Inlägg från: lisalove |Visa alla inlägg
  • lisalove

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    blyg viol: kiwi ska vara bra också. Finns en proviva kiwi/päron. Lactulos kan hjälpa, men det kan göra att du känner dig mer uppblåst och gasig än vanligt. Paraffinemulosion smörjer tarmen utan att göra dig gasig, dock smakar det räv, men det är ett alternativ om du känner dig för gasig efter lactulos.

  • lisalove

    Blev lite lurad i dag Min mobil ringde och det var ett 08-714....nånting nummer, förstod att det var Ersta i alla fall. Hann tänka: Yes nu får jag en återbudstid, men tjii fick jag. Det var "bara" forsknings ssk som undrade om det togs några mått när jag var där. det hade missats, så jag skulle ta mått och så skulle hon återkomma i morgon. Hon sa att op borde närma sig för mig, ska fråga henne i morgon om hon vet något. Kom mig inte för att göra det i dag.

  • lisalove

    Mli79: jag pratade med forsknings ssk i dag då hon ville ha mina mått. Jag frågade om hon visste någon tid på mig, men inte det. Däremot så sa hon att patienterna får snabbt tid nu och att det inte borde dröja så länge till. Kanske får vi tid innan v.24? hoppas, hoppas

  • lisalove
    Mli79 skrev 2010-05-04 10:52:02 följande:
    Jag är inbokad v24, men har inte fått ett exakt datum än. Så jag vågar inte hoppas på att det går fortare. När var du på bedömning?
    Jag var veckan efter dig, så jag kanske får v.25 då? Jag hoppas på v.24 för annars får jag åka själv och det känns inte direkt upplyftande. Hade gärna haft med min mamma som stöd.
  • lisalove

    Om detta med tunga lyft så sa kirurgen (dr Secher, Ersta) att jag skulle kunna lyfta tungt redan dagen efter op, och att det var inte anledningen till sjukskrivningen utan främst att man skulle lära sig äta, vila och återhämta sig. Men jag får inte i hop det när majoriteten säger tvärtom.

  • lisalove
    Mli79 skrev 2010-05-11 07:42:16 följande:
    Vänat är nog den enda som vårdgarantin har funkat för.. tyvärr.
    För mig har också vårdgarantin fungerat, men jag var/är tvungen att själv trycka på. Jag fick komma på bedömning efter en dryg månad, och op kommer att bli inom 3 mån.
  • lisalove
    Lalalong skrev 2010-05-11 13:35:18 följande:
    Men du flyttade väl också din remiss själv? Eller har jag missuppfattat...
    Nä jag ringde och åberopade vårdgarantin, och just vid det tillfället var Ersta enda alternativet hos västerbottens landsting. De som har valt valfrihet har ju fler alternativ.
  • lisalove
    trollbottom skrev 2010-05-11 19:26:34 följande:
    Jag har en fråga. Jag har nu fått remissvar från Lycksele om att de fått in min remiss och att läkarträffen är det 12 månaders väntetid på. Hur gör jag nu? Jag kan inte vänta 12 månader, min kropp håller ju på att gå sönder och nu tror dom att jag håller på att få artros i knäna vilket gör att jag måste kunna röra på mig ännu mer men det gör ju så ont och det är ju så svårt med tyngden. Vet ju att man kan hänvisa till fritt val men vart gör jag det? Ringer jag till kirurgen eller vart ringer man?
    Du ringer detta nummer 090-785 44 60, och säger att du inte vill vänta i 12 månader. då får du välja mellan att åberopa vårdgarantin eller fria vård valet. Det kan vara så att det andra alternativet går fortare nu.
  • lisalove
    trollbottom skrev 2010-05-11 21:02:51 följande:
    Tack, då ska jag göra det till veckan. Ja, vad är skillnaden mellan vårdgarantin och det fria valet? Vad innebär skillnaderna? Jag trodde det var samma sak, bara olika namn på samma
    Vårdgarantin: så betalar landstinget resorna ToR för både bedömningsmötet och vid själva operationen. Jag flög, och det var inga problem att få det betalt. Övernattning +mediciner (de som behövs efter operation)+vårdavgiften står du själv för.

    Det fria vårdvalet: Du står för resor +övernattning +mediciner +vårdavgiften: Landstinget står bara för operationen.
  • lisalove
    JohannaL skrev 2010-05-11 21:36:31 följande:
    skillnaden på vårdgarantin och fria valet är ju också att med våårdgaratin är det upp till sjukhuset att välja vem som ska op just dig, och försöka hitta snabbaste möjliga.  Fritt val innebär att du själv letar upp det sjukhus du vill bli opererad på och ber att bli flyttat dit. =)
    Just det, glömde det
    Nala skrev 2010-05-11 21:59:11 följande:
    Det där är också lite olika beroende på landsting...Jag tillhör Västra Götaland och använde valfrihet i vården. Jag och jag vet många andra har fått resorna betalda, både till bedömningssamtalet, till operationen och återbesöken....jag har inte betalt något för nätterna på sjukhuset heller.
    Jo absolut är det beroende på landsting, men jag såg att trollbottom pratade om lycksele (västerbotten), så jag kan bara svara för det
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)