Inlägg från: rosyposy |Visa alla inlägg
  • rosyposy

    Att bo i invandrartät förort.

    Kunde tyvärr inte rösta då inget alternativ passade.


    Jag har bott i invandrartät förort hela mitt liv fram till för ungefär fyra år sedan, då flyttade jag till villa. Jag flyttade inte på grund av att jag inte trivdes utan för att jag ville bo i villa istället för lägenhet. Men å andra sidan så är nog området jag bor i nu ganska invandrartätt också, av de familjer som bor i de närmsta husen så är nog i alla fall 8 av 16 invandrare (från Ryssland, Iran, Turiket etc).
    Jag tror att de problem många förknippar med invandrare nog i själva verket ett fattigdomsproblem (relterat till en känsla av utanförskap), jag menar: ingen av mina "svartskalle"-grannar kastar sten på polisen de få gånger de syns i området.

  • rosyposy

    Kan ju tillägga att mina föräldrar och morföräldrar även dem vuxit upp i Stockholms fattigaste områden och det var minsann ingen idyll bara för att merparten av de boende där DÅ hade svenskt etniskt urpsrung..... Fattigdom och en känsla av hopplöshet brukar mana fram det sämsta hos människan.

  • rosyposy
    Roze skrev 2010-06-10 20:25:38 följande:
    Nääää, nu ska du inte krossa vissa svenskars syn på "blattar". Klart ALLA "blattar" är brottslingar. Flört

    Jag bor också i villaområde och vi har minst 5 invandrarfamiljer i samma gata som jag känner till Inga av dessa är ociviliserade varelser heller men men...
    Förlåt förlåt,.. nu när jag tänker efter så kollade nog min granne (som kommer från afghanistan) lite snett på brandkåren när de var här och släkte en majbrasa som gått lite överstyr på valborg.. han och hans fru ville nog ionerst inne kasta sten på dem...
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.