Hjälp mig med detta recept på chokladkaka!! Blir tokig!
Jag fick detta recept av en arbetskompis:
5 dl starkt kaffe
250 g mörk choklad
250 g smör
2 dl socker
4 ägg
Smöra och bröa en form 24 cm i diameter.
Smält smör, tillsätt chokladen i bitar och låt smälta.
RÖR ner alla ingridienser i en bunke - OBS vispa ej!
Grädda i 50 minuter 175grader.
Låt stå svalt 4 dagar.
Jag har smakat denna kaka av henne flera gånger och den är såååå god. MEN det värsta är att när jag bakar den (har försökt FYRA gånger nu) så misslyckas jag. Kakan skär sig - smöret ligger i sprickor i tårtan och när det stelnar är det jätteäckligt att äta. Ofta så delar kakan sig i två lager, mer chokladfyllt överst och ett fettlager under. Vad felar? I mina ögon när man tittar på receptet så ser det ut att behövas mjöl, åtminstone lite grann. Så att fettet kan fördelas och "sugas upp".
Kan någon vänlig själ hjälpa mig med att lyckas med denna kaka? Har ni något liknande recept?