Inlägg från: Finis |Visa alla inlägg
  • Finis

    Att bo i invandrartät förort.

    Det är så jävla känsligt att tala om invandrare för folk är sjukt snabba med rasiststämpeln. (Jag tänker dock göra det ändå). MEN problemen i dessa områden kvarstår. Då kan man ju fråga sig varför. Kan man egentligen klandra någon för att dom inte vill bo där eller skaffar sig en tydlig uppfattning om invandrartäta områden och i och med det dom som bor där? Statistiken ljuger inte. Det bor mest invandrare där och det är bråkigare och mer kriminallitet än det är i andra områden. Vad beror det annars på om inte befolkningen som bor där?

    Där jag växte upp fanns både svenskar, invandrare och andra generationens invandrare. Funkade hur bra som helst. Men när jag gick i högstadiet började det fler och fler invandrare i vår skola och det slutade med att man kallades för svennefitta eller svennehora bara man gick förbi någon i korridorerna. Det stör mig sjukt mycket! Ska man bli kallad för skällsord för att man är SVENSK i SVERIGE? Hur skulle reaktionerna vara om man kallade någon som gick förbi för turkfitta eller iranierhora? DÅ skulle det bli liv i luckan, det är INTE ok. Då är man självklart rasist. Men rasism åt andra hållet är ok eller? Att bo i ett land och gå runt och "spotta" på dess ursprungliga invånare är fan inte ok. Jag kan inte hjälpa att i dessa situationer tänka men flytta från Sverige då om det inte passar.

    Men jag kan inte låta bli att undra var denna mentalitet kommer ifrån. Blir invandrarna verkligen så illa behandlade? För 14-15 år sen när jag gick i högstadiet var det ingen som tittade snett på någon för att den inte var svensk. Men det kom med åren tyvärr.

    Handlar det om föräldrarnas inställning? Att dom egentligen är väldigt bittra att dom tvingats flytta till Sverige av olika anledningar? Sitter dom kanske vid matbordet hemma och snackar skit om Sverige? Barnen hör detta och tar med sig det ut i samhället. Blir dom illa behandlade? Kanske får dom inte jobb. Men många äldre anstränger sig inte ens för att lära sig svenska. Hur ska man då kunna jobba? Dom lever därmed på bidrag. Är det illa behandling? Finns något annat land som tar så bra hand om folk som har det dåligt ställt? Arbetslöshet gäller inte bara invandrare. Det finns många svenskar som heller inte kan få jobb. Som tvingas jobba för spottstyver. Är det mer "synd" om invandrarna? Har dom mer rätt till välbetalda jobb, även utan utbildning och behärskning av svenska språket?

    Varifrån kommer inställningen till Sverige och svenskar? Är det en fråga om hönan och ägget? "Vi blir kallade kriminella/bråkiga så då blir vi det också". Eller kallas dom för kriminella/bråkiga för att dom är det? Jag undrar verkligen vad dessa ungdomar nu i Rinkeby tänker. Vad tänker dom MED? Är det ok att elda upp något som är till för barnen? Eller att överhuvudtaget tända eld på någon annans egendom. VAD är dom som gör att dom känner sig berättigade till detta? Jag fattar verkligen inte.

    Drar absolut inte alla över en kam. Min bästa vän är muslim, min man är mulatt från USA, jag är själv andra generationens invandrare, jag har många vänner med ursprung från hela världen. Det är inte vad det här handlar om. Det handlar inte om ALLA invandrare.


    Vecka 22
  • Finis
    071001 skrev 2010-06-10 14:15:42 följande:
    Avium, det är helt galet det du skriver i ditt inlägg, att det var så för dig menar jag!
    Visst var det så. Verkligen inte något jag är ensam om att upplevt tyvärr.
    jaghopparhögt skrev 2010-06-10 14:29:29 följande:
    Du kan inte ens jämföra stockholms förorterna på 90-talet med hur de är nu.
    Det här var mitten av 90-talet. Började nånstans då känns det som. Jag var riktigt antirasistisk på högstadiet. Men sakta men säkert ändrades ens inställning när man själv och vänner blev utsatta för mer och mer skit från invandrare. Skällsord, rån, misshandel, utfall.

