• Rapunz­ella
    Äldre 11 May 22:19
    8561 visningar
    29 svar
    29
    8561

    Möta på Arlanda! Vad ska vi ge?

    Mina vänner kommer snart hem med sitt barn, och vi tänkte möta dem på Arlanda (de vet om det).
    Men det känns som att man skulle vilja ge något, men vad kan vara bra att ge sådär när de har en massa saker att släpa på och just kommit hem? Inte för stora saker, tänker jag? Ska det vara något till föräldrarna och något till barnet, eller bara till barnet?

    Hur brukar man göra? Tips på bra saker att ge?

  • Svar på tråden Möta på Arlanda! Vad ska vi ge?
  • Penapö­na
    Äldre 11 May 23:33
    #1

    En stor blombukett till föräldrarna och en liten nalle till barnet passar väl bra?!

    Sen om ni vill ge något mer (ex kläder/större leksaker) kan ni ju göra det när ni träffas i lugn o ro hemma sen.

  • Äldre 11 May 23:38
    #2

    Nu kan jag ingenting om adoption men jag skulle behandla dom som jag behandlar folk som precis har fött. Alltså ge samma saker :)

    Sen kan jag tänka mig att det är ett stort ögonblick för dom när de kommer hem med sitt efterlängtade barn. Så att ta kort med en bra systemkamera för att föreviga minnet kanske skulle vara bra. Någon fotograf kanske blir för dyrt.

  • Rapunz­ella
    Äldre 11 May 23:46
    #3

    Ja, de "traditionella" kläderna tänkte jag spara till sen när de är hemma. Jag funderade på blommor, men är det så praktiskt när man ska få hem barn och packning  efter en lång resa? Det finns säkert massor med trådar om "våra bästa gåvor när vi kom hem", men jag hittar dem inte nu.

    Jag har själv alltid tipsat om mat i frysen, men det känns lite knepigt att komma dragandes med det på flygplatsen... Till barnet blir det nog något gosedjur, det kan ju gärna vara något som kan finnas kvar som minne. Till föräldrarna - kanske något som underlättar vardagen precis när man kommit och har annat att göra än tråkiga vardagssysslor, men också gärna något som kan fungera som ett litet minne.

  • Rapunz­ella
    Äldre 11 May 23:47
    #4
    lindaha skrev 2010-05-11 23:38:03 följande:
    Nu kan jag ingenting om adoption men jag skulle behandla dom som jag behandlar folk som precis har fött. Alltså ge samma saker :)
    Det är ju precis det jag menar! Vad ger man folk? Vad fick ni? Min hjärna står still!
  • Äldre 11 May 23:47
    #5

    En flaska champagne som de kan spara och skåla med senare kanske?

    Till barnet kan man väl köpa nästan vad som helst ... beror kanske lite på hur gammalt barnet är. Det jag skulle tyckt var viktigast är att det ska vara personligt.

    Att ta fina foton lät som en jättefin idé. Så att de får foton på hela familjen tillsammans.

  • Rapunz­ella
    Äldre 11 May 23:49
    #6
    pusselbitar skrev 2010-05-11 23:47:40 följande:
    En flaska champagne som de kan spara och skåla med senare kanske? Till barnet kan man väl köpa nästan vad som helst ... beror kanske lite på hur gammalt barnet är. Det jag skulle tyckt var viktigast är att det ska vara personligt. Att ta fina foton lät som en jättefin idé. Så att de får foton på hela familjen tillsammans.
    Champange är ju en jättebra idé! Mera tips?!
  • Äldre 11 May 23:50
    #7

    Om du vill ge dem något som underlättar vardagen så kanske en hemkörd matkasse med mat för en vecka, exempelvis www.linasmatkasse.se. Då kan du ju ge dem ett kort där su skriver om det  bara. Lätt och smidigt att få med sig hem.

  • Äldre 11 May 23:51
    #8

    Ett smycke med hemkomstdatumet på till barnet kanske?

  • Rapunz­ella
    Äldre 11 May 23:55
    #9

    Matkasse är ju bra idé! Sådana där sagoböcker man kan beställa med barnets namn "invävt" i sagan, är de böckerna fysiskt stora och tunga?

  • V2009
    Äldre 12 May 07:43
    #10

    Av egen erfarenhet så var jag bara jätteglad att någon kom och mötte oss, med eller utan gåva. Mitt barn fick mjukisdjur som aldrig användes eftersom barnet inte var van med sådana saker. Däremot hade en vän och hennes dotter gjort en fin välkomstbanderoll. Den har jag sparat som minne. Tyvärr blev det nästa inga kort därför att i tumultet med alla lyckotårar glömde folk av att ta kort. Tråkigt så här i efterhand. Så att fota eller än bättre att filma är inte helt fel.
    Kläder fick jag i massor men jag tycker att leksaker till barnet nästan är bättre. Adoptivbarn är ofta, om de varit på barnhem, en aningen understimulerade. 

Svar på tråden Möta på Arlanda! Vad ska vi ge?