• panne

    Vi som fick barn runt 11 oktober i Stockholm del 3

    Vi har flygit jätte mycket med Smilla ända sen hon var bebis och det har gått hur bra som helst. Det är något med flygplansmotorerna som gör att barnet blir lugnt och trött och sen är det ju så mycket att titta på i ett flygplan, alla människor, tvapparater..... Vi flög ju till Thailand nu i januari också med båda barnen och det gick också hur bra som helt för de sov nästan hela resan dit och hem Så jag tycker inte man ska vara orolig att flyga med barn, väger de dessutom under 12 kg så får man ju en säng att lägga dem i där de kan sova. Att ge något att dricka eller amma under start och landning är ju ett tips så slipper de få ont i öronen och sen mycket godis under resan När de blir större är russin ett hett tips! Flygvärdinnorna är också vana vid barn och man brukar få någon leksak av dem och de är väldigt hjälpsamma.

    Här är det inga tänder ännu....


  • panne

    Vi kan inte heller imorgon, vi sover inget på nätterna så dagarna är rätt jobbiga just nu. Vet inte vad det är med Max men han är så orolig hela tiden. På fredag åker jag och barnen upp till mina föräldrar för att jag ska få lite avlastning och framför allt få sova mer än en timme i sträck! Typiskt nog så har Jocke hur mycket jobb som helst denna period så jag är mycket ensam och han kan inte hjälpa till så mycket.

    Jag hänger gärna med på SPA men återkommer när Jocke fått sitt turnéschema, bestäm ett datum ni så får jag se om jag kan följa med eller inte.

    www.metrobloggen.se/smilla

  • panne

    Vi var på barnvagnsrullet förra året och det var supertrevligt! Då fick man en massa blöjor, mat och andra roliga saker. Tyvärr kan vi inte hänga med i år eftersom vi sticker upp till Hälsingland imorgon! Hoppas ni får det mysigt och att vädret håller i sig.

    www.metrobloggen.se/smilla

  • panne

    Jag är så himla stressad nu för tiden, har så mycket att fixa. Imorgon ska vi ha kalas för Jocke och hans föräldrar kommer upp och ska bo här över helgen så då vill man ju vara den perfekta svärdottern med städat hem, mat i kylen och nybakat bröd,... jag är konstig, jag vet

    Sen kommer Jocke att resa utomlands och jobba söndag-onsdag och på fredag ska vi på studentfirande. Så ev. skulle jag kunna hänga med på bio på torsdag men räkna inte med mig eftersom jag borde baka inför Smillas kalas som är nästa söndag då för på lördagen ska jag på möhippa hela dagen..... nä, jag hinner nog inte med någon bio denna gång!

    Max har börjat klappa händerna och han är så söt när han gör det! Jag kommer ihåg att Smilla lärde sig att vinka innan hon lärde sig att klappa händerna men det är nog olika. Har era börjat med något sånt?

    Igår var vi på BVC och Max väger nu 8985 gram och är 71 cm lång

    www.metrobloggen.se/smilla

  • panne

    Hej!!! Vi kom hem till Frösunda alldeles nyss och håller på att packa upp och måste tvätta några maskiner innan det är dax att packa igen och åka ner till Skåne på tisdag. Vi bara flänger runt hela tiden men hela familjen tycker om att vara ute på "turné" så det går bra.

    Max blir 10 månader om en vecka och han kryper omkring i raketfart här hemma! Han älskar att krypa runt överallt och utforska varenda liten grej, kontakter och sladdar gillar han extra mycket har jag märkt. Han drar sig även upp stående, klappar händerna och älskar att bada. Han är en jätte glad kille som alltid har nära till skratt men också väldigt aktiv, han har inte ro att sitta stilla mer än ytterst korta stunder.

    Han älskar sin snuttefilt och tumme

    Han har ännu inte fått några tänder men det känns som han dreglat i månader och jag har trott att de varit på G flera gånger men än syns det inga....

    På måndag ska vi köpa bilstol och undrar om någon kan rekommendera en bra stol, har sett att ni skrivit lite om det på facebook. Vi kör ju mycket bil och långa sträckor så det är viktigt med en bra stol tycker vi. Så tipsa gärna! Smilla har en Acta Graco som vi är rätt nöjda med men den är rätt hård i ryggstödet och när vi åkt långa sträckor har hon ibland klagat att hon har ont i ryggen så vi ska nog köpa en ny till henne med.

    Jag siktar på att börja jobba i januari/februari om jag hittar ett nytt jobb vill säga

  • panne

    Ha ha.... med andra barnet är man inte lika ivrig med framstegen, istället vill man ha kvar sin "bebis" i det längsta, allra helst när jag också vet att det är den sista
    I varje fall så gick jag nyss ner i källaren och hämtade gåvagnen efter att ha läst era inlägg och nu går Max omkring med den som om han inte gjort något annat och han älskar den Dock kan han inte svänga än så han blir arg varje gång han kör in i något


  • panne

    Hej! NU är vi hemma igen, i varje fall si sådär 2 veckor framåt

    Max och jag vill jätte gärna träffa er och leka, fika, skvallra och mysa någon dag, någon som vill ses?


  • panne

    Vem vill ses på onsdag eftermiddag? Vi kanske kan ses hemma hos någon, köpa med oss lite hämtmat och sitta och mysa och äta tillsammans?

    Visa denna musikvideo för er barn och kolla om de blir lika förtrollade som mina barn, det är något speciellt med den låten. Perfekt att visa när man ska klippa naglarna, håret eller dylikt och vill att de ska sitta stilla

    Babblarna:

    ">



    NU börjar äntligen Max första tand i underkäken titta upp


  • panne

    Men då ses vi hemma hos Malin och Ella imorgon, vilken tid ska vi bestämma?

Svar på tråden Vi som fick barn runt 11 oktober i Stockholm del 3