• Sön 25 apr 2010 10:17
  52444 visningar
  103 svar
  103
  52444

  Någon som har en JOOLZ barnvagn?

  Vi hade tänkt införskaffa en bugaboo vagn men efter att ha kollat runt lite så hittade vi en Joolz. Vill veta allt om denna vagn. Har förstått att den är ganska ny på marknaden. Så ni som äger en Joolz, vad har ni att säga om den?


  Nackdelar, fördelar?
Svar på tråden Någon som har en JOOLZ barnvagn?
 • Sön 25 apr 2010 11:01
  #1

  Jag har nyligen köpt en Joolz men inte hunnit använda den än då bebisen inte kommer förrän i juli. Hade tänkt vänta lite med vagninköp men sprang på ett visningsex till mycket reducerat pris och slog till

  Vi har en med svart chassi och silvrig klädsel. Änsålänge har vi standard-regnskyddet men ska köpa den lite lyxigare versionen snart, myggnät oxå.

  Körde hem vagnen från affären samt åkte buss med den. Med liggdelen i är den rätt stor, gick förbi en Bugaboo som såg pytte-liten ut i jämförelse. Det beror dock mycket på att Joolzen är hög, har aldrig sett någon annan vagn där barnet sitter fullt så högt men jag gillar det! Sen är själva chassit betydligt grövre än på liknande vagnar men består av färre delar, det gör att intrycket ser rubustare och rejälare ut.
  Trots att den upplevs som stor så vänder den på en femöring och man kan styra den med ett finger. Sen blir den pytte-liten när man fäller ihop den. Den har den bästa och enklaste fällfunktionen av alla vagnar jag tittat på. Lätt att fälla ihop och upp igen. När det kommer till ligg och sittdel så är den rätt lik Bugaboon till funktionen men känns stabilare. Alla funktioner känns väldigt självklara så man behöver ingen manual för att använda vagnen. Bakhjulen är lite bredare än chassit men om man skulle få problem att komma igenom en dörröppning så är hjulen extremt lätta att plocka av med en hand. (har använt en bugaboo innan där jag med jämna mellanrum fick plocka av ett hjul för att komma in på offentliga toaletteter, jag är van).

  Nackdelar med vagnen är att den är gjord för lite längre människor, är själv 161,5cm och önskar att det fanns ytterliggare en nivå för handtaget, ett som var snäppet lägre. Min man som är lång tycker att den är perfekt i ett högre läge.

  Sen hade jag gärna haft ett större lastutrymme men det hade kanske inte gått att fixa om man vill att den ska bli så liten som den blir i ihopfällt läge.

  Önskar även att öppningen i regnskyddet hade varit på sidan och inte upptill/framtill för att minska risken att det regnar in, liten designmiss.

  När vi köpte vagnen så stod den brevid en Bugaboo i affären så vi passade på att jämföra funktionerna. Bugaboon väger mindre men den känns samtidigt mycket skrangligare. Sen tyckte vi att det var lite roligare men en vagn som inte är fullt så vanlig som Bugaboon. Om du inte kollat in http://www.my-joolz.com/ så gör det.

  Om du vill veta mer så fråga på


  Juli - 2010
 • Sön 25 apr 2010 11:12
  #2
  Zixi skrev 2010-04-25 11:01:12 följande:
  Jag har nyligen köpt en Joolz men inte hunnit använda den än då bebisen inte kommer förrän i juli. Hade tänkt vänta lite med vagninköp men sprang på ett visningsex till mycket reducerat pris och slog till Vi har en med svart chassi och silvrig klädsel. Änsålänge har vi standard-regnskyddet men ska köpa den lite lyxigare versionen snart, myggnät oxå. Körde hem vagnen från affären samt åkte buss med den. Med liggdelen i är den rätt stor, gick förbi en Bugaboo som såg pytte-liten ut i jämförelse. Det beror dock mycket på att Joolzen är hög, har aldrig sett någon annan vagn där barnet sitter fullt så högt men jag gillar det! Sen är själva chassit betydligt grövre än på liknande vagnar men består av färre delar, det gör att intrycket ser rubustare och rejälare ut. Trots att den upplevs som stor så vänder den på en femöring och man kan styra den med ett finger. Sen blir den pytte-liten när man fäller ihop den. Den har den bästa och enklaste fällfunktionen av alla vagnar jag tittat på. Lätt att fälla ihop och upp igen. När det kommer till ligg och sittdel så är den rätt lik Bugaboon till funktionen men känns stabilare. Alla funktioner känns väldigt självklara så man behöver ingen manual för att använda vagnen. Bakhjulen är lite bredare än chassit men om man skulle få problem att komma igenom en dörröppning så är hjulen extremt lätta att plocka av med en hand. (har använt en bugaboo innan där jag med jämna mellanrum fick plocka av ett hjul för att komma in på offentliga toaletteter, jag är van). Nackdelar med vagnen är att den är gjord för lite längre människor, är själv 161,5cm och önskar att det fanns ytterliggare en nivå för handtaget, ett som var snäppet lägre. Min man som är lång tycker att den är perfekt i ett högre läge. Sen hade jag gärna haft ett större lastutrymme men det hade kanske inte gått att fixa om man vill att den ska bli så liten som den blir i ihopfällt läge. Önskar även att öppningen i regnskyddet hade varit på sidan och inte upptill/framtill för att minska risken att det regnar in, liten designmiss. När vi köpte vagnen så stod den brevid en Bugaboo i affären så vi passade på att jämföra funktionerna. Bugaboon väger mindre men den känns samtidigt mycket skrangligare. Sen tyckte vi att det var lite roligare men en vagn som inte är fullt så vanlig som Bugaboon. Om du inte kollat in www.my-joolz.com/ så gör det. Om du vill veta mer så fråga på
  Tack för att du tog dig tid att skriva ner allt detta
  Jag tycker precis som du att det vore kul att ha en lite mer ovanlig vagn än bugaboon. Jag är 171 cm och min man 191 cm så då skulle nog denna passa oss perfekt.
  Man såg tydligt i affären att den är både högre och större än bugaboon men jag gillade det. Den såg lite mer bastant ut.
  Våran lilla bebbe kommer inte förrän i slutet av september så vi skall nog vänta lite med vagninköp. Men det är bra att börja titta runt i god tid tycker jag. Har tidigare haft Teutonia Mistral och mountain Buggy men nu är jag sugen på en lite "tuffare" vagn. 
 • Sön 25 apr 2010 11:18
  #3

  Jag glömde en "nackdel". Man kan fälla vagnen med sittdelen kvar på (jätte-bra funktion!) MEN bara om sittdelen är vänd från en. Det betyder att vi inte kommer att kunna dra nytta av den funktionen förrän barnet är minst 1 år gammalt, lite synd. Men det är inte överdrivet svårt att ta av sittdelen så jag får leva med det.

  Sen en liten "fördel" som kanske inte är så viktig men gör att vagnen känns lite extra lyxig. Den har läderhandtag och det är riktigt trevligt. Sen gillar jag att skötväskan kan hängas upp med speciella öglor och inte hänger i axelremmen.

  Lycka till med både bebis och barnvagnsinköp


  Juli - 2010
 • Sön 25 apr 2010 12:27
  #4
  Zixi skrev 2010-04-25 11:18:09 följande:
  Jag glömde en "nackdel". Man kan fälla vagnen med sittdelen kvar på (jätte-bra funktion!) MEN bara om sittdelen är vänd från en. Det betyder att vi inte kommer att kunna dra nytta av den funktionen förrän barnet är minst 1 år gammalt, lite synd. Men det är inte överdrivet svårt att ta av sittdelen så jag får leva med det. Sen en liten "fördel" som kanske inte är så viktig men gör att vagnen känns lite extra lyxig. Den har läderhandtag och det är riktigt trevligt. Sen gillar jag att skötväskan kan hängas upp med speciella öglor och inte hänger i axelremmen. Lycka till med både bebis och barnvagnsinköp
  Tack detsamma!
 • Fre 9 jul 2010 23:35
  #5
  Mother of 2 skrev 2010-04-25 12:27:03 följande:
  Tack detsamma!
  Blev det nån vagn? Väntar med spänning på att få använda min för första gången, bf 21/7...
  Juli - 2010
 • J a n n a h
  Fre 9 jul 2010 23:54
  #6

  Vad kostar en Joolz? Och vart kan man köpa den?

 • Lör 10 jul 2010 00:20
  #7
  J a n n a h skrev 2010-07-09 23:54:24 följande:
  Vad kostar en Joolz? Och vart kan man köpa den?
  Komplett med alla tillbehör så går den på 12-13 000kr, var du bäst köper den beror på var du bor. I Skåne (där jag bor) finns den på Villa Magnolia, http://www.villamagnolia.se/productslist.aspx?CategoryID=426. Tillbehören köpte jag direkt från Holland med snabb leverans och billig frakt. Tror att det funkar bra att köpa hela vagnen från dem, http://www.babytrader.eu/shop/shopping_cart.php/language/en
  Juli - 2010
 • flikka­nS
  Mån 13 sep 2010 14:07
  #8

  hej
  någon som vill utvärdera vagnen?
  är lite intresserad men vill höra mer fördelar & nackdelar.
  är liggkorgen högre än på buggan?

  gillar buggan, men stör mig på att liggkorgen är så fruktansvärt lågt ner....

 • Mån 13 sep 2010 15:16
  #9
  flikkanS skrev 2010-09-13 14:07:18 följande:
  hej
  någon som vill utvärdera vagnen?
  är lite intresserad men vill höra mer fördelar & nackdelar.
  är liggkorgen högre än på buggan?

  gillar buggan, men stör mig på att liggkorgen är så fruktansvärt lågt ner....
  Nu har jag hunnit använda min vagn, men bara lite då min lilla inte gillar vagnen än    (blir bärsele istället).

  Liggkorgen är betydligt högre än på buggan, nog den högsta liggdel jag sett.

  Tycker på det stora hela att det är en mycket bra vagn. De nackdelar jag upplever är framför allt att det inte finns någonstans att förvara regnskyddet, funderar på att sy en liten väska till det, samt att man inte kan långtidsförvara något i korgen om man vill fälla ihop vagnen (då fälls även korgen ihop). Sen tyckte jag att tyget inte var riktigt vattentätt så vi har fått impregneringsspraya vagnen. Regnskyddet är tyvärr lite korkat utformat när det används till liggdelen (regnar in genom öppningen).

  Fördelar är att den är lättkörd, snygg och ovanlig samt lätt att förstå sig på. En praktisk liten detalj är att bakhjulen är så lätta att plocka av, när vagnen behövde pumpas så plockade mannen snabbt av hjulen och gick över gatan till cykelaffären för att pumpa dem. (OBS: bilventil)

  Rekomenderar verkligen tillbehören Comfort Screen och Mosquitonet, de står i en bra båge över vagnen och man kan vid behov hänga en filt över vagnen utan att barnet dör av värmeslag. Comfort Screen funkar som regnskydd och den är enkel att ta av så man kommer åt barnet.
  2010-07-20 3040/50
 • flikka­nS
  Mån 13 sep 2010 21:23
  #10

  någon annan?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...