    I låg och mellanstadiet tänkte man inget negativt om det gick en invandrare i klassen. Snarare tvärt om. Man ville veta mer, få dom att känna sig välkomna, tyckte det var roligt. Berömde svenskan dom lärt sig under så kort tid. Osv. Men nånstans på vägen ändrades det. Fördärvligt att det blivit som det blivit.
    Vecka 22
  • Finis
    071001 skrev 2010-06-10 14:45:34 följande:
    Avium, som svensk var man minoritet i Tensta rätt tidigt men det tänkte jag inte så mycket på då. Jag var så gammal som 18 när jag riktigt insåg att jag kom från nåt som var mindre värt i andras ögon. Killar på krogen som frågade var jag bodde och när svaret var Tensta gav de mig en ful min och vände på klacken.
    Idag skulle du absolut känna av att du var minoritet i Tensta/Rinkeby. Svenskar är inte accepterade av många. Det är som att man ska straffas för att man är svensk. Konstigt att man inte vill bo där... Känns som ett gäng ouppfotrade ungar som inte fattar att man ska behandla folk med respekt. "Synd om mig-syndromet" verkar utbrett och ger tydligen dom personerna rätten att bete sig hur som helst.

    Har en vän som gick på promenad igår med barnvagn. Gick förbi ett gäng invandrarungdomar, som höll på att kasta golfbollar på människor som gick förbi och skrek jävla svenne efter dom. Jaha... ska man säga förlåt att man är svensk i Sverige?

    Usch, blir så jävla upprörd.
    Vecka 22
  • Finis
    jaghopparhögt skrev 2010-06-10 14:53:07 följande:
    Fast antirasistisk är man väl alltid, det är väl bara det att man måste konstatera att rasismen har ökat rejält, och då kanske inte från det håll man vanligtvis pratar om.
    Självklart är rasism inte ok, från nått håll. Håller med dig om att det är viktigt att inte blunda för att svenskar utsätts för det mer och mer.

    Sen stör det mig så oroligt att man inte ens får säga piiip om invandrare utan att stämplas som rasist. Trött på det. Dags att se sanningen i vitögat.
    Vecka 22
  • Finis
    ViceGuy skrev 2010-06-10 15:01:01 följande:
    Håller med. Är också uppväxt i en invandrartät förort och i början var det skitkul. Man hade gott om invandrarkompisar och inga problem. Med åren förvandlades man som svensk helt plötsligt till nån slags undermänniska. Skinnskallarna på gatorna byttes helt ut mot svenskfientliga rasister och det sjuka är att detta aldrig nämndes. Rasismen mot svenskarna existerade inte enligt media och staten. Blev man rånad så var man ett random-offer och inte alls systematiskt utvald pga nationalitet, TROTS att alla som höll på med detta själva erkände det helt öppet.

    Förorterna fungerade skitbra när invandrarna fortfarande låg i relativt lågt invånarantal, men desto fler nyanlända som flyttade in, och de gamla invånarna ut (normala icke-kriminella svenskar och invandrare) desto värre blev det. Min gamla förort som jag växte upp i är totalt förstörd trots stora resurs-insatser, hjälpgrupper osv. Jävligt synd..

    Dessa ociviliserade idioter kastar sopor rakt ut genom fönstrena, klarar inte av att hantera tvättmaskiner eller boka tider, skiter fullständigt i hur deras eget område ser ut, piss i trapphus osv. Hade jag sett bilder från många av dessa områden hade jag aldrig kunnat föreställa mig att det där är dagens Sverige.

    T.o.m min vänstervridna kommunist-morsa har fått nog nu och vill därifrån.
    Nej, jag skulle aldrig i livet flytta tillbaka dit jag bodde. Hellre flyttar jag till djupaste Norrland. Vill känna mig trygg där jag bor.

    Man blir ju mörkrädd när man ser hur mycket det gått ner sig på 10-15 år. Jag tror att problemen till viss del beror på att dom äldre vägrar lära sig svenska. Vet inte om det beror på att dom hoppas på att snart få åka hem.
    Vecka 22
  • Finis
    Joppis skrev 2010-06-10 15:04:53 följande:
    Är du kritiskt mot invandrningspolitiken blir du stämplad som rasist eller främlingsfientlig. I synnerhet när du nämner konsekvenserna av den (ex. Rinkeby)
    Men varför?!? Det är så irriterande. Statistiken säger väl allt? Eller tror dom att folk från stan/andra förorter åker till Rinkeby för att tända eld på polisstationer och skolor?

