Inlägg från: Fjällräven |Visa alla inlägg
  • Fjällräven

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Lesopeso skrev 2014-08-08 20:08:16 följande:

    Hej flickor (och pojkar)!


    Jag har länge funderat på det här med en gastric bypass, och har nästan helt bestämt mig. Det som håller tillbaka är (löjligt nog) vad folk kommer att tycka och tänka, då jag nämligen inte är jätteöverviktig. Jag är 163 centimeter, och väger för tillfället 84 kilo. Om ni bara skulle veta det, visst skulle ni ifråga sätta beslutet? Men nu är det såhär att jag hela mitt liv varit överviktig, och jag har hela min barn-och ungdom tränat, tränat och tränat, helt utan resultat. Jag tränade 6 dagar i veckan hela förra sommaren utan resultat, och när vardagen började igen så hann jag bara träna 3 dagar i veckan, och då gick jag upp 4 kg på jättekort tid, trots att jag inte har en särskilt osund kost! Jag har sedan länge haft kontakt med olika dietister, och provat diverse olika kurer, så som avhållsamhet från socker, lågt kolhydratintag, pulver, m.m. Nu känner jag att jag vill kunna njuta av mina sista år som ung, och inte behöva skämmas över hur jag ser ut. Jag är så motiverad till att äta rätt och träna, men då vill jag även ha resultat, vilket jag inte fått under alla dessa år. Nu ser jag en gbp som den sista utvägen, men självklart inte som en genväg, utan en väg till ett nytt liv. 

    Vad tycker ni? Tar jag rätt beslut?

    PS. Ni är alla superduktiga, jag är så impad av så många av er! Fortsätt som ni gör, ni är bäst!


    Jag har nästan precis samma siffror som du! Är 161 och väger 83. Jag har just kontaktat Nordiskt Centrum för vidare information. Har också försökt allt mellan  himmel och jord men efter min andra graviditet är det som att allt sitter som berget. Jag vill inte leva mitt liv som överviktig med risk för flera allvarliga sjukdomar. Mitt BMI ligger på drygt 32 så jag är över gränsen för att kunna opereras.
  • Fjällräven
    Lesopeso skrev 2014-08-08 22:08:11 följande:
    Håller tummarna för både dig och mig!

    Mitt BMI ligger på 31 någonting, så jag hoppashoppashoppas att kirurgen godkänner!

    Det är ju inte bara nu man vill må bra, utan senare i livet också, och kanske skjuta på diabetesen och liknande problem ett par år till efter 50-års dagen!

    Jag har fått tid för operation, blir 13/10! Känns så himla kul! Kirurgöverläkaren ringde idag och vi pratade rätt länge om allting kring och efter operationen så nu är jag inbokad och klar :D
    Ska ta bara ta proverna 4-6 veckor innan sen är det bara att tuffa ner till Linköping!

    Har du kontaktat någon klinik för rådgivning?
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)