Inlägg från: pikku my |Visa alla inlägg
  • pikku my

    Kallsås till fisk

    Jag efterlyser bra recept på kall sås till fisk...

    T.ex. något som passar till fiskpinnar! :)

  • Svar på tråden Kallsås till fisk
  • pikku my
    Cakemaker skrev 2010-06-01 15:59:40 följande:
    Till fiskpinnar:

    Filmjölk
    Majonäs
    Bostongurka
    Senap
    Salt, peppar, citron, paprikapulver.

    Har inga mått på det hela då jag höftar till det ;) Men om du har kanske en 3 dl filmjölk, ½ dl majonäs, 1-2 msk senap, ½-1 dl bostongurka å så krydda efter smak.

    Till typ lax:

    Filmjölk
    Majonäs
    Dill
    Citron, salt peppar

    Övervägande filmjölk med bara en liten touch av majonäs, massa dill och krydda efter smak.
    Kan man byta ut filmjölken mot gräddfil? Vi i Finland här nämligen inte filmjölk... :( *saknar*
  • pikku my
    La Lola skrev 2010-06-01 16:09:01 följande:
    Gräddfil, dill, salt o peppar.
    Kanongott!
    Brukar alltid köra med det! :) Behöver någonting nytt! :p
  • pikku my
    Cakemaker skrev 2010-06-01 21:40:02 följande:
    Har ni inte typ "Surmjölk"? Är inte det nästan samma sak? Men man kan nog byta mot gräddfil...blir inte lika såsigt dock men gott blir det säkert ;)
    hehe.. Jo, vi har surmjölk och det smakar inte ALLS som filmjölk... :( Skulle nog inte vilja ha det i en sås till fisk.. :) Äter bara surmjölk om jag är taskig i magen. :)
  • pikku my
    Cakemaker skrev 2010-06-02 11:05:32 följande:
    Okej, I see. Vi åt det på Åland när vi var små med flingor till frukost ;)
    Inte alls lika gott som filmjölk... Saknar det faktiskt.. :)
  • pikku my
    jfsebastian skrev 2010-06-03 00:05:07 följande:
    Har inte köpt fiskpinnar på flera år till mina barn.
    Vi kör Hoki eller torsk istället, med Hollandaise eller äggsås.
    Pressad potatis och citron till. Enkelt och löjligt gott enligt barnen.(6 och8).
    Jag har inga barn ännu.. :) En i magen dock.. :) Måste få i mig fisk, så jag äter lite allt möjligt jag får äta.. Och dessutom, fiskpinnar är gjord av hoki.
  • pikku my
    jfsebastian skrev 2010-06-03 14:51:38 följande:
    Kännar att vill jag ha panerad fisk så funkar det att göra själv, hoki, torsk eller vad det nu blir.
    Findus färdiglagade skit vill jag inte äta.

    Jag har en polare som varit fiskare och sen han berättade hur de hanterade fisken som blev fiskpinnar så vill jag inte ta i pinnarna med tång ens.
    Dom tog fisken i stjärtfenan och snurrade armen som en propeller, satt köttet kvar på fisken så dög det till fiskpinnar. Annars var den FÖR rutten.
    Det var när de legat ute några dagar och saknade frys.
    Nå ja, tycker det låter lite väl. Man blir ju kocko om man ska köra på allt man läser och hör.
  • pikku my
    jelica83 skrev 2010-06-03 17:43:19 följande:
    Romsås är hur gott som helst till fiskpinnar och RIS. Det låter skumt, men efter jag åt det vill jag aldrig ha potatis mer till fiskpinnarna... :)

    Nåja, sås var det ja:

    creme fraiché + pyttesmåbitar av rödlök + rom + citron

    creme fraiché + citronpeppar + salt (bäst till lax dock)
    Kan man äta rom när man är gravid?
  • pikku my
    La Lola skrev 2010-06-03 19:33:03 följande:
    Jepp.
    Rena grekiskan det här med kost. :)
  • pikku my
    jfsebastian skrev 2010-06-03 20:12:00 följande:
    Absolut.
    Själv undviker jag hel/halvfabrikat så länge jag kan.
    Färdiga maträtter skyr jag som pesten.
    Jävla E-nummer, "kostnadseffektiva" tillagningar i andra länder av svensk mat och miljögifter.
    Man vet snart varken ut eller in.
    Bäst att leva på trädgårdens jordgubbar hela sommaren.
    Absolut! Jag håller helt med dig! Allt har blivit så förslappat på något sätt. Allting är som färdigt preparerad så det ska gå så snabbt som möjligt.
Svar på tråden Kallsås till fisk