• Igor

    AVA klinik i Riga

    Hej
    Gjorde en ÄD på AVA Riga för drygt 1år och 9 månader sedan. Hade också Dr violet. Har nu en liten parvel på 1år. Fungerade mycket bra för oss. Planerar nu ett syskonförsök.

  • Igor

    Hej ungkvinna81
    Jag hade tur och lyckades på första försöket.

  • Igor

    Hej
    Kortisondosen som Ava kliniken skriver ut är svagare än den som finns i Sverige sa de till mig sist. Därför rekommemderar de att man handlar den hos dem. Dexamethason 0,5 mg.

    Kaffeoch te ska man undvika som gravid enligt livsmedelsverkets rekommendationer pga av att missfallsrisken ökar annars eller något sådant. Max 1,5 mugg tror jag de säger. Googla på mat för gravida + livsmedelsverket så får du fram en hel lista vad man fär äta och inte. Även om man planerar att bli gravid.

  • Igor

    Det har jag också börjat med att försöka dra ner på kaffedrickande alltså. Ska ta min spruta i morgon sedan är programmet i full gång.
    Är bara lite orolig att det ska gå för lång tid mellan sprutan och ÄD. Ska in den 12 eller 13 juni. Behandlingen den här gången är 6 dagar längre än sist. Hoppas bara inte slemhinnan hinner förstöras då.. Vad tror ni 

  • Igor

    Hej Tea
    Då kommer vi att följas åt ska dit för ÄD den 13 juli. Kommer att ta båten över den 12 juli för att  göra ÄD den 13 juli sen hem igen samma dag.
    Har frysta ägg sedan tidigare i frysen. Håller tummarna för att de mår bra. Har som sagt redan ett barn sedan tidigare genom ÄD nu 14 månader gammal. Mycket aktiv. Han ska få följa med och se vart han blev till Flört.

    Har också haft en jättebra gynmott som hjälpt mig med VUL och mediciner allt på högkostnadsskortet.

    Förra gången vi genomförde ÄD tog vi medicinerna som gjck från Sverige och köpte bara utrogest (progesteron tab) och dexometazon från Riga. Eftersom att dexometazon lär vara en svagare kortison som inte finnsi Sverige och utrogest tabletter med progesteron som inte heller finns här. De menade på att det var smidigare med tabletter på dagen än vagitorium. Och det kan jag väl hålla med om så de köpte jag i Riga i alla fall. Men dyrt var det. Vill också varna för att om de måste skicka över medicin till Sverige med DHL så är det jättedyrt. Tror vi betalade 1000 kr bara för transportkostnaden.

    Lycka till nu alla som ruvare och är på gång liksom vi.

  • Igor

    Kul Tea vi kanske ses på båten. Du får berätta när ni ska i väg.

  • Igor

    Kul Loisan att det är fler än vi som funderar på syskonförsök. Ja tror att någon redan har (förväntan va?) som redan har ett syskon på gång.
    Så trist Tea75 då ses vi inte på båten men det är ju bara några dagar så kommer att följas åt i alla fall. Förstår att det känns tufft att vänta. Föresten så såg jag att biljetterna till Riga just nu är nedsatta. Inte fel eller hur.

  • Igor

    Hej
    Ni som varit på AVA kliniken i Riga har ni gjort öppning av embryo någon? I så fall fick ni betala extra för det? Har gjort det i samband med att de införde en frysis.

    Dessutom fick jag ordination på fulsida vitamines vilket jag antar är folsyra vitaminer men jag är inte säker. Någon som vet.

  • Igor

    Hej Crijio
    Vi fick inte ens välja utan när vi kom dit hade vår doktor redan gjort öppningen av embryot. Hade inte läst något om det tidigare men om det ökar chanserna till att vår lilla frysis tar sig och vill stanna kvar hos oss så får det väl vara så. Såg också att de tog extra för det i en tidigare prislista från dem Numera finns ingen prislista på nätet så man kan inte se de nya priserna längre.
    Tack för ditt svar. Blev överumplad över att det kostade extra dock pga av att först fick vi en räkning färdigskriven och så helt plötsligt skrev hon till den sk assisted hatching. Lite konstigt tyckte vi.

    Ja ja det är inte mycket att göra något åt. Det är inte billigt att skaffa barn den här vägen precis. MEN det är det värt om man lyckas eller hur.

  • Igor

    VET NÅGON  VAD FULSIDA Vitamines är för något?
     Kan det vara folsyra???

Svar på tråden AVA klinik i Riga