• Freyla

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Hej allesammans!

    Har läst igenom hela tråden och tycker att ni verkar vara jätteduktiga. Har själv precis tagit första kontakten inför en möjlig operation och är förstås väldigt nyfiken.

    För er som opererats: Hur ser en normal matdag ut? Vad äter ni? Hur ofta?

  • Freyla
    Zodic skrev 2010-05-15 21:45:57 följande:
    Det är verkligen jätteolika! Jag skrev precis en text om just hur det var för mig på min blogg: magenochjag.blogspot.com/ Men som du ser tog det bara lite mer än 70 dagar när jag väl fick tummen ur och flyttade min remiss! Och flytta den kan man göra så fort läkarn skickat den (kan vara olika?). Sen beror det på vart i landet du bor och vilka avtal ditt län har. Men för att det ska gå fort måste man ligga i och använda sig av vårdgarantin eller valfrihet i vården!
    Tack Zodic för att du delar med dig. Jag kommer definitivt följa din blogg
  • Freyla
    Zodic skrev 2010-05-17 22:45:12 följande:
    Mlii79, låter bra med fotona :D Ska bli så pännande att se hur man ser skillnaden sen.. jag har gått ner 5,8kg sen opn ochmamma tyckte redan jag såg smalare ut i ansiktet, det är jusäkert inbillning men själv lär det ju ta tid innan man ser det öht :)
    Grattis till viktnedgången Försökte kommentera på din blogg men det går inte
  • Freyla
    Karra skrev 2010-05-18 10:08:35 följande:
    Vägning/mätning idag: sedan 30mars (börja med flyt): -13,9kg sedan 20april (operatiosndagen): -12cm
    Fantastiskt ju! Grattis
  • Freyla

    Nu har jag fått en tid till min läkare. Är det läkaren som gör bedömningen eller skickar han bara remissen och så går man på bedömningssamtal hos någon annan? Hur var det för er?

  • Freyla

    Tack för svaren. Jag börjar bli nervös inför nästa onsdag då jag ska till min husläkare. Tänk om han säger att jag måste försöka mer själv. Jag har ju försökt konstant i över tio år. Supernervös!

  • Freyla
    Titti Långstrump skrev 2010-05-26 10:05:34 följande:
    Hej alla "gammla" och nya härinne :) Kikar in för att berätta att nu, 5 veckor efter op på Ersta har jag gått ned ca 17 kg (okej en del av det gick jag ned innan på flytet) och jag mår toppen! Jag kan äta allt hittils som jag provat, jag dumpar inte på nåt, men kan känna av dumping om jag äter för fort så det låter jag bli. Jag känner mig inte hungrig och inte mätt men jag har larmet ställt på mobilen så den piper till varje gång jag ska äta och det tycker jag funkar utmärkt :) Har inget behov av pizza och chips och sånt och allt sockersug försvann när jag flöt innan OP och har inte kommit tillbaka, skönt!! Jag saknar igenting och tycker ingenting blivit sämre, snarare tvärtom, numera njuter jag längre och mer av smakerna av maten i munnen när jag tuggar länge och långsamt istället för att sluka maten. Att inte dricka till maten har också inneburit att jag inte sköljer bort smakerna hela tiden så jag har ett helt annat sunt förhållande till mat, då jag upplever mer mat med alla sinnen, även om mängden är liten om ni hänger med? Jag kan klunka vatten hyffsat när jag väl dricker (även om det inte blir lika stora klunkar som förut) och det är jag glad för, det hade jag saknat annars tror jag :) Detta är verkligen det bästa som hänt mig :D :D Så lycka till nu alla som står i kö till OP, önskar er alla samma lyckokänsla som jag själv upplever! Kram!
    Va skönt att läsa
  • Freyla

    Igår fick jag min remiss ivägskickat av min husläkare så nu är det bara att vänta. En fråga till er som står inför operation eller har blivit opererade: Hur öppna har ni varit med att ni ska göra en Gastric Bypass?

    Och ni som har blivit opererade och har tappat massa(?) vikt, har människors attityd gentemot er förändrats?

  • Freyla
    Mli79 skrev 2010-06-21 09:58:07 följande:
    Idag ska jag in och kolla klänningar på lunchen, skitsvårt att hitta vad jag vill ha, måste ju vara lite snyggare modell eftersom jag ska vara tärna på ett bröllop om 3 veckor. På tre veckor känns det rimligt att anta 3 kgs viktnedgång, och då borde jag våga köpa klänning nu utan att köpa en för stor strl. Vart kan man hitta stora strl? Jag har strl 50/52 idag. Ellos, Halens, Bonaparte, ska kolla Zizzis butik idag, Lindex, Kappahl och HM. Har jag missat något ställe?
    Bonprix på nätet har bra kläder. Vet inte om de har någon butik.
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)