Inlägg från: sternum |Visa alla inlägg
  • sternum

    Vår hund andas väldigt intensivt.

    Det finns bara en sak att göra: kontakta veterinär. Händer det något med andningen blir det väldigt akut och veterinärmottagningarna har ofta åt helvete dåliga öppettider (jag bor exempelvis i växjö och när min förra hund som hade vätska lungorna fick andningsproblem fick vi åka till kalmar när det hände något nattetid, 2 h resväg grrrrrrrr! Men det kan vi ta i en annan diskussion). Sök hjälp medan ni själva kan välja när ni ska åka in med honom.

    Nu är det ju inte säkert att det är något allvarligt, men om det skulle vara det, så kan det bli plågsamt både för hunden och för dig (i den bemärkelsen att man känner sig skyldig för att man inte sökte vård tidigare och att det jävligt jobbigt att se en hund med allvarliga andningssvårigheter). Har för mig att valpar generellt sett har högre andningsfrekvens än äldre hundar, men den ska ju inte skifta när hunden ligger och vilar.

  • sternum

    Och förresten, sök specifikt för andningen och inte för en generell valpbesiktning.

  • sternum
    Snäckan84 skrev 2010-06-10 23:12:00 följande:
    Nu vet jag ju inte om eran hund andas så för att han är aktiv el något annat men våran gamla familje hund började flämta väldigt mycket (han var en leonberger och nyss fyllde 4 år) och vi tog han till vetrinären och där kunde de konstatera på en gång att han hade ett förstorat hjärta.

    2 veckor senare somnade han in på vårat köksgolv i våra armar men då sa vetrinären att man alltid ska ta kontakt med vetrinären när det gäller andningen eftersom det ofta kan kollas upp snabbt av ett lyssna och känna.....

    Men det behöver ABSOLUT INTE vara så på eran lilla ulltuss hemma :) ville bara poängtera att ring en extra gång än en gång för lite så att säga :)
    Min förra hund hade också hjärtproblem (mistralisklaffen slöt inte tätt). En följd av detta (symtom) var vätska i lungorna. Genom medicinering kunde hon leva ett bra liv fram till en viss punkt då det bästa var att ta bort henne.
Svar på tråden Vår hund andas väldigt intensivt.