Inlägg från: Sooofia |Visa alla inlägg
  • Sooofia

    Att bo i invandrartät förort.

    KÄRA NÅGON!!!!
    Vad har ni för upplevelser egentligen!?? Många har skrivitt att ni inte skulle vilja låta era barn växa upp i invandratät förort... jag skulle helst inte vilja något annat!! (självklart skulle vi flytta om de hamnade i "fel" gäng när de kommer upp i åldern, eller om de stötte på andra problem). De får aldrig så många klapp på kinden och leenden som här! Och på gården finns massor av barn! Och det finns alltid en hjälpande hand för en trött mamma som inte orkar lyfta barnvagnen in i bussen. På pizzerian tar ägaren gärna hand om vår son medans vi äter (om de inte har andra kunder just då) ETC!

    Dessutom verkar alla så rädda för att de svenska barnen ska börja bryta på rinkebysvenska/arabiska. SAMTIDIGT (samma folk som är rädda för att barnen ska börja bryta om de bor i förorten) vill många att barnen ska få uppleva ett par år i engelskspråkigt land medan de är små, så att de få engelskan "gratis" . modersmjölken. MOTSÄGELSE! Här hos oss får vår son höra svenska, engelska, persiska och arbiska dagligen. Vilken gåva!!! Och nog kommer han lära sig svenska, det är ju vad vi pratar hemma hela dagarna (och vad fröknar etc pratar).

    Jag hålle rmed om att det finns problem här, men även fördelar. Och jag tror inte att problemen behöver påverka mina barn negativt, sålänge de har en grundtrygghet hemifån. Men det kanske delvis beror på föräldrarnas inställning....?

Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.