Baka egen tårtbotten? Recept
Finns det någon som har ett beprövat recept på en lätt och luftig tårtbotten? Mina senaste "verk" har sjunkit ihop totalt en stund efter att jag tagit ut dem ur ugnen
Finns det någon som har ett beprövat recept på en lätt och luftig tårtbotten? Mina senaste "verk" har sjunkit ihop totalt en stund efter att jag tagit ut dem ur ugnen
Jag brukar använda mitt recept på vanlig sockerkaka
Mja...jag har margarin i min sockerkaka (eller smör) men inte i tårtbottenreceptet så jag tycker att sockerkaksrecept är lite "tunga"....
jag har ett svinbra jag hittat på nätet, blir till 3 delar! Den blir jättefluffig och fin!
Bra tårtbotten
Här kommer ett recept på en riktigt bra tårtbotten. Den blir hög och fin, går att dela i minst tre delar om du gör den i en 24cms form med krage. (alltså smörj formen och klipp till bakpapper som man "klistrar" på smöret i formen så det sticker upp en bit ovanför formen)
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.
Jag brukar göra en rulltårtsbotten..Gör en vanlig rulltårta i långpannan, eller kanske två snarare för att få en någorlunda hög tårta. OBS gör två kakor, inte dubbelsats bara.. De bottnarna blir inte så torra.
Jag använder också rulltårtsbotten, lätt, fort och luftigt.
Blir också goda kanter över..
Här kommer ett recept på en riktigt bra tårtbotten. Den blir hög och fin, går att dela i minst tre delar om du gör den i en 24cms form med krage. (alltså smörj formen och klipp till bakpapper som man "klistrar" på smöret i formen så det sticker upp en bit ovanför formen)
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.
Här kommer ett recept på en riktigt bra tårtbotten. Den blir hög och fin, går att dela i minst tre delar om du gör den i en 24cms form med krage. (alltså smörj formen och klipp till bakpapper som man "klistrar" på smöret i formen så det sticker upp en bit ovanför formen)
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.
Delar med mig av receptet på min mors tårtbotten som alltid blir kanonbra! Jag brukar använda mannagryn när jag bröar formen.
Mosskaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen med ägg och socker. Tillsätt vattnet under omrörning. Häll smeten i smord och bröad form. Grädd i mitten av ugnen i 200 grader i omkring 30 min.
Tack för alla tips! På fredag är det dax