    Man måste väl för fan kunna kritisera någonting som tydligt inte fungerar.
    jaghopparhögt skrev 2010-06-10 15:05:15 följande:
    Fast det är inte bara rasism mot svenskar, jag tycker det är rasism i princip mot alla folkgrupper. Alla verkar hata alla.
    Ja kanske är så. Men det är blivit så PK att prata om rasism mot invandrare men det nämns aldrig att det sker åt andra håller också.
    Vecka 22
  • Finis
    fenja skrev 2010-06-10 15:15:57 följande:
    Om den svenska invandringspolitiken "suger så grooooovt" - vad är det då som suger?!

    Precisera gärna det, för det är rätt ofta man får höra argumentet att alla integrationsproblem och den sociala stigmatiseringen beror på att invandringspolitiken är så usel - men det är jävligt sällan man får höra VAD det är som är så uselt.

    Så VAD är det som suger?!

    - Tar vi emot för många? Vi kanske ska göra som Finland och bara ta emot en bråkdel varje år av vad vi gör idag?

    - Bor det för många på samma ställe? Idag får de bosätta sig var de vill, och då hamnar de oftast där de har vänner/släktingar sedan tidigare. Vi kanske ska bestämma var varje nytillkommen invandrare får bo?

    - Har de svårt att få den utbildning de behöver? Kanske räcker det inte att erbjuda SFI och möjligheter till att studera vidare i vår nuvarande skolorganisation. Vi kanske ska särbehandla mera och kvotera in invandrare på högskoleutbildningar?

    Att det är svårt för invandrare att få jobb är ju tyvärr en verklighet - men det är något som det är svårt för staten att göra något åt. Det enda staten kan göra där är att se till att invandrare får så goda förutsättningar som möjligt för att söka arbete, dvs med bra språkkunskaper i svenska och möjligheter till en bra och efterfrågad utbildning.

    Så jag skulle GÄRNA vilja få veta VAD det är som "suger så grooooovt"?!!!
    Bra inlägg. Det skulle vara intressant också att höra vad som är så uselt med Sverige. Varför vi är svennefittor tex. Är välfärdssystemet för dåligt? Får dom inte hjälp med tak över huvudet och mat på bordet? OM det nu är så att pengarna inte räcker till. Varför det då FEL att ifrågasätta hur många vi kan ta emot? Är det inte viktigare att fokusera på att få det samhälle vi lever i att fungera, sjukvård, barn och äldre-omsorg, skola,  innan man gör det värre?

    Faktum ÄR att invandrare som kommer hit direkt hamnar i bidragsträsket då dom inte kan språket, kanske har psykiska men osv. Därmed blir dom direkt en kostnad för landet. Det är inget man kan hymla med. Det är fakta. Att sen SFI är skit dåligt är en annan diskussion men det leder ju lätt till att dom fastnar som bidragstagare.

    Eller ska man "ge" bort välbetalda jobb till folk som inte klarar av språket och inte har någon utbildning inom ämnet för att det är rättvist? Var är det rättvist. Inga svenskar som får jobb dom inte klarar av. Jag kan tex inte bli tolk i italienska då jag inte pratar språket.
    Vecka 22
  • Finis





    Detta är ett klassiskt exempel. Lyssna på aggressionen och hoten. Orden svennejävel slinker in där också.

    Detta här jag sett hur mycket som helst av.


    Vecka 22
  • Finis
    jaghopparhögt skrev 2010-06-10 15:17:37 följande:
    När jag bodde i ett miljonprogram utanför Uppsala för några år sedan så bodde jag i ett ganska okej hus där det bodde mest araber. Kände några som var trevliga men visst fanns det även de som jag visste ogillade mig för att jag var svensk, men när det flyttade in en afrikansk familj så blev det helt sjukt. Aldrig sett så öppen rasism och ett sådant rent hat tidigare. Till och med mot barnen. Jag förstår att det är mycket våld i förorterna nu när det bevisligen finns ett sådant hat mot andra folkgrupper.
    Sjukt...
    Vecka 22
  • Finis
    Joppis skrev 2010-06-10 15:48:21 följande:
    Det är ju inte...för inte:


    ">

    Tycker inte han försäger sig...det är ju sant.
    Vecka 22
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.