Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Orolig

  Fre 14 maj 2010 14:12 Läst 1734 gånger Totalt 1 svar
  Ooblue­eyeezO­o
  Visa endast
  Fre 14 maj 2010 14:12

  Hej jag tänkte fråga dig.


  Jag hade en störtförlossning med mitt första barn, jag lika så min mamma hade inga så kallade förvärkar utan endast lite molande i magen jag kom in på sjukhuset bara för att jag bad dom kolla var osäker, de körde då en ctg som inte visade något men barnmorskan tyckte att det endå vad bra att göra en koll i underlivet och det visade sig att jag öppnat mig 6 cm utan att ha märkt av det, jag kom in på förlossningen halv ett på natten och sonen föddes 03.00 på natten.
  Min undran e nu jag väntar nummer två med bf 5 juni hur kommer detta gå. 
  Jag vet inte vad jag ska vänta mig eller vad jag ska vänta på har redan börjat få den där molande värken som jag haft i ett par dagar men jag känner mig så osäker.
  Kan det bli likadant denna gång?
  gick även över tiden me första, hur är det med andra barnet brukar det bli samma?
  Har även sen vecka 31 haft förkortad livmodertapp kan det göra att man får tidigare?
 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Mån 17 maj 2010 08:34 #1

  Hej!
  Jag kan verkligen förstå din oro! Det är inte så vanligt att man inte känner av värkarna på det sätt som du beskriver, men det händer. Faktum är att vår vanliga mensvärk är en slags värkar, dvs livmodermunnen öppnar sig för att släppa ut det som skulle ha blivit moderkakan. Det är det som känns som den välbekanta molande känslan.

  Så hur kan det komma att bli nästa gång? Det är snart dags och du känner molvärk. 5 juni är här när som helst. Även om du gick över tiden förra gången kan det hända att bebisen vill ut snabbare den här gången. Jag tycker alltid att det är bra att vara förberedd.

  Det brukar gå snabbare andra gången.

  Åk hellre in en gång för mycket än en gång för lite, om du känner dig osäker på om det har börjat. Tänk även tanken att du kan komma att föda hemma. Det som händer då är att din partner ringer till kliniken eller till 112 och samtidigt som de skickar över en ambulans får ni coachning via telefon. Det brukar gå bra! Vår egen kursadmininistratör på Profylaxgruppen födde hemma på hallgolvet... Hon berättade att det var jobbigt ända tills dess att hon gillade läget om att hon inte skulle hinna in! "Sen hade jag min drömförlossning på hallgolvet - min man bakom mig och en ambulansman framför som jag tog spjärn emot..."

  Lycka till!

  Kram
  Anna

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll