Inlägg från: Lilla My07 |Visa alla inlägg
  • Lilla My07

    Hur fick ni era tvillingar synkade?

    Mammassaga skrev 2010-07-04 22:26:31 följande:
    Hej hej!
    Mina killar är idag snart 2 år men jag har haft det väldigt lugnt med dom. Något som är A och O är att man försöker hålla sig lugn. Första 2 månaderna var jag väldigt noga md mattider och sovtider. Dom sov i sin säng från start men fick komma till mig då dom var ledsna osv.
    Jag fick i princip ingen sömn under de två månaderna men jag lovar att det är värt det. Sedan två månaders ålder har dom sovit och ätit precs som de "ska".

    Det känns ibland hopplöst och man känner sig som en zombie men håll ut.

    På nätterna (alltså det som skulle vara natt för dom) vid 20 släckte jag lampan för att vsa att natt = mörkt. Pratade inte onödigt mycket och var allmänt lugn i möte med barnen. kunde "nynna" lite tyst och så men inget extremt. Det funkade finfint för dom. På dagarna hade dom två sovstunder sedan aktiverades dom för att hålla sig vakna.

    Kan bara säga, håll ut! Det är såå värt det:)
    vid vilken ålder "förstår" de t ex att släcker man lampan = natt = sova
    Har förstått att det som först från 3 månaders ålder i stort sätt går att försöka sätta lite rutiner och innan dess får man ta det som det kommer...har jag förstått rätt? våra killar är 1 mån och är ganska så lika i sitt mönster men de är väldigt mycket med och vakna på dagarna och vill gärna bli burna vilket är lite jobbigt till och från då vi har en 3 åring också... jag försöker att inte bära förmycket och vänja dem vid det utan sätta de i svinggungan. Ibland somnar de ibland skriker de....
Svar på tråden Hur fick ni era tvillingar synkade?