte har så mycket till vila heller (han har ju inte sovit på dagarna på väldigt länge men ligga still och lyssna på saga eller så tänker jag på). Idag fick jag veta att det förmodligen skulle ta flera månader till innan de kunde vara inne på avdelningen igen . Hmm måste nog försöka att få Martin i säng en halvtimme tidigare på kvällarna om detta ska funka för nu när det närmar sig slutet av veckan så har han det lite svårt att hålla sig vaken i tv-soffan på kvällen och det har börjat trotsas mera igen vilket jag tror bara beror på att han är för trött. Hehehe å så var det kombinationen med trött mamma som nog också med all säkerhet behöver läggas en halvtimme tidigare .

    Nu är det dax för mellis och sovning för Lisa (och mig )
  • Dalkulla74
    Halloj Vi har precis tittat klart på millenium på tv. Vi kom hem 20.58 så det var vältajmad hemresa .

    I morse var jag på informationsmöte på dagis kl9, nya städrutiner med microfiberdukar och ättika för att bli så miljömedveten man bara kan. Efter det åkte vi direkt till svärföräldrarna. Martins cykel har bott där i vinter och nu längtar han efter den så det var dax för ett besök och ta hem cykeln .

    Idag tog Lisa sina första steg lite mer medvetet än första gången då hon tog 2 ministeg, hennes 13månadersdag idag . Vi får väl se om det flyter på nu eller pausas ett tag.

    Annars har vi haft några sämre nätter igen. Lisa snörvlar och tar sig mot öronen nattetid och sover så himla oroligt. Jag och sambon är sjukt trötta. Kan kanske vara så att vi också bär på förkylningen och den inte brutit ut + klent med sömn. Skönt med ytterligare en helgdag i morgon då man kan ta det lugnt .

    Det blir nog ingen utlandsresa nu när jag/vi tänkt. Vi vill att det ska vara lite varmare i vattnet så vattendjuret Martin inte bara kan bada i pool utan i havet med . Ska kika lite mer på i höst istället få se om vi hittar något.

    Nu är det dax att gå och sova, nattinatt på er alla!

    Jo just det, välkommen 1971 !
  • Dalkulla74
    Godmorgon alla !

    I dag är det sambons tur att sova ut, jag har fått sovmorgon de senaste två dagarna.

    Hmm undrar vad vi hittar på idag, detär så mycket jag VILL göra men timmarna räcker ju inte riktigt till allt så man får väl se till att beta av de trista sakerna som måste göras (som städning) först och sen se vad det blir därefter .
  • Dalkulla74
    Usch såg trailern för Efterlyst eller vad det kan ha varit för program  som tar upp de där morden som skett nyligen i Sverige. Det var ansiktet på kvinnan som sa "han var mitt livs kärlek" som fångade min uppmärksamhet. Hjälp, det var ju en av mammorna i mammagruppen jag gick på nu när jag fick Lisa !  Det var hennes man som blev mördad 100m utanför sitt hus i februari . Usch och fy vad jag lider med henne, hemska tanke om man skulle bli drabbad av något så fruktansvärt .

    Idag har Martin premiärcyklat på sin cykel, han tyckte det var skoj . Annars har det inte hänt mycket. Jag blev toktrött på eftermiddagen, sambon tog båda barnen med sig och handlade medans jag la mig och sov och blev en ny människa .

    Nu är det sängen nästa. Martins dagis är stängt i morgon så det blir en heldag med barnen hemma för mig.
  • Dalkulla74
    Idag har Lisa knäckt koden till att gå på egen hand .

    CJ: Moluskler kanske? Jag vet inte om de sätter sig över hela kroppen eller hur de gör. Lisa har en enda moluskel och det nära ena armhålan. Enligt hennes doktor så är det inte så vanligt att ha bara en enda men hon verkade rätt säker på att den lilla pluppen som ser ut som en vattkoppa och som hon haft sen hon var liten plutt var en sådan. Den kunde hon ha kvar i ett par år innan den försvinner  sa hon om jag inte minns fel.

    JennyL: Näe va trist med nycklarna ! Är du säker på att du förlorat dem så de inte finns hemma eller i nån väska eller ficka eller så?

    Alison: Va du kämpar på och jobbar med kropp som har ont och gör dig trött, starkt gjort! Hur var det varit nu att jobba förutom att du är trött? Jobbigt förstår jag men har kroppen reagerat åt något håll med så du har mer/mindre ont? Kul idé med bilderna på våra barn tycker jag, fast då vill jag att vi låser bilddagboken så enbart vi majmammor kan titta på bilderna.

    Edwina: Ja jag vill med dit!! Den resan jag hittade var 2 första veckorna i juni. Tillräckligt varmt i luften men i havet är det för kallt (för sambon iaf ). Exakt samma resa i augusti eller september var väldigt mycket dyrare. Hmm vi får se vad det blir, om det blir någon resa .

    1971: Om du finns kvar och läser i tråden så får du gärna berätta lite om dig själv
  • Dalkulla74
    Krodis: Bra att du dök upp här ! När jag hämtade Martin i torsdags så har jag för mig att fröknarna sa något om ryggsäck och mat nu i morgon, stämmer det? Knytte brukar ju vara på onsdagar kom jag på först nu i helgen .
  • Dalkulla74
    Krodis: Ahh men då hörde jag säkert fel , då tar jag ingen ryggsäck med och går i så fall hem och hämtar ifall de ska ha något med sig . Vill inte prata om mordet nu, natten till idag bestod av CSI-liknande dröm med mig som en av utredarna, blä. Inatt vill jag drömma om något skoj istället .
  • Dalkulla74
    Krodis: Martin fick en kallelse till tandläkaren idag han med. Men fick en knastid mitt på dagen så jag har precis bokat om på nätet så han ska inte dit förrän den 21/5.

    Jaha så sa det swisch och det är dax att gå och sova igen, nattinatt !
  • Dalkulla74
    Förkyld med snor och halsont idag, blä! Tycker att vi klarat oss ifrån att vara sjuka under hösten/vintern men nu hinner man ju knappt bli frisk innan det är dax igen.

    Natten till idag roade Lisa oss kl3-4.30 med att vara vaken igen. Jag låg med handen in mellan spjälorna i hennes säng och höll handen men hon somnade inte. Men när hon kom över till vår säng och fick ligga nära mammsen så somnade hon med ett leende på läpparna och skrattade i sömnen. En riktig närhetsgosare har vi .

    Har haft slut på schampo länge nu och tar mig aldrig iväg till frissan för att köpa nytt men nu ikväll så blev det äntligen av, beställde från fuugo.com, billigare och kommer direkt hem till mig, sånt gillar jag .

    Nu ska både jag och sambon lägga oss så vi förhoppningsvis vaknar piggare och kryare i morgon
Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 21