Inlägg från: Förlossningspedagogen |Visa alla inlägg
  • Förlossningspedagogen

    Jobbig förra förlossning

    Hej!
    Ja, det känns som om du har gjort en hel del för att förbereda dig väl inför nästa förlossning! Samtidigt är du orolig för hur du kommer reagera när värkarna sätter igång - du inser att dina tidigare erfarenheter "ligger kvar" i kroppen och kan trigga negativa och rädda tankar. Du har helt rätt!

    När förlossningen börjar är det högst troligt att du får en en kroppslig reaktion som ett minne av din tidigare förlossning. Även om man har en bra upplevelse i bagaget får man oftast en sådan reaktion. Jag har fött barn tre gånger. Både andra och tredje gången fick jag samma reaktion när första "riktiga" värken kom: "Ja, d-vlar! Det var SÅ de kändes...!" Sedan suckade jag inombords och gjorde så som jag tränat: andades, slappnade av och var i nuet. Lugn och trygg, lugn och trygg...

    Ett bra sätt för mig har varit att tänka att jag har ett ARBETE framför mig. Jag kan KÄNNA allt möjligt, men jag gör det jag ska, på ren disciplin. Det är där träningen kommer in. Om du tränar mycket betingar du in ett beteende som gör det lättare att behålla sitt fokus även när det är tufft.

    Om du gör misstaget att tänka för långt framåt är det lätt att bli rädd och förlora kraft. Vänd ditt fokus inåt, försök att bara vara här och nu. Ett steg, en värk i taget tar du dig i mål.

    Lycka till!

    Kram
    Anna

Svar på tråden Jobbig förra förlossning