• Karra

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Imorgon har det gått 2v efter min operation, viktnedgång förra veckan var -12kg så det är med spänning jag kommer inta vågen imorgonbitti. Jag är sååå nöjd med denna operation och jag önskar er alla lycka till som skall göra sin denna vecka och framöver. Hoppas ni kommer må lika bra som jag har gjort.

  • Karra
    jazmine25 skrev 2010-05-03 11:38:50 följande:
    jag e lite ledsen idag. idag har jag vägdag och det visade sig att jag bara gått ner 2 hekto på en vecka. idag har det gått nästan 4 veckor sen operation. jag har sammanlagt gått ner 8,4 kg. Jag trodde jag skulle få väga under 100 denna vecka men stannade på 100,00. fan vad surt. En anledning till att jag inte gått ner mer än 2 hekto måste ju vara för att jag har fått mens.Eller vad tror ni? jag behöver lite peppning. Vet inte om jag vågar ta några mått då jag säkert är svullen å så...
    Klart det bror på mensen, man går upp mellan 1-2kg under mens då kroppen fylls med vatten. Väg dig nästa vecka igen och du är garanterad under 100 strecket. men ajg förstår dina känslor. Är i samma sits inför morgon dagen då det är min väg dag. Hoppas så att jag är under 90 strecket men jag har mens (fick den igår) så chansen är väldigt liten.
  • Karra
    Mickan21 skrev 2010-05-03 15:25:22 följande:
    HejBlev så besviken idag när jag ringde Eksjö för att se om dom mottagit min remiss. Dom hade det, så då frågade jag när jag kommer bli kallad för Värnamo sa att jag skulle bi kallad inom 3 månader och snart har det gått 2,5 månad. Men då sa hon att dom har lika lång vänte tid i Eksjö som i Värnamo och att jag kommer bli kallad för bedömning under hösten. Men då sa jag att värnamo hade ju lovat mig att jag skulle bli bedömd inom 3 månader, men hon bara nonchalerade det och sa att det är så det är nu. Om jag bara hade kunnat bli bedömd så jag vet om jag får operationen, nu måste jag vänta på det till någon gång under hösten. Men om någon skulle lämna återbud så fanns det chans att det kunde bli tidigare. Jag tror att jag kommer bli godkänd men man vet ju aldrig, sen när dom ska starta upp nytt i Eksjö så kanske dom är hårdare än i Värnamo.finns det något jag kan göra för att skynda på det hela?
    RINGA och ligga på, det gjorde jag. Annars hade det nog dröjt ytterligare några månader. Lycka Till!
  • Karra
    Mickan21 skrev 2010-05-03 19:51:25 följande:
    Men vad ska jag säga? Vad kan jag göra?
    Bara ringa och fråga hur det går med din remiss, hur det ser ut. Har dom några tider? Jag ringde och fråga nästa en gång i veckan. Vips så fick jag en tid för bedömning och sen fortsatte jag och vips så fick jag ett återbud för operation. Nu är jag opererad sen 2v tillbaka. Lycka till!
  • Karra

    Vägdag idag. Vågen visade -12,5kg sedan 30mars då jag började med flyt. Opererade mig 20april.

  • Karra

    Igår provade jag att äta puré efter 3v flyt och 2v flyt efter op och herregud så gott. Helt sjukt gott. idag blir det en halv potatis+en liten ungstekt laxbit och rödpestosås till, LÄNGTAR!!! -12,5kg livet är härligt!

  • Karra

    LYCKA TILL alla som skall operera sig denna vecka!!!

    Som de flesta andra skriver här så är det det bästa jag gjort förutom mina barn.
    På 5v förra tisdagen har jag gått ner 12,5kg imorgon är det vägdag v6 får se vad vågen visa då. Har tappat 9cm i midjan och det sedan 4v tillbaka. Är sååå glad och sååå nöjd

  • Karra
    jazmine25 skrev 2010-05-09 19:32:55 följande:
    jag vill bara säga hej till alla nya och grattis till alla som ska opas i veckan. Idag mätte jag cm i midjan och jag har på 1 månad och 2 dagar sen op losat 10 cm. Jag ska väga mig imorgon och det ska bli intressant. Förra veckan gick jag ju bara ner 2 hekto pågrund av mensen hoppas på nåt kilo denna gång. jag vägde dessutom exakt 100,00 kg sist så jag hamnar förhoppningsvis på två siffrigt
    Håller tummar och tår att vägningen går bra imorgon. Jag tror jag är i samma sits som du var i förra veckan. Känns inte som om jag gått ner något. Stod du stilla när du över gick från flyt till puré?
  • Karra
    jazmine25 skrev 2010-05-10 12:15:05 följande:
    Min tid efter open har varit lite svår. Jag blev inlagd med stöddropp efter open då jag pågrund av en förkylning inte kunde dricka. Efter 4 dagar på sjukhus åkte jag hem och började med pure/fast mat direkt. Som mest har jag stått stilla när jag fick mensen senast men jag gick ner 2 hekto då. Denna vecka visar vågen på - 0,9 så nu väger jag tvåsiffrigt, 99,1. Jag har läst ganska mycket om att man förlorar muskler dom första veckorna sen byggs musklerna upp igen och fettet förbränns och i den omställningen står man lätt stilla.
    Vägdag ida, -0,3kg känns lite tråkigt men vad göra. Midjemåttet visar -2mc så det är ju bra. Stod det hur långt efter musklerna börjar byggas upp igen? Det har nu gått 3v sedan jag gjorde min operation. Man blir ju lätt "bortskämd" när jag går ner mer än 1kg i veckan och sen bara 0,3.
  • Karra
    huachi86 skrev 2010-05-10 15:22:27 följande:
    Hej allihopa!jag har en liten fråga till er som har blivit opade.Dem medicinerna som man måste köpa efter operationen plus sprutorna hur mycket brukar dem kosta???jag behöver planera lite för våran ekonomi...vore jätte snällt om ni kunde svara.hoppas det har gått bra för alla som haft OP idag!Ha en fortsatt bra dag
    jag betalade 1100kr
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)