Inlägg från: Philippa |Visa alla inlägg
  • Philippa

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    JohannaL skrev 2011-02-08 20:19:18 följande:
    Fick värsta kramperna i magen nyss gjorde sjukt ont, kräkte sen upp det jag nyss ätit, det va inte rinnande blod i men kom en del ljusa blodklumpar i också, bör man oroa sig? nån som känner igen?
    Om jag vore dig hade jag åtminstone ringt och rådfrågat sjukvården....
  • Philippa
    METAMORPHOSIS skrev 2011-02-10 00:22:00 följande:

    *Vinkar från Ersta*


    Jag är i vanlig ordning hög som ett höghus när jag är här… *Fnissar*


    Min mat transporteras till min nya lilla magsäck, precis som den ska, men sedan åker den iväg igen, till min gamla, bortkopplade magsäck, som inte fyller någon funktion. Dom har aldrig varit med om något liknande, dom har alltså aldrig stött på problemet, så dom vet inte vad dom ska göra riktigt. Min doktor har kontaktat andra ledande kirurger inom GBP-operationer, så att han kan få hjälp med vad dom ska göra. Han tycker att det är spännande och en utmaning .


    Jag blir kvar här i minst en vecka, kanske två…


    Vilken megaotur du har/haft... men tur att de äntligen försöker hjälpa dig!
  • Philippa
    cattis1234 skrev 2011-02-10 23:40:17 följande:
    Till er som redan är op:ade:
    Hur mycket fuskade ni under flyttiden efter op?
    Op:ad på Ersta och ska flyta i 4veckor efter och har det såååå jobbigt.
    Flutit i 2veckor nu och saknar alla smaker. Åt lite kokt ägg (väldigt noga tuggat) 1 chokladbit och
    1potatis bit(inte allt på samma gång)  oj, oj vilka skuldkänslor man har, för alla andra verkar fixa det helt.
    Jag blir galen......sugen på allt!  {#emotions_dlg.djavulsk}
    Mår bra, inget konstigt känns imagen.
    Hur har ni gjort/kännt?
    Jag vet att det är kort tid med 4 veckor att stå ut, men inte så lätt  =(
    Jag vill ju inte riskera något, speciellt inte eftersom jag fick omopereras pga stor blödning 2dagar efter GBP

    Vet att rutinerna på flyt/pure skiljer mellan olika sjukhus, men är det pga av olika suturteknik?
    Ersta delar magsäcken med typ overlock-maskin ( klipper samtidigt som titanclips trycker ihop sårkanterna på bägge magsäckarna) Används samma teknik någon annanstans?
    Jag fuskade ingenting trots min enomra hunger och sug... mitt behov av att följa läkarens råd var större och risken för komplikationer ökar om man fuskar och eftersom jag var så rädd att dö så höll jag mig....

    håll ut!!
  • Philippa
    Jumbopolly skrev 2011-02-11 02:48:32 följande:
    Jag blir så besviken på mig själv.
    Alla pratar om att när de är nyopade så kan de minnsann inte äta mer än 1 dl / måltid första tiden. Äter jag 1 dl mat (under lunchen och middagen) så är jag så vansinnigt hungrig när vi kommer till mellanmålen att jag skulle kunna äta hur mycket som helst till slut. Däremot om jag äter 2-3 dl mat lunch och lika mycket på middagen å så dricker lite vatten till maten då blir jag mätt ordentligt och det räcker med ett lättare mellanmål tex en knäckemacka med lite mjukost på. Dietisten på sjukhuset sa iof  att vi skulle inte backa när kroppen sa att den ville utöka portionerna för i slutändan ska vi kunna äta 1-2 potatisar lite kött och sås och lite grönsaker (1 normal liten portion) men tror inte hon menade direkt när man börjar med puré maten. Min middagstallrik har bestått av 1 normal potatis (mosad), ca 1 dl kött, lite näst intill fettfri sås, lite lingon och 3-4 brysselkol eller 1 stor broccoli bit. Mår bra, dumpar inte och känner mig inte desperat sedan efter mer mat. Fel av mig??? Blir skåpstokig annars å vill skåpsäta hela tiden för jag är så sugen och hungrig.
    Någon som vet om jag förstör alltihop eller om man faktiskt kan äta så?
    Eller kanske ska ringa dietisten och berätta o mina synder och se om de kan hjälpa mig???
    Blir knäckt...
    Jag är opad sedan nov -10 och jag äter ca 2 dl varje måltid och det är bra enligt min dietist....
  • Philippa
    Mary Jo skrev 2011-02-11 08:13:16 följande:
    Vad kan det bli för kompliktioner? Nu blev ju jag nervös. Enligt dietisten behövde man inte flyta om man inte ville,bara man bantade och gick ner i vikt... Hon sa att vi fick äta gurka och tomat om tuggbehovet blev för stort så jag har tagit mig en bit gurka på kvällen 3-4 gånger om det blivit för jobbigt.
    Komplikationer är att levern inte har minskat tillräckligt och de råkar rispa den och det börjar blöda och de måste öppna buken istället för att använda titthålskirurgi.
  • Philippa
    Mary Jo skrev 2011-02-11 08:58:43 följande:
    Ja just det.Vad konstigt att dom säger så olika från ställe till ställe då.. När man enligt våran dietist får äta mat om man vill. tänker att levern inte krymper lika mycket då. eller jag kanske bara svamlar.
    Nej, levern krymper inte lika mycket med mat.... våran läkare och dietist var stenhård på detta.
  • Philippa
    MaRo skrev 2011-02-13 08:46:04 följande:
    Hejsan!

    Nu är det 11 dagar sedan jag opererades och jag står stilla i vikt, någon mer som gjort det efter?
    Japp, det är vanligt! Kroppen har fått en chock och gör allt för att hålla kvar "fettet".. du kan stå still några veckor om du har otur....
  • Philippa
    jessiemelin skrev 2011-02-13 09:46:17 följande:
    jag ringde vårdcentralen, har inte gjort årskontrollen så ja vet inte vad mina värden ligger på..

    men enl henne så var det bara o öka järnintaget. lågt blodtryck e ju ej farligt men otrevligt o gå o vara yr..
    ja har ökat t 2 tabl om dan o det e bättre. jag har ju alltid haft högt blodtryck så detta e ju helt nytt för mig..
    ja uppdaterar dig  när ja gjort alla prover o fått svaren. så får man se vad läkaren säger, men enl vc så e det bara järn som gäller..
    Ökar blodtrycket av att öka järnmedicinen??

    Har jag aldrig hört förr......
  • Philippa
    Ginnsy skrev 2011-02-14 09:45:51 följande:
    Usch vad jobbigt det känns just nu!
    Var precis på St Göran och det gick inte riktigt som jag hoppats på!
    Blev beviljad OP!
    Men........
    Innan jag får någon op tid måste jag lära mig äta 6mål om dagen!!
    Just nu äter jag bara 2
    Fick en ny tid om 5 veckor!!
    Fy bubblan alltså.
    Men jag förstår honom.
    Annars kommer tiden efter bli jätte tuff!!
    Jam
  • Philippa
    Ginnsy skrev 2011-02-14 09:45:51 följande:
    Usch vad jobbigt det känns just nu!
    Var precis på St Göran och det gick inte riktigt som jag hoppats på!
    Blev beviljad OP!
    Men........
    Innan jag får någon op tid måste jag lära mig äta 6mål om dagen!!
    Just nu äter jag bara 2
    Fick en ny tid om 5 veckor!!
    Fy bubblan alltså.
    Men jag förstår honom.
    Annars kommer tiden efter bli jätte tuff!!
    Ja, då är det dags att börja ditt nya liv

    För äter du bara två gånger/dag efter op kommer du bli sjuk....
  • Philippa
    zookie skrev 2011-02-16 00:29:05 följande:
    okej nu mår jag så psykist dåligt av detta att jag vill seriöst skada mig själv , har inte mått så här dåligt på 7 år..jag vet itne ens om jag vill ta mig genom det, hur ska jag kunna se framåt som alla säger när allt jag ser är mörker.
    jag har försökt skriva upp delmål men jag är så låg och nere att jag inte vill göra nåt alls. jag gör vad som helst för att få detta ogjort...vad som helst.Gråter
    Vad har hänt som gör att du ångrar dig så mycket?

    Skickar en cyberkram!
  • Philippa
    zookie skrev 2011-02-16 15:36:41 följande:
    jag har bara hitta folk i usa som gjort det.  jag förstår dock att det är en risk med det med och kanske får man problem efetr som mna inte hade som opererad så det är en chansning i sig. jag gör mitt bästa för att se framåt men det är svårt just nu .
    Vad är det som är jobbigt? Finns det inget vi kan hjälpa dig med?
  • Philippa
    Anne B M skrev 2011-02-17 08:58:47 följande:
    funderar på om jag ska starta en ny tråd, då jag bytt nick efter att jag startade denna tråd, så jag kan ju inte uppdatera trådstarten om så behövs.

    ska jag göra det tycker ni?
    Jag tycker det...
  • Philippa
    Har ni inte märkt att vi har en ny tråd??

    Se inlägg 12104
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)