• therez­ze
  Äldre 17 jun 12:45
  2705 visningar
  12 svar
  12
  2705

  alla som fått missfall, som vill köra med nya tag, nya hopp!

  hej hopp! :)

  jag fick mitt missfall i tisdags 15/6-2010 och vart självklart väldigt ledsen och kände mig tom inombords....men samtidigt är jag väldigt lättad över att det hände så tidigt i min graviditet, jag var i v 5. känner att det var bra att kroppen stötte bort det, om det inte stod helt rätt till! nu tar jag tag i nya tag, nya hopp. Har väldigt lite blödningar just nu....men det börjar avta mer och mer. Är orolig samtidigt att det inte ska gå ivägen nu heller om jag skulle bli gravid, ifall jag skulle få missfall igen! När kan man börja ha sex igen igentligen? har hört att man ska vänta både psykist och fysiskt....men jag känner samtidigt att jag har tagit det väldigt bra och ser fram i mot när det plusar på stickan igen :)

  finns det flera där ute som har fått ett missfall och som vill försöka igen så fort det känns bra.....kom in här och berätta din berättelse och få ut allt hur du känner! är så himla viktigt att prata ut när något sådant har hänt!!! :) vi kan må bättre tillsammans

  goa kramar på er alla!!!!!!

 • Svar på tråden alla som fått missfall, som vill köra med nya tag, nya hopp!
 • therez­ze
  Äldre 17 jun 13:40
  #1

  finns det ingen?? :(

 • therez­ze
  Äldre 19 jun 12:28
  #2

  pufffffff!!??

 • Tess01
  Äldre 19 jun 12:39
  #3

  Hej.
  Jag fick missfall den 1 juni, som du blev jag också väldigt ledsen men kände också lättnad att de hände så tidigt, Jag va vecka 4 el 5.
  Jag blöde bara i fyra dagar sen så slutade de.. Jag väntade två dagar extra för o se om de skulle komma nån mer blödning med de gjorde det inte.
  Så vi har kört på som vanligt så får vi se om de blir nåt.
  En barnmorska sa till mig att det är lättare o bli gravid efter mf, så om man verkligen vill o känner att man klarar av o bli gravid så fort igen så ska man köra på..

 • joajoa
  