• Nenne6­66
  Äldre 30 maj 00:28
  132510 visningar
  318 svar
  318
  132510

  Min mamma va 12 år när hon fick min bror....

  Anledningen till att jag skriver detta är en tråd som startades idag i 'undersökande syfte' om 'ung förälder', eller nåt... Det va nån slag ploj....
  Men för mig...som har en mamma som va 12 (och en pappa som va 15-16) år när hon fick min brorsa va det inte så mkt 'lek' eller ett undersökande syfte för mig.
  För mig är det verklighet....

  Jag har la egentligen aldrig gått ut med det via nätet utan sagt det som en hemlis till mina vänner.

  1971 va min mamma Sveriges yngsta mamma, det syns inte på nätet idag, det ligger på arkivhusen nu. Men hon och min bror finns med i rekordböcker och det vart mkt media kring oss, men det va innan internets tid. Som sagt, det va 1971. Idag kan man se nån som är 14 som fått sitt första barn som 'sveriges yngsta', detta e inte sant. Min mamma va yngst, på sin tid....

  Jag har länge funderat på att skriva en bok om hur det är att växa upp under dessa förhållanden, för det är inte normalt. Och jag VET att jag är en av få som har dessa erfarenheter.

  Varför skriver jag detta idag?

  Jo...dels för att jag inte vet vart jag ska börja, hur jag sa kliva ut och hur man skriver en bok och hur jag ska bära mig åt för att visa min egen erfarenhet av att växa upp med en extremet ung förälder och om hur det kan gå...

  Och för att just detta engagerar mig så himla mkt mellan varven.

  Vill berätta hur det är genom en bok, kanske i framtiden...  Det gick bra, allt gick bra tills min mamma blev 30, men sen.....allt föll...jag vill berätta.

  Jag vill veta om ni vill veta mer...jag vill öppna mig.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-20 16:33
  Oki..

  Jag kommer att gå vidare med detta. Jag har kommit i kontakt med lite olika folk. Vissa vill jag skriver själv och andra vill göra det åt mig.
  Men jag inser att det blir en hyfsat lång resa i hur jag kommer att göra i slutändan. Jag vet helt enkelt inte hur jag vill just nu.
  Tankarna ligger nere (vilar lite), har haft en del annat att stå i, men det är bara för en jättekort period.
  Jag blir oerhört glad av visat intresse i att läsa en framtida bok och det ger mig ännu mer vilja.
  Jag har börjat tänka mer aktivt över vad jag vill ge ut och förmedla och även det tar sin tid...

  Men en sak vet jag, det kommer att komma en bok.

  Men är jätteglad för era fina och uppmuntrande inlägg.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-04 02:20
  Äntligen så jobbar jag själv på boken och jag kallar den -Anna-Greta. Ni ska få den om nå't år. Jag säger till.

 • Svar på tråden Min mamma va 12 år när hon fick min bror....
 • wappiz
  Äldre 30 maj 00:30
  #1

  Jag undrar om din mamma fick hjälp av myndigheterna att sköta sitt barn, eller kanske av sina egna föräldrar? Eller blev hon fråntagen barnet? Berätta gärna mer.

 • Äldre 30 maj 00:32
  #2

  hur föll det?? du gjorde mig väldigt nyfiken på ditt liv. vill gärna höra din historia!

 • Äldre 30 maj 00:36
  #3

  Jag undrar vilken relation man får till en sådan ung mamma (eller KAN få, alla är ju såklart olika). Är det mamma - barn eller blir det mer kompisrelation? Hur mkt hjälpte mormor och morfar till? Hur funderade din mamma när hon bestämde sig för att behålla barnet eller var det självklart från början? Vad sa omgivningen? Hur ser er relation ut idag?
  Jag vill också veta mer!

 • Äldre 30 maj 00:41
  #4

  Jag undrar också vad som hände med din mammas kompisar, hur regerade de? Och hur blev relationen mellan din mamma och pappa? Vad tyckte han om att bli förälder så ung? Vad blev det för reaktion i media?
  Jag har massa frågor {#lang_emotions_smile}

 • Nenne6­66
  Äldre 30 maj 00:47
  #5
  wappiz skrev 2010-05-30 00:30:45 följande:
  Jag undrar om din mamma fick hjälp av myndigheterna att sköta sitt barn, eller kanske av sina egna föräldrar? Eller blev hon fråntagen barnet? Berätta gärna mer.
  Nä, mina föräldrar fick behålla min bror...min mamma hade inga föräldrar som brydde sig,ppas föräldrar ville inte veta av dom eller min bror till en början....men tog in dom sen, senare...efter att min mamma gick hem till dom med min bror så dom blev tvungna att fejsa honom. Sen vart det ok. Soc ville komma åt dom men dom klarade sig utan dom, farsan jobbade...å vad hon gjorde har jag inte frågat. men tillsammans va dom starka...

  Dom fick ju 3 innan min mamma va 20 år och innan min mamma va 18 fick kungen godkänna deras giftermål, så dom var gifta innan hon va 18.

  Men ngn hjälp av myndighetr, NEJ. dom va själva på deras begäran... Men jagad, JA.
 • Nenne6­66
  Äldre 30 maj 00:48
  #6
  oväntatväntatgravid skrev 2010-05-30 00:32:44 följande:
  hur föll det?? du gjorde mig väldigt nyfiken på ditt liv. vill gärna höra din historia!
  Det föll...när hon blev 30 började hon dricka, vi syskon spreds.... Jag hamnade på fosterhem.
 • Nenne6­66
  Äldre 30 maj 00:55
  #9
  moohl skrev 2010-05-30 00:36:49 följande:
  Jag undrar vilken relation man får till en sådan ung mamma (eller KAN få, alla är ju såklart olika). Är det mamma - barn eller blir det mer kompisrelation? Hur mkt hjälpte mormor och morfar till? Hur funderade din mamma när hon bestämde sig för att behålla barnet eller var det självklart från början? Vad sa omgivningen? Hur ser er relation ut idag?Jag vill också veta mer!
  Min mamma har inte vart en mamma...hon har vart mer en person, ingen direkt relation...
  Hon hade vänner (även barndomsvänner), men saknade nog dom mer än oss. Hon va dålig....hade mkt med sig själv.
  Hon fick inte vara barn... Och jag som dotter har fått skit för hennes grejer...och i mångt å mkt gick jag i hennes spår...med karlar, blev av med oskulden tidigt (12 år) och jag blev hennes stora skräck....
  Tror inte hon gillar mig.

  Jo, för henne ville hon behålla från början, men läkarn som hon först träffa sa nej...men hennes mamma och min mamma propsa på JA, och en annan läkare höll på henne å trdde på min mamma, så dom genomförde det.
  Min mamma är gravt alkoholiserad.
 • WTslyn­a
  Äldre 30 maj 00:57
  #11

  Varför skulle din mamma finnas i rekordböcker men inte på nätet?

 • Äldre 30 maj 00:59
  #12
  Nenne666 skrev 2010-05-30 00:48:27 följande:
  Det föll...när hon blev 30 började hon dricka, vi syskon spreds.... Jag hamnade på fosterhem.
  usch :/

  har ni någon kontakt idag? du och dina syskon, ni och er mamma? får din mamma någon hjälp idag? hur är relationen till din pappa? både din och din mammas.

  många frågor..
 • WTslyn­a
  Äldre 30 maj 01:00
  #13
  Nenne666 skrev 2010-05-30 00:57:14 följande:
  Nä, finns inte på nätet, det e fär gammalt, tyvärrDet ÄR upp till mig att gå till arkivet å aktivera det isf... Har själv sökt å pratat med dom aktuella tidningarna om att det inte finns... Men det e för gammalt för att dom ska ha gjort en sådan uppdatering.
  BS. Skulle det finnas ett 12årigt barn i Sverige som fött skulle det finnas överallt på nätet. Oavsett hur längesen det var.
Svar på tråden Min mamma va 12 år när hon fick min bror....
Logga in
Bli medlem