Inlägg från: Förlossningspedagogen |Visa alla inlägg
  • Förlossningspedagogen

    snabbt och intensivt

    Hej!
    Många tror att snabba förlossningar är att föredra - men det är min erfarenhet att snabba förlossningar ofta blir tuffare. Värkarna är starkare och kommer tätare, vilket gör det lättare att "spåra ur". För mig är det helt begripligt att du hade en jobbig upplevelse. Det låter också som att du hyperventilerade med tanke på stickningarna och att du svimmade. Vilken skrämmande upplevelse!

    Jag gillar marginaler! Det jag tror att du behöver acceptera är att du kanske får en snabb förlossning igen (den kan gå långsammare också vilket kan göra att du är helt oförberedd på DET). För att du ska behålla din känsla av kontroll, kunna andas och slappna av även när det gör ont osv., behöver du träna extra mycket.

    Se till att du behärskar profylaxandningen, framför allt lättandningen som man använder när värkarna är som starkast, och träna varje dag fram till din förlossning (ta ledigt lördag-söndag:)). Träna ofta tillsammans med din partner så att ert samarbete blir bra och att han känner sig trygg med vad du kan - då kan han påminna dig om det när du kanske glömmer det själv!

    Ni kan förstås träna hemma (det finns både webbkurser och träna-hemma-paket med bok och dvd). Roligast brukar vara att gå på profylaxkurs tillsammans om ni har den möjligheten. Kommunikationen mellan er blir bättre och ni får ett gemensamt språk och gemensamma verktyg.

    Lycka till!

    Kram
    Anna

Svar på tråden snabbt och intensivt