Hjälp med Ugnspannkaka!
Mer smet, eller mindre form. Eller stiger den bara inte?
Mer smet, eller mindre form. Eller stiger den bara inte?
Har inget...gör alltid på känn. Samma som till pannkakor, men eftersom jag gillar tunna pannkakor och smeten till dem är ganska tunn, så minskar jag lite på mjölken till ugnspannkaka.
Om jag höftar...
1 ägg per person
2 dl mjölk per person
1 dl mjöl per person
salt
(kardemumma)
Vispa äggen, blanda med 1/4 av mjölken och rör ner mjölet lite i taget tills alla klumpar är borta. Spä med resten av mjölken och krydda.
225 grader i ugnen i ca 25 minuter. Smeten ska nå ca 3-4 cm upp i formen och bli lite lägre än dubbla smethöjden
Bakpulver är lite fusk. Men högt blir det Man kan även låta smeten stå till sig en halvtimme i kylen så mjölet sväller lite.
Använder alltid smord glasform, förresten, för då ser man genom formen när pannkakan släppt från kanten och därmed är klar.