Inlägg från: fröken lyckligtlottad |Visa alla inlägg
  • fröken lyckligtlottad

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    Fika/brunch i Malmö 3 okt kl 13
    Sigge11
    MrsGlad
    carrobarro84
    jagofisen
  • fröken lyckligtlottad
    Loppan80 skrev 2010-09-26 23:04:43 följande:
    Nej, vad jobbigt! Håller tummarna för att det kan gå tillbaka igen så att du snart är på benen och bebisen kvar i magen.
    limhamnstjej skrev 2010-09-26 20:52:33 följande:
    Ni som har barn sedan tidigare. Hur ska era barn få gå på förskola/dagis/dagmamma under er mammaledighet?
    Har ingen aning. Tror att de får gå 9-14 tis-tors på dotterns förskola. Får kolla upp det lite närmre.

    Har ni förresten koll på hur man gör om man vill "vila upp sig" innnan förlossningen. Får syskonet gå på förskolan då? För om man tar semester får de ju inte vara där. O hur mycket vila blir det om man har en pigg o aktiv 3 åring hemma? får ju som sagt inte HP...
    Hej!
    Jag är förskollärare, så jag har ganska bra koll på läget hur barnen får vara på förskolan. Vi har det iaf såhär där jag jobbar. Om en förälder är hemma och är sjukskriven eller arbetslös så får barnet vara på förskolan 30h/vecka. Vi brukar rekommendera 9-15, men det är säkert olika. 2 månader efter födseln så får syskonet vara på förskolan 30h. Efter 2 månader går man ner på 15h/v. Hur man delar upp dessa tider är väldigt olika från förskola till förskola, mycket beroende på hur många 15-timmars barn man har på förskolan. Det går ju inte att vara hur många barn i barngruppen som helst samtidigt, pga säkerhet osv.
    Jag rekommenderar er som har äldre syskon att njuta av tiden ni har hemma med era barn. Jag har sett sååå många barn som varit jätteledsna för att de är så medvetna att mamma eller pappa är hemma med syskonet. Ibland kan det vara skönt att bara vara och inte ge sig ut i höstrusket eller snöstormen bara för att barnet SKA gå till förskolan. Självklart tycker jag att barn som har syskon hemma oxå ska vara på förskolan och få delta i de pedagogiska aktiviteterna, leka med sina kompisar osv. Men man behöver inte utnyttja varenda minut bara för att det ska vara så. Vi hade en pojke som va helt knäckt en dag för att mamma och pappa "älskade lillebror mycket mer" och bara lämnade bort honom på förskolan för att de skulle få vara ifred. Ett litet tips bara!!
  • fröken lyckligtlottad

    Så tråkigt att höra att en del mår så dåligt =(. Håller tummarna för er allihop, hoppas att det går bra för er!

  • fröken lyckligtlottad

    Hej tjejer!!
    Kul med ännu en fika... Har dock en skitvecka på jobb som följs av att ha släkten på kalas på lördag. Tänkte avvakta o se om jag orkar med en fika på söndag, eller om jag behöver vila upp mig en hel dag inför nästa vecka. Ni lär ju märka om jag dyker upp ;)

    Kaffe  Fika/brunch söndagen den 17 oktober klockan 13.00 på Mormorsbageri på Entré  Kaffe
    Rontgensyrran
    Carrobarro84
    SBM (ev. + dotter)
    CindyL
    Pepisson
    Jane80
    MrsGlad
    Cisslan
    jagofisen (ev.)

  • fröken lyckligtlottad

    På tal om nåt helt annat än barn och graviditet...
    Satt o pratade om New York sist på fikan med någon. Har för mig att det va du CindyL?? Personen som jag pratade med rekommenderade iaf ett jätteoutlet utanför New York. Undrar bara vad det hette??

  • fröken lyckligtlottad

    Tänkte bara höra om det är nån mer som känner som jag...???
    Har ont i magen... känns ungefär som håll. Det gör ont under bröstet och så går det ut i sidorna ner till höfterna och lite över i ryggen ibland.... Känns lite jobbigt att andas när det är som värst. =(
    Kommer mest när jag haft en tuff dag....Antar att det är sånt som hör till.... ;)

    Ha en trevlig helg alla....

  • fröken lyckligtlottad
    Anna jv skrev 2010-10-15 22:39:30 följande:
    Jagofisen: känner den där håll liknande känslan, men oftast bara när jag går i rask takt eller cyklar! Du kanske ska tänka på att ta allt lite lugnare! Har du ett stressande och krävande jobb? Pepisson: stackare ..... Nu måste du ta hand om dig och bara vila! Hyr en massa filmer under helgen och bara mys! Jag håller tummarna för dig!
    Jag är förskollärare och är väldigt aktiv typ hela tiden. JObbar dock med de större barnen och slipper en massa lyft, så det är ju bra. Just nu är det mkt sjukskrivningar och personalombyte, vilket är psykiskt stressande =(... så jag hoppas att det bara är det, typ som magkatarr. Det mesta går ju över när jag tar det lugnt. Är bara orolig nu eftersom jag åker till New York om en vecka. Vill ju helst må bra på resan...
  • fröken lyckligtlottad

    Jag kommer!! =) Pratar med Mrs glad så vi kan oxå stanna utanför "mormors" så kan vi se var vi tar vägen....

  • fröken lyckligtlottad
    Jessica1 skrev 2010-10-18 06:43:55 följande:
    Gumman kan du inte ringa BM om detta? Jag vet att jag är supernojig med alla grav. krämpor, men att ha ett tryck precis under bröstbenet och håll känsla är något jag har blivit tillsagd att ringa in om jag känner....
    Tror bara det är stress. Gick över sen när jag fått vilat =)
  • fröken lyckligtlottad
    Grodmamman skrev 2010-10-19 07:35:16 följande:
    Hej alla!
    Idag ska jag träffa en läkare pga ryggen och blodtrycket. Jag har fortsatt gå till sjukgymnast och fått akupunktur två gånger. Jag tror att det har hjälpt, eller är det att jag vilat från allt tungt arbete... i vilket fall som helst så känns det bättre! Jag är lite orolig över mitt blodtryck, så det ska bli skönt att få träffa en läkare som vet lite mer än barnmorskan.

    På fredag ska jag göra glukosbelastningen. Undrar hur det kommer att smaka... =) Någon annan som är på gång med den också?

    Kram till er alla!
    Blir glukos för mig den 2 november.... ser inte fram emot det precis =(
Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö