Inlägg från: enlitenbitkaka |Visa alla inlägg
  • enlitenbitkaka

    Att bo i invandrartät förort.

    Har bott i ett av Göteborgs mest indvandrartäta områden och det var allt annat än trevligt. Kommer aldrig flytta till ett liknande ställe igen.

    Nu när vi börjat kika efter hus är det i områden där det till största del bor svenskar. Vill inte att mina barn ska växa upp och prata med brytning....


  • enlitenbitkaka
    Joppis skrev 2010-06-10 10:15:35 följande:
    Vi har precis flyttat ifrån ett invandrartätt radhusområde, till ett "svenskare" radhusområde. Dock går barnen kvar på samma skola/dagis med mycket invandrarbarn. Vi har besämt oss för att vi vill byta "distrikt" fullständigt nu.
    Ser ingenting fel med det, man gör det som är bäst för sina barn. Folk pratar om att man ska inbjuda sina barn i andra kulturer, uppmana till mångfald osv. Och det är jättefint men jag kan förhoppningsvis ge mina barn det utan att bo i ett invandrartätt område...
  • enlitenbitkaka
    Stinky skrev 2010-06-10 10:20:03 följande:
    Det är så tragiskt att höra våra svenska barn bryta. De gör det mycket för att de vill vara en i "gänget" och så är det ju lite "coolt" med "tuffa typer".
    Själv tycker jag att Rinkeby-svenskan låter utvecklingsstört. I alla fall den sorten där det låter som att de stöter ut orden som en kort spya. Och det låter ännu mer stört när de svenska barnen talar så.
    Då ska du hör hur stört det låter med Rinkebysvenska på Göterborgska...Ey manneeen, veeeentttaaa.....
  • enlitenbitkaka
    Anova skrev 2010-06-10 10:32:13 följande:
    hur har du planerat att göra det?
    Jag är jätteglad att jag är uppväxt i förorten och skulle inte tveka att bo där om jag hade barn just pga de skäl du nämner. Hade jag vuxit upp t.ex. norrland hade jag inte haft samma chans.
    Jag har vänner från andra kulturer, vi reser osv.
  • enlitenbitkaka
    Anova skrev 2010-06-10 10:48:47 följande:
    Går det verkligen att ersätta med att barnen på ett naturligt sätt möter andra kulturer i vardagen?
    De kommer få möta andra kulturer i vardagen; jag har vänner från Libanon, Armenien, Kroatien osv. Och så har vi sommarhus i Norge ;) Jag har växt upp i en håla i Värmland där vi var 100% svenska i skolorna, förutom någon som var adopterad. Och jag har sedan dess lärt mig enormt mycket om olika kutlruer, skaffat vänner från andra kulturer osv. Allt utan att bo i invandrartäta områden
  • enlitenbitkaka
    Anova skrev 2010-06-10 11:13:33 följande:
    Hur påverkar sommarhuset dina barns förståelser för annan kultur?
    Dina vänner kanske kommer hem och föreläser för dina barn, men det är inte samma sak att växa upp i en invandrarförort som att ha föräldrar som har vänner som är från andra länder.
    Jag är helt övertygad om att min sambo som är uppväxt i en norrländsk by i inlandet t.ex. aldrig ha mött en jude, aldrig varit inbjuden att fira eid al-fitr, aldrig har ätit etiopiska pannkakor  osv. Det är inte samma sak..
    Varför ska mina vänner "föreläsa"? Vi besöker dem, de besöker oss. Vi lagar vår mat, bjuder på våra traditioner. De lagar sin mat, bjuder på sina traditioner.

    Förstår inte roiktigt vart du vill komma; tror du på fullaste allvar att enbart de som växer upp i ex Rinkeby är de som känner andra kulturer?
  • enlitenbitkaka
    Anova skrev 2010-06-10 11:26:24 följande:
    Men kommer det inte mer naturligt om dina barn får fira t.ex. persisk nyår tillsamans med andra persiska barn?

    Jag tror att det blir mer naturligt om barnen får lära sin andra kulturer på dagis och i skolan. Det kan man t.ex. inte göra i norrlands inland då barngrupperna näran är helt kulturmässigt homogena.

    Du får absolut tro på vilket sätt du vill.. Så länge du lär barnen att vettiga grundvärderingar.
    Och jag tror att de får bäst relation till andra kulturer om de slipper tvingas in i den. Mina barn kommer få möta andra kulturer, de kommer få ta del av andra seder och traditioner. Jag tänker INTE flytta ut till Angered bara för att mina barn ska få fira persisk nyår på dagis. VI är svenskar, att få ta del av och lära sig om andra kulturer är en bonus. Inte alla har den bonusen eller föräldrar som ens bryr sig.
  • enlitenbitkaka
    Anova skrev 2010-06-10 11:42:25 följande:
    Du gör precis vad du vill, det är ju dina ungar och jag bryr mig inte om dem... Men jag kan inte se att föräldrarnas vänners traditioner är mindre tvång än att gå på en invandrartät förskola..
    För att med mina vänner umgås jag frivilligt. Jag sätter däremot inte mina barn på en förskola ,där det går 10% svenskar, frivilligt. Jag vill att mina barn ska ta det av andra kulturer, inte leva som i andra kulturer och skaffa sig en onaturlig brytning
  • enlitenbitkaka
    Queenie70 skrev 2010-06-10 12:43:56 följande:
    Jag är nyfiken på varför Lördagen blev helgdag. Jag trodde det var facket
    Enligt ex judisk och kristen tradition är lördagen den sjunde dagen, inte söndagen. Och jorden, enligt bibeln, skapades på den sjätte dagen och man vilade på den sjunde - lördagen. Senare blev det dock så att söndag blev den sjunde dagen och "äkta" helgdag, men lördagen behölls även den som helddag
  • enlitenbitkaka
    Roze skrev 2010-06-10 14:58:06 följande:
    Åh Joppan. Zip IT. Du ger mig huvudvärk.

    Va f*n spelar det för roll om det ökar. Det viktigaste är att sveriges flykting/invandringspolitik suger nåt groooooooooooovt. Förstår du?

    * Åh va glad jag är att jag åker nästa vecka. Lääääääängtar. *
    Imponerande diskussionsteknik...Obestämd Inte konstigt att man får "fel bild" av invandrare...
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.