• pikku my

    Kallsås till fisk

    Jag efterlyser bra recept på kall sås till fisk...

    T.ex. något som passar till fiskpinnar! :)

  • Svar på tråden Kallsås till fisk
  • Cakemaker

    Till fiskpinnar:

    Filmjölk
    Majonäs
    Bostongurka
    Senap
    Salt, peppar, citron, paprikapulver.

    Har inga mått på det hela då jag höftar till det ;) Men om du har kanske en 3 dl filmjölk, ½ dl majonäs, 1-2 msk senap, ½-1 dl bostongurka å så krydda efter smak.

    Till typ lax:

    Filmjölk
    Majonäs
    Dill
    Citron, salt peppar

    Övervägande filmjölk med bara en liten touch av majonäs, massa dill och krydda efter smak.

  • pikku my
    Cakemaker skrev 2010-06-01 15:59:40 följande:
    Till fiskpinnar:

    Filmjölk
    Majonäs
    Bostongurka
    Senap
    Salt, peppar, citron, paprikapulver.

    Har inga mått på det hela då jag höftar till det ;) Men om du har kanske en 3 dl filmjölk, ½ dl majonäs, 1-2 msk senap, ½-1 dl bostongurka å så krydda efter smak.

    Till typ lax:

    Filmjölk
    Majonäs
    Dill
    Citron, salt peppar

    Övervägande filmjölk med bara en liten touch av majonäs, massa dill och krydda efter smak.
    Kan man byta ut filmjölken mot gräddfil? Vi i Finland här nämligen inte filmjölk... :( *saknar*
  • La Lola

    Gräddfil, dill, salt o peppar.
    Kanongott!


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • march

    cream frache
    majonäs
    spenat (tinad)
    dill (fryst)
    basilika(fryst)
    persilja(fryst)
    senap
    vitlök(pressad)
    salt

    Super gott till fisk och potatis.

  • Teskedsmamman

    Creme fraiche (125 g?)
    2 tsk senap
    2 tsk ketchup
    salt peppar

    Jag lovar, den är kalasgod till alla fisksorter! Fiskpinnar, stekt strömming osv *mums*


    3 killar & pojke v30 ☆ tesked.blogspot.com/ ☆ Virkaholic
  • édes80

    Blanda gräddfil eller yogurt med sweet chili sås och salt.
    Eller samma bas fast med dill, citron, örtkrydda, salt och peppar.

    Kanske gott med majonnäs i ist om man gillar det (I don´t).

  • Maarit

    En burk creme fraiche med mycket dragon. Låt stå en stund så hela såsen smakar. {#lang_emotions_smile}

  • Plutteli

    Jag gör med gräddfil, vitpeppar, citron och bostongurka. Enkelt och supergott till all sorts panerad fisk!

  • emmisss

    Romsås:

    Cremefraiche
    Majonäs (funkar oxå utan)
    Finhackad rödlök
    Röd rom

    eventuellt lite fryst hackad dill...funkar jättebra utan oxå

    Dock kanske godare till lax och vanlig fisk...

  • pikku my
    La Lola skrev 2010-06-01 16:09:01 följande:
    Gräddfil, dill, salt o peppar.
    Kanongott!
    Brukar alltid köra med det! :) Behöver någonting nytt! :p
Svar på tråden Kallsås till fisk