• Anonym (Kaffedraken)

    AVA klinik i Riga

    ungkvinna81 skrev 2010-05-07 19:20:06 följande:
    Hej Tea 75:) jag och min man har försökt skaffa barn i mer än ett år nu, jag har inga barn sen tidigare så jag vill skaffa mitt första:) I början hade jag oregelbunda mens så jag hade en vanlig gyn hos mama Mia men det enda jag fick var pergotime o de ville vänta med att undersöka min man. Därför kontaktade jag ett IVF klinik i Stockholm för att göra tester på mig och på min man, jag ville inte slösa bort tid med att vänta på onödiga rutiner. I IVF kliniken i Stokholm fick vi goda besked om min man han hade normala sperimer men jag hade för dåliga och för få ägg. Min läkare på IVF rekommenderade en äggdonationsbehandling. Vi fick ett papper på att vi står i kö och att vänte tiden i Sverige är två år och med massa andra vilkor. jag googlade om äggdonationer och mejlade flera kliniker, jag fick ett avslag från Tyskland på grund av det är förbjudit med äggdonation där, jag kontaktade en annan klinik i Spanien o de var glada med att hjälpa med behandligen men det kostade 100 000 SEK altså dyrare än AVA. sen läste jag att i Riga de har inga köar o att det kostar 65 000 SEK vilket är billigare för samma behandling. min läkare i Riga heter Dr. violette jag meljade alla mina blodprov från Sverige till de på svenska som de är eftersom de kan förstå lite svenska. De gjorde dock blodgrupp test på mig o min man. Man måste ha en fräsch HIV test som inte äldre än 6 månader. De kommer att använda min mans sperimer men det bli ett ägg från en donator. Min embryo transfer kommer att ske efter två mens cyklar, den första såg min läkare att jag har ett ägg därför fick jag bara progrsterone men jag blev inte gravid utan fick min mens istället. nu är jag på cykel 2 först tog jag ppiller, sen endast 1 zoladex spruta nu tar jag progynon och innan embryo transfer måste jag börja ta progesteronet. jag har ultraljudundersökning här den 13 maj och om alltig ser bra ut jag mejlar AVA sen skickar de ett bekräftat datum till mig. Det är mitt första försök, jag är nervös, rädd o orolig. Det kräver att man litar på de och jag hoppas få ett friskt barn. Jag ska implamentera ett embryo bara... läste att några misslyckades från första gången o lyckades från andra men det bror på var och en!!! jag önskar dig lycka till, hoppas det går bra för dig.
    Hej,

    Jag hade också Violetta Fodina vid andra försöket, hon är mycket skicklig. Vi satte tillbaks två embryon, har en son som är 5 månader drygt. De är mycket skickliga där. Vet ej om vi skall göra något syskonförsök, vi har inga embryon i frysen men kanske kan de kolla upp med den donatorn som donerade till oss vid andra försöket.

    Kram

    Bette
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej,

    Jag tycker du ska sätta tillbaks två embryon, då ökar chanserna till graviditet. Så tänkte vi.

    Bette

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag håller tummar och tår för er alla här i tråden att det ska fungera bra för er.

    Bette

  • Anonym (Kaffedraken)
    aneleh001 skrev 2010-05-31 11:29:24 följande:
    hej, har precis testat negativt efter ÄD här i Sverige. Var på första besök på AVA tidigare i år och ska nu ta kontakt med dom igen. Vet någon hur många besök (blodprov, UL mm) ni hade här i Sverige innan ET på AVA . Blir kanske i augusti, hoppas det.
    Jag gjorde tre stycken VUL innan ET sedan så var jag någon vända till och tog blodprover. Två stycken VUL var jag på hos min gyn efter det att jag fått reda på att jag blivit gravid.

    Bette
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hoppas att du plussar Ungkvinna81. Håller mina tummar för dig.

    Kram

  • Anonym (Kaffedraken)
    ungkvinna81 skrev 2010-06-07 22:46:47 följande:
    idag gjorde jag gravidetstest på s:t göran och även hemma med clearblue, resultatet var Negativt (-) till min stora förvåning eftersom jag har följt rekommendationerna o behandlingsplanet ord för ord. Suck!!!! det blir ingen bebis den här gången!!!!:.(
    Det gick vägen för oss på andra försöket på AVA i Riga, så hoppas innerligt det går vägen för er på nästa försök.

    Sätt tillbaks två embryon det ökar chanserna för graviditet.

    Kram kram

    Bette
  • Anonym (Kaffedraken)
    ungkvinna81 skrev 2010-06-09 21:30:22 följande:
    Hej Tea75,

    Du få och måste tänka positivt!!! 
    Det klart jag hade hoppats på att det ska funka för oss från första gången, jag blev faktikst jätte besviken för att jag gjorde precis som läkaren rekommenderade och alla mina ultraljud undersökningar visade ett bra resultat, så jag förstår inte varför det inte funkade! Nu sitter jag med min mens istället. Jag ångrar nu  att jag satta in bara 1, jag borde ha satt in 2st embryos.

    Nej det är korrekt! Du måste få din mens efter Zoladex sprutan. Först tar du p-pillerna och efter 20 dagar tar du sprutan sen får du din mens efter några dagar. Syftet med sprutan är att korrigera dina kroppshormoner med de LM(läkemedel) du tar.  
    För oss gick det inte vägen med den första donatorn utan med den andra. Jag tror det var så att maken och den första donatorn inte var helt kompatibla.

    Bette
  • Anonym (Kaffedraken)
    The75 skrev 2010-06-10 18:35:08 följande:

    Hej
    Ungkvinna81 du har så rätt så med positivt tänkande kan man komma en bit på vägen men inte hela,tänk om det är så att dom donerade spermierna och dom donerade äggen inte "gillar" varandra! Man får hålla tummarna att dom är kompatibla.

    En helt annan fråga vilka i ens omgivning måste veta att man gjort SD och ÄD? och då menar jag inte mormor och morfar utan snarare BM eller BVC m.fl.


    Blactocyst eller ej hur har ni resonerat i de fallet har ni fått frågan eller har ni själva frågat på kliniken?


    BM, BVC måste också veta.

    Bette
  • Anonym (Kaffedraken)
    ungkvinna81 skrev 2010-06-13 20:49:01 följande:
    Helloo igen:)

    Ja! efter vårt första misslyckade försök hos AVA i Riga funderar jag på att göra mitt andra försök i aug/sep. Den här gången ska vi stoppa in 2st embryos och vi få hoppas på det bästa. Om det oxå misslyckas så vet jag inte riktigt vad ska jag göra. Kanske blir bäst att vänta 1,5 år till på vår kö i Sverige eller behålla kontyakten med AVA kliniken eftersom de har flera befruktade ägg i frysen för oss! Det enda jag är orolig för är själva operationen, den tog ca 10min men den var obehaglig och gjorde ont! Jag kände mig nästan hjälplös och inte hade kontroll över situationen utan det är läkaren som hade kontrollen och denna känsla var obehaglig för trots att jag litade på min läkare som utövade operationen.  
    Hej,

    Försök att koppla av under själva behandlingen, det är inget som ska göra ont, det kan kännas lite obehagligt men förhoppningsvis så får ni er älskade krabat 10 graviditetsmånader senare.

    Kram

    Bette
  • Anonym (Kaffedraken)
    ungkvinna81 skrev 2010-09-22 21:28:23 följande:
    Hello tjejer,

    Idag var mitt första mens dag sen jag slutade med hormon tabletterna, min man fick Riga ambulans eftersom jag fick kniv smärtor i livmodern, det var " missfall" jag fick, slemhinnan i livmodern stötts bort... efter flera timmar mår jag mycket bättre o allt kom ut:)
    Vad jobbigt. Var det missfall om det nu inte visade att du var gravid på testet?

    Hoppas att du snart mår mycket bättre.

    Kramar

    Bette/loisan31
Svar på tråden AVA klinik i Riga