• Nenne666

    Min mamma va 12 år när hon fick min bror....

    Anledningen till att jag skriver detta är en tråd som startades idag i 'undersökande syfte' om 'ung förälder', eller nåt... Det va nån slag ploj....
    Men för mig...som har en mamma som va 12 (och en pappa som va 15-16) år när hon fick min brorsa va det inte så mkt 'lek' eller ett undersökande syfte för mig.
    För mig är det verklighet....

    Jag har la egentligen aldrig gått ut med det via nätet utan sagt det som en hemlis till mina vänner.

    1971 va min mamma Sveriges yngsta mamma, det syns inte på nätet idag, det ligger på arkivhusen nu. Men hon och min bror finns med i rekordböcker och det vart mkt media kring oss, men det va innan internets tid. Som sagt, det va 1971. Idag kan man se nån som är 14 som fått sitt första barn som 'sveriges yngsta', detta e inte sant. Min mamma va yngst, på sin tid....

    Jag har länge funderat på att skriva en bok om hur det är att växa upp under dessa förhållanden, för det är inte normalt. Och jag VET att jag är en av få som har dessa erfarenheter.

    Varför skriver jag detta idag?

    Jo...dels för att jag inte vet vart jag ska börja, hur jag sa kliva ut och hur man skriver en bok och hur jag ska bära mig åt för att visa min egen erfarenhet av att växa upp med en extremet ung förälder och om hur det kan gå...

    Och för att just detta engagerar mig så himla mkt mellan varven.

    Vill berätta hur det är genom en bok, kanske i framtiden...  Det gick bra, allt gick bra tills min mamma blev 30, men sen.....allt föll...jag vill berätta.

    Jag vill veta om ni vill veta mer...jag vill öppna mig.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-20 16:33
    Oki..

    Jag kommer att gå vidare med detta. Jag har kommit i kontakt med lite olika folk. Vissa vill jag skriver själv och andra vill göra det åt mig.
    Men jag inser att det blir en hyfsat lång resa i hur jag kommer att göra i slutändan. Jag vet helt enkelt inte hur jag vill just nu.
    Tankarna ligger nere (vilar lite), har haft en del annat att stå i, men det är bara för en jättekort period.
    Jag blir oerhört glad av visat intresse i att läsa en framtida bok och det ger mig ännu mer vilja.
    Jag har börjat tänka mer aktivt över vad jag vill ge ut och förmedla och även det tar sin tid...

    Men en sak vet jag, det kommer att komma en bok.

    Men är jätteglad för era fina och uppmuntrande inlägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-04 02:20
    Äntligen så jobbar jag själv på boken och jag kallar den -Anna-Greta. Ni ska få den om nå't år. Jag säger till.

  • Svar på tråden Min mamma va 12 år när hon fick min bror....
  • Nenne666

    den posta själv eller så klicka jag fel. Det va inte klart iaf. Boken heter just nu Anna-Greta!!

  • fluu

    Intressant, kommer helt klart läsa om den kommer ut.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Förtjust

    Ja, det skulle verkligen vara intressant att läsa din bok. Jag hoppas den ges så småningom. Jag har en svägerska som var nästan lika ung som dig när hon fick, men det var innan hon träffade min bror så han är inte pappan. Fast jag tror hon ändå har haft det lättare än din mor, eftersom tiderna är annorlunda nu. Min mormor var också riktigt ung och ogift när hon fick min mor och på 50-talet sågs det inte med blida ögon direkt. Det var nog värre än både för din mor och min svägerska. Det blev en smärre katastrof för alla inblandande. Skulle vara intressant med din bok att jämföra dom tre helt olika tidsåldrarna.

  • Ejvor

    Hej.

    När jag började i 7-an så gick jag i samma klass som din mamma.

    Minns henne mycket väl.

    Hoppas att ni syskon och din mamma och pappa har ett bra liv i dag..

  • tikki masala

    Min mans mamma var också väldigt ung när hon fick sitt första barn hon var havande vid 12 års ålder och födde vid 13 årsålder. Dessutom bodde hon och hennes man i ett tält eftersom de hade rymt tillsammans och killens familj var emot att de var tillsammans. Nu är ju hon typ 66år gammal och de är fortfarande gifta. Men blev faktiskt lite chockad av att hon bara var tretton. 

  • tillfälliggäst

    Expressen 1971-08-31. Kan bara läsas på KB dessvärre.
    Är något yngre och minns att det var dagens snackis bland tjejerna i klassen. Otroligt men lite häftigt också.

  • Despotina

    Nenne, jag känner till din historia och jag vet att det är precis så som du säger. Det skrevs om det i media 1971, och det går att hitta i tidningsarkiv för den som vill. Google är inte allt. Strunta i dem som inte tror dig. Jag vet att det är så som du säger. Jag har mer information till dig och jag skulle gärna komma i kontakt med dig. Om du fortfarande är intresserad av att göra efterforskningar i detta. Vet inte riktigt hur man gör för att skicka meddelande direkt till dig. Vill inte lägga ut info på nätet så här. 

  • LFF
    Despotina skrev 2018-03-13 14:59:26 följande:

    Nenne, jag känner till din historia och jag vet att det är precis så som du säger. Det skrevs om det i media 1971, och det går att hitta i tidningsarkiv för den som vill. Google är inte allt. Strunta i dem som inte tror dig. Jag vet att det är så som du säger. Jag har mer information till dig och jag skulle gärna komma i kontakt med dig. Om du fortfarande är intresserad av att göra efterforskningar i detta. Vet inte riktigt hur man gör för att skicka meddelande direkt till dig. Vill inte lägga ut info på nätet så här. 


    TS är avregistrerad och går inte att skicka meddelanden till här.
  • Trollmamman66

    Hej!

    Läste precis din tråd, för jag och min mamma satt och diskuterade hur det gått för er familj. Min mamma ( M*r*k* )var ihop med din pappa, innan han blev ihop med din mamma och de fick din bror.

    Vi var också förvånade över att det inte finns att googla på, eftersom det stod om dem i alla veckotidningar, och i rekordböckerna på den tiden. Fanns även bilder på den lilla familjen i flera olika media sammanhang. Skulle verkligennvara intressant att läsa din bok, om du skriver en!

  • Bebben11

    Jag vet att detta är sant!! Jag var själv 12 år 1971 o läste detta i GT!!! O detta var ett förtasideslöp.
    Jag o mina kompisar tyckte det var helt galet att ngn födde barn som var lika gamla som vi!! Så nu till er alla som inte tror att dottern pratar sanning,  skäms!!!!
    ..
    ..

Svar på tråden Min mamma va 12 år när hon fick min bror....