• helene306

    Surdegsbröd, hjälp!

    Jag blir mer och mer sugen på att testa att baka surdegsbröd men jag fattar inte riktigt. Jag googlade på surdeg och hittade ett recept från Leila bakar. Receptet ger 2 limpor och tar 3 dagar. Det är endast rägmjöl och vatten i receptet.

    Så nu undrar jag: när man matat degen färdigt och den är klar, är det bara att baka ut den till 2 limpor och grädda?


    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Svar på tråden Surdegsbröd, hjälp!
  • Matrixxx

    Hej! Det låter konstigt det där receptet? Är det inte så att rågmjölet och vattnet är själva surdegen som skall stå 2-3 dagar. Sen så tar du denna och bakar ihop med resten, typ jäst, mjöl, salt. Då blir det ett surdegsbröd. Lycka till

  • Matrixxx

    Ja precis, receptet du skickade var bara själva grunden för surdegen. Sen får du hitta ett recept där du kan använda själva surdegen. Hoppas du blev klokare

  • helene306
    Matrixxx skrev 2010-06-15 15:56:25 följande:
    Ja precis, receptet du skickade var bara själva grunden för surdegen. Sen får du hitta ett recept där du kan använda själva surdegen. Hoppas du blev klokare
    Ja, jag blev klokare Tack för hjälpen!
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Surdegsbröd, hjälp!