• ungkvinna81

    AVA klinik i Riga

    Hej!

    Jag är 28 år och har efter flera blodprover och undersökningar fått diagnos förtidig Klimakterium. Innan jag fick denna diagnos fick jag prova Pergotime 2 ggr, en gång med 1 tablett och den andra gången två tabletter. Men det gav mig inga resultat{#lang_emotions_frown}. Sen gjorde jag en AMH -test som egentligen visar hur mycket ägg en kvinna har kvar i kroppen och mina resultat var under den normala gränsen. Det innebär att jag inte kan skaffa barn med mina ägg. I sverige fick jag stå i kö för en äggsdonationsbehandling och min tur är räknat till 2012. En jäkla låååång tid att vänta för ett ägg..... Min läkare på St: Göran sjukhus rekommenderade AVA klinik. 

    Jag och min man valde AVA kliniken i Riga- Lettland eftersom de har INGA köar{#lang_emotions_laughing}
    Jag åkte med min man till Riga under mars 2010 och träffade en jätte trevlig läkare. Klinken i sig var jätte fräsch och de hade jätte moderna ultraljudsapparater och professionella, hjälpsamma sjuksköterskor så jag fick en jätte bra intryck av de. Behandligen kostar 65 000 sek och de har även en möjlighet att skicka läkemedel till mig om jag vill det med DHL.

    Efter bara första mötet fick jag sätta igång med behandligen. Jag har tagit en Zoladex spruta i buken förra veckan "aj aj!{#lang_emotions_undecided}", progynon tar jag nu och innan min embryo transfer ska jag påbörja intaget av progesteronet. Räknat tid för min embro är 21 maj 2010 så det gick ganska snabbt. 

    Vi har redan valt en donator, vi fick inte se bild eller veta namn utan vi fick fylla i våra önskemål om hårfärg, ögonfärg, längd, vikt m.m. och vi fick två kandidater sedan fick vi välja en av de. All kommunikation mellan mig och kliniken i AVA sker via mejl och jag tycker att det har funkat bra man kan även riga dit om man vill.        

  • Svar på tråden AVA klinik i Riga
  • ungkvinna81

    jag fick svar från Riga idag, jag ska göra mitt andra försök 31 aug :) ska sätta in 2st embryo

  • The75

    Hej
    ungkvinna81 känns det bra att vara på väg mot försök nr2? jag har  ställt in mej på att det kommer behövas minst 3 gånger för att bli gravid så känns nästan som om man skulle vilja boka in nr 2 redan nu!
    Hur många ägg har du kvar i frysen?hoppas min donator har bra ägg till oss och gärna några extra till frysen oxå!


    Ava Riga ET 19 juli
  • ungkvinna81

    Ju det känns ganska bra! Jag känner mig nervös inför ingreppt. Jag börjar med min behandling imorgon först med p-pillerna ... tur att jag har lyckats på att få tag i läkare under sommaren eftersom det är semester tider just nu. Jag vet inte hur många försök vi ska göra  om försk 2 misslyckas... jag kanske tar paus från behandling o resa lite...vem vet! jag tror vi har 8ägg i frysen av olika kvalitet...

  • Igor

    Hej
    Ni som varit på AVA kliniken i Riga har ni gjort öppning av embryo någon? I så fall fick ni betala extra för det? Har gjort det i samband med att de införde en frysis.

    Dessutom fick jag ordination på fulsida vitamines vilket jag antar är folsyra vitaminer men jag är inte säker. Någon som vet.

  • loisan31

    Hej,

    Vi kan tyvärr inte få samma donator som sist, men vi kommer köra på ändå och försöka få till syskon till C. Maken käkar vitaminer och jag gör det också, tänkte boka in akupunktur för båda två några gånger innan ET.

    Fick behandlingsplan med ET i slutet på augusti men det känns för snabbt, vi kommer köra på nästa mens så ET i slutet på september.

    Loisan31

  • crijo

    Igor, efter vad jag vet ingår inte "assissted haching" i paketpriset på AVA i Riga. Jag har läst en del om det och det verkar öka chanserna för infästning av embryo, om embryon hade för tjöck skall. Risken är att skadda embryon under själva proceduren. Därför är det bara vissa kliniker (som har rutin på proceduren) som erbjuder assissted haching i packetpriset.


     

  • Igor

    Hej Crijio
    Vi fick inte ens välja utan när vi kom dit hade vår doktor redan gjort öppningen av embryot. Hade inte läst något om det tidigare men om det ökar chanserna till att vår lilla frysis tar sig och vill stanna kvar hos oss så får det väl vara så. Såg också att de tog extra för det i en tidigare prislista från dem Numera finns ingen prislista på nätet så man kan inte se de nya priserna längre.
    Tack för ditt svar. Blev överumplad över att det kostade extra dock pga av att först fick vi en räkning färdigskriven och så helt plötsligt skrev hon till den sk assisted hatching. Lite konstigt tyckte vi.

    Ja ja det är inte mycket att göra något åt. Det är inte billigt att skaffa barn den här vägen precis. MEN det är det värt om man lyckas eller hur.

  • Igor

    VET NÅGON  VAD FULSIDA Vitamines är för något?
     Kan det vara folsyra???

  • The75

    Hej
    Igor min man sa att han tror att det är en kombination av vitaminer typ multivitaminer


    Imorgon är det dax för min donator att göra ÄP så imorgon kommer jag hålla tummarna och hoppas på fin fina ägg.


    Jag har en liten fråga! vilket progesteron har ni tagit och vilken dos,min gyn skrev ut crinone 8% 2 ggr/dag så nu ska kladdandet börja :O)

  • Lilla Fia 65

    Tea75: Jag tog också Crinone 8% X 2 vid min ÄD. Jag tyckde de funkade. Tror även X 1 ska funka när det gäller dem. Så står i FASS. Fast det blev inget plus. Var osäker på om de skulla funka men jag vet de som lyckats med dem Flört

Svar på tråden AVA klinik i Riga