Inlägg från: Lavish |Visa alla inlägg
  • Lavish

    Vem ska betala studenten??

    Jag fick betala alla festerna själv, men föräldrarna betalade mina kläder, mössan och mottagningen.

  • Lavish
    mrs Elliott skrev 2011-08-17 11:27:13 följande:
    Har alla individuellA studentfester nuförtiden ?? Varför då? När jag tog studenten hade vi bal + fika för momor och morfar och släkten på själva studentdagen.Naglar och hår gjorde man själv.klänningen var det enda som kostade ,dvs grannkärringen sydde ihop något .
    Tror ungdomar nuförtiden att deras föräldrar är dollarmiljonärer eller vad ? USA hallå!
    Fast faktum är att väl att många tonårsföräldrar idag faktiskt har det väldigt gott ställt ekonomiskt. Sen finns det självklart dom som inte har det bra alls också.  Men trenden har säkert delvis grund i att många par mellan 40 och 60 verkligen jobbat sig upp till ekonomiskt välstånd idag.
  • Lavish
    mrs Elliott skrev 2011-08-17 12:11:26 följande:
    Jaha..Jag tror inte allas att tonårsföräldrar idag har det bättre ställt än för 15 år sedan ,tvärt om . Jag tror det är kulturellt ,dvs  de vill ha det de ser på TV helt enkelt. Som i alla tider .
    Inte alla tonårsföräldrar. Men en del. Så du menar att för 20 eller 40 år sen visades bara grådaskiga filmer om livet i betongen eller en hydda i Afrika?
  • Lavish
    äppelmos skrev 2011-08-21 00:11:05 följande:
    när jag gjorde upp med mina föräldrar om att jag skulle spara 50kr/månad (gjorde det från 8 års ålder) så jag skule ha en extra peng till sommaren (fickpeng under resor, dagsutflykter) så drog mina föräldrar av det på månadspengen å satte på ett konto till mig.
    när jag sen vid 15 år fick hela studiebidraget började jag själv ha hand om mitt sparande, minst 50kr/månad.

    det sitter i ryggraden och nu som student på universitet sparar jag 140kr i månaden vilket kommer bli några trevliga tusenlappar under studieåren... att bygga på min "inte-röra-buffert" (har även en buffert jag kan ta om det skulle krisa men denna ej-röra e tänkt till insat när vi ska köpa större boende i framtiden efter studierna) 

    så lär man sig från start med hjälp att spara så vill jag hoppas at det sen sitter i ryggraden.
    jag är glad för en bra buffert och sparande!

    ville mest tipsa

    skönt att ni satte er och prata igenom med alla stora barnen
    Vad olika det kan vara. Mina föräldrar hade, iaf om man skulle tro vad dom sa till mig, en total bergodalbane ekonomi. Ena dagen kunde dom lova att betala en grej för att andra dagen ha ändrat sig för att det var för dyrt och dom hade inga pengar och jag kunde minsann betala själv.  Eller tvärtom sitta i helgen och gnälla över att dom inte hade några pengar och vi skulle få leva på pasta och på måndagen kommer pappa hem med biljetter till ett par veckors utlandssemester. Efter att jag fyllt 18 fick jag betala hemma, en summa som kunde gå från 100 kr till 2000 kr lite beroende på dagshumöret hos päronen.

    Den där förvirringen och oron som det skapade fick iaf mig att bli väldigt ekonomisk av mig och alltid se till att ha en rejäl buffert.

    Sanningen är väl att mamma o pappa aldrig hade dåligt med pengar på riktigt utan när dom sa det var det för att jag skulle lära mig något, att pengar inte växer på träd eller nått sånt. Men just deras strategi för det var bara förvirrande
Svar på tråden Vem ska betala studenten??