Inlägg från: Stinky |Visa alla inlägg
  • Stinky

    Att bo i invandrartät förort.

    Jag bor i en invandrartät område till en förort till Sthlm. Jag trivs i vår bostad, då vi bor i nyproducerat och med fönster och balkong åt "rätt håll" så man slipper se en massa betong och istället har en fin urskog vid oss. Området skulle kunna vara bra i sig, men det är det tyvärr inte då det är mycket kriminalitet bland de gamla husen i området, så jag skulle kunna tänka mig flytta. Jag har dock inte bråttom. Vi har inom loppet av ett år haft fem bilbränder här. Jag har bevittnat ett flertal bilinbrott och annat otyg, och jag vet att polisen åker runt med civilbilar för att hålla koll på kriminella. Och nej, jag tänker inte hymla om att det är invandrare som är kraftigt överrepresenterade bland de kriminella här. Det är ett faktum som knappast går att sudda ut så länge de själv inte skärper sig.

  • Stinky
    Argo skrev 2010-06-09 13:50:15 följande:
    .
     
    Under 50% av eleverna gick ut den lokala grundskolan med godkända betyg i kärnämnena. Barnen "inspireras" naturligvis av de kompisar de har runt omkring sig och något sådant skulle jag aldrig utsätta mina barn för.
    Av samma skäl kommer jag se till att flytta härifrån innan sonen börjar skolan. 
  • Stinky
    Joppis skrev 2010-06-10 08:09:19 följande:
    Jag hörde ungdomarna  på radio imorse som försökte förklara varför det som händer...händer. Jag blev bara helt urförbannad på snorungarna och vart fan är deras föräldrar? Det började med att 12-åringar inte kom in på en bal för att dom såklart var för unga. Då slog dom sönder rutor på skolan. En lärare ringde polisen. Då hotade dom läraren för att denne "golat". Sen går 20 ungdomar mot en ensam polis, polisen gör mantelrörelse, skjuter varningsskott. Och då säger ungjävlarna i radion. "Bättre att vi förstör för grisarna än att dom förstör för oss"... Hade det varit min unge hade han fått utgångsförbud under minst 1 år!

    Som en minister sa igår: "Detta sociala beteende är helt oacceptablet oavsett om orsaken är utanförskap"! Det har han HELT RÄTT I!
    Jag håller med dig till viss del. Men frågan är om deras föräldrar verkligen är så medvetna om vad deras snorungar gör? Jag vet att det i många familjer skulle ta hus i helvete om föräldrarna visste, och ungarna skulle bli rejält misshandlade. Och den där misshandeln bidrar mycket säkert till hur barnen agerar ute i samhället.
  • Stinky
    Joppis skrev 2010-06-10 09:16:14 följande:
    Är det lämpligt att föräldrar ens tillåter att sina barn är ute sena kvällar/nätter? Redan DÄR ÄR JU PROBLEMET!
    Ja, vi med någorlunda svensk uppväxt tycker det. Men många invandrare tycker inte att det är något fel i det. Herregud, jag har  varit med om att barn lekt i lekpark halv fyra en sommarmorgon i ett invandrartätt område! För mig är det rent vansinne - för den familjen verkade det vara fullt normalt. Och den familjen är inte den enda som verkade tycka att det är helt ok. 
  • Stinky
    Joppis skrev 2010-06-10 09:17:38 följande:
    Och vadå? Ligger det i invandrares natur att misshandla sina barn som straff? Då är det förbannat illa! Då kan vi inte skylla på dålig integration utan DÅLIGA föräldrar!
    Ligger i invandrarnas natur? Hur kunde du omtolka mitt inlägg så pass? 

    Klart som fan inte allt handlar om dålig integration. Det finns massvis med orsaker till varför det ser ut som det gör. Däremot vill många få det att låta som att det hela enbart handlar om dålig integration, fast det inte är så. Det är ju enklare att skylla allt på staten och svenskarnas brister, än säga att det finns flera orsaker bakom saker och ting.
  • Stinky
    Joppis skrev 2010-06-10 09:24:17 följande:
    Ja, då har vi ju ett förbaskat stort problem alltså som inte kan skyllas på samhälle eller annat. Problemet ligger i deras "natur"... Oansvar!

    Nu förstår jag varför dom inte heller till största delen har bilbarnstolar...och inte stänge dagisgrindarna efter sig.
    Att de inte stänger dagisgrindarna efter sig, är faktiskt ett stort irritationsmoment. Vad handlar det om, tro?!
  • Stinky
    071001 skrev 2010-06-10 10:12:31 följande:
    luscious, nej det är inte vidare kul om barnen ska anamma Rinkeby-svenskan .
    Var hos mina päron i i helgen, de bor kvar i Tensta, och där var en svensk tjej som lekte på gården och hon bröt otroligt mycket. Hon var kanske 8 år. Det är trist.
    Jag åker dock gärna tillbaka till min gamla förort och hälsar på, men bo där vill jag inte igen.
    Det är så tragiskt att höra våra svenska barn bryta. De gör det mycket för att de vill vara en i "gänget" och så är det ju lite "coolt" med "tuffa typer".
    Själv tycker jag att Rinkeby-svenskan låter utvecklingsstört. I alla fall den sorten där det låter som att de stöter ut orden som en kort spya. Och det låter ännu mer stört när de svenska barnen talar så.
  • Stinky
    071001 skrev 2010-06-10 10:23:02 följande:
    Stinky, jag vet precis vad du menar!! Inte är det en vacker sk dialekt inte. Jag har klarat mig utan brytning och du kan inte ens gissa att jag spenderat 25 år i Tensta.
    Det är så lustigt, egentligen: den "äldre" generationen har klarat sig utmärkt ifrån denna s.k. "dialekt", medan våran MTV-generation mer än gärna anammar denna miserabla "svenska". 
  • Stinky
    Anova skrev 2010-06-10 10:28:52 följande:
    Om du nu har bott i Tensta i 25 år så bör du ju också veta att Tensta såg definitivt inte ut som Tensta gör idag för 25-30 år sedan. Jag kan inte erindra mig om att någon som jag känner som är svensk och som bott i västerort bröt särskilt mycket.
    Det är visserligen sant, men det är ändå anmärkningsvärt att svenska barn tar efter den s.k. Rinkeby-dialekten, då den inte är något att sträva efter.
  • Stinky
    Lilysmamma skrev 2010-06-10 12:44:07 följande:
    Det är så jävla känsligt att tala om invandrare för folk är sjukt snabba med rasiststämpeln. (Jag tänker dock göra det ändå). MEN problemen i dessa områden kvarstår. Då kan man ju fråga sig varför. Kan man egentligen klandra någon för att dom inte vill bo där eller skaffar sig en tydlig uppfattning om invandrartäta områden och i och med det dom som bor där? Statistiken ljuger inte. Det bor mest invandrare där och det är bråkigare och mer kriminallitet än det är i andra områden. Vad beror det annars på om inte befolkningen som bor där?

    Där jag växte upp fanns både svenskar, invandrare och andra generationens invandrare. Funkade hur bra som helst. Men när jag gick i högstadiet började det fler och fler invandrare i vår skola och det slutade med att man kallades för svennefitta eller svennehora bara man gick förbi någon i korridorerna. Det stör mig sjukt mycket! Ska man bli kallad för skällsord för att man är SVENSK i SVERIGE? Hur skulle reaktionerna vara om man kallade någon som gick förbi för turkfitta eller iranierhora? DÅ skulle det bli liv i luckan, det är INTE ok. Då är man självklart rasist. Men rasism åt andra hållet är ok eller? Att bo i ett land och gå runt och "spotta" på dess ursprungliga invånare är fan inte ok. Jag kan inte hjälpa att i dessa situationer tänka men flytta från Sverige då om det inte passar.

    Men jag kan inte låta bli att undra var denna mentalitet kommer ifrån. Blir invandrarna verkligen så illa behandlade? För 14-15 år sen när jag gick i högstadiet var det ingen som tittade snett på någon för att den inte var svensk. Men det kom med åren tyvärr.

    Handlar det om föräldrarnas inställning? Att dom egentligen är väldigt bittra att dom tvingats flytta till Sverige av olika anledningar? Sitter dom kanske vid matbordet hemma och snackar skit om Sverige? Barnen hör detta och tar med sig det ut i samhället. Blir dom illa behandlade? Kanske får dom inte jobb. Men många äldre anstränger sig inte ens för att lära sig svenska. Hur ska man då kunna jobba? Dom lever därmed på bidrag. Är det illa behandling? Finns något annat land som tar så bra hand om folk som har det dåligt ställt? Arbetslöshet gäller inte bara invandrare. Det finns många svenskar som heller inte kan få jobb. Som tvingas jobba för spottstyver. Är det mer "synd" om invandrarna? Har dom mer rätt till välbetalda jobb, även utan utbildning och behärskning av svenska språket?

    Varifrån kommer inställningen till Sverige och svenskar? Är det en fråga om hönan och ägget? "Vi blir kallade kriminella/bråkiga så då blir vi det också". Eller kallas dom för kriminella/bråkiga för att dom är det? Jag undrar verkligen vad dessa ungdomar nu i Rinkeby tänker. Vad tänker dom MED? Är det ok att elda upp något som är till för barnen? Eller att överhuvudtaget tända eld på någon annans egendom. VAD är dom som gör att dom känner sig berättigade till detta? Jag fattar verkligen inte.

    Drar absolut inte alla över en kam. Min bästa vän är muslim, min man är mulatt från USA, jag är själv andra generationens invandrare, jag har många vänner med ursprung från hela världen. Det är inte vad det här handlar om. Det handlar inte om ALLA invandrare.
    Oerhört bra skrivet! Jag väntar med spänning på svaret till det här inlägget. Än har inget dykt upp. Kan det bero på att det är så oerhört jobbigt att svara på dessa frågor för det är så mycket enklare att skylla på elaka svenskar och segregationen?
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.