• flikkanS

    Någon som har en JOOLZ barnvagn?

    hej
    någon som vill utvärdera vagnen?
    är lite intresserad men vill höra mer fördelar & nackdelar.
    är liggkorgen högre än på buggan?

    gillar buggan, men stör mig på att liggkorgen är så fruktansvärt lågt ner....

  • flikkanS

    vart jämföde ni vagnarna, synd att magnolia verkar ha sjukt dålig kundservice mailat 2 ggr men inga svar. suck....

  • flikkanS
    Zixi skrev 2010-04-25 11:01:12 följande:

    Jag har nyligen köpt en Joolz men inte hunnit använda den än då bebisen inte kommer förrän i juli. Hade tänkt vänta lite med vagninköp men sprang på ett visningsex till mycket reducerat pris och slog till

    Vi har en med svart chassi och silvrig klädsel. Änsålänge har vi standard-regnskyddet men ska köpa den lite lyxigare versionen snart, myggnät oxå.

    Körde hem vagnen från affären samt åkte buss med den. Med liggdelen i är den rätt stor, gick förbi en Bugaboo som såg pytte-liten ut i jämförelse. Det beror dock mycket på att Joolzen är hög, har aldrig sett någon annan vagn där barnet sitter fullt så högt men jag gillar det! Sen är själva chassit betydligt grövre än på liknande vagnar men består av färre delar, det gör att intrycket ser rubustare och rejälare ut.
    Trots att den upplevs som stor så vänder den på en femöring och man kan styra den med ett finger. Sen blir den pytte-liten när man fäller ihop den. Den har den bästa och enklaste fällfunktionen av alla vagnar jag tittat på. Lätt att fälla ihop och upp igen. När det kommer till ligg och sittdel så är den rätt lik Bugaboon till funktionen men känns stabilare. Alla funktioner känns väldigt självklara så man behöver ingen manual för att använda vagnen. Bakhjulen är lite bredare än chassit men om man skulle få problem att komma igenom en dörröppning så är hjulen extremt lätta att plocka av med en hand. (har använt en bugaboo innan där jag med jämna mellanrum fick plocka av ett hjul för att komma in på offentliga toaletteter, jag är van).

    Nackdelar med vagnen är att den är gjord för lite längre människor, är själv 161,5cm och önskar att det fanns ytterliggare en nivå för handtaget, ett som var snäppet lägre. Min man som är lång tycker att den är perfekt i ett högre läge.

    Sen hade jag gärna haft ett större lastutrymme men det hade kanske inte gått att fixa om man vill att den ska bli så liten som den blir i ihopfällt läge.

    Önskar även att öppningen i regnskyddet hade varit på sidan och inte upptill/framtill för att minska risken att det regnar in, liten designmiss.

    När vi köpte vagnen så stod den brevid en Bugaboo i affären så vi passade på att jämföra funktionerna. Bugaboon väger mindre men den känns samtidigt mycket skrangligare. Sen tyckte vi att det var lite roligare men en vagn som inte är fullt så vanlig som Bugaboon. Om du inte kollat in www.my-joolz.com/ så gör det.

    Om du vill veta mer så fråga på


    men som jag förstod det så är joolx bredare än brio go, kan det verkligen stämma?
    brio go har ju otroligt mkt bredd känns det som, menar du att man kan behöva ta av hjulen för att komma igenom dörrar osv? för klumpig?
  • flikkanS

    nu står den här hemma, så fin så fin
    jag är helnöjd, köpte den från holland för 5,500 billigare i sverige om man räknar med alla tillbehör. grymt nöjd, slutpriset blev 8400 med frakt och då har jag alla tillbehör utom mugghållare  

  • flikkanS

    blir kanske lite slaksigt men å andra sidan så skall inte min prinsessa komma förrens i mars men den som vntar på något gott väntar aldrig för länge  

  • flikkanS

    absolut billigast ä att köpa dem från holland vi köpte vår vagn för 8400 med ALLA tillbehör, alla myggnär, regnskydd, parasoll, åkpåse osv osv...

    och jag är sååå grymt nöjd med min vagn!!!!

    men villa magnolia var grymt dåliga på att svara när jag försökte få kontakt både via mail och tfn.
    så jag rekomenderar de holländska firman... sååå bra service!!!!

  • flikkanS

    jag har använt parasollet perfekt vid soliga dagar.
    åkpåsen kommer jag säkerligen använda till hösten i guess.

    och nu har jag även köpt en mugghållare som jag fick igår whiii

  • flikkanS

    när det gäller reklamera vagnen till ett företag utomlands så va det hur simpelt som helst.
    vi skickade en film med felet. de sände nytt chassi, sedan beställde de så att vårt gamla blev upphämtat.
    hur smidigt som helst och väldigt bra skött.
    har nu annvändt joolzen i 6 månader och är så sjukt nöjd med vagnen i alla lägen.

     

Svar på tråden Någon som har en JOOLZ barnvagn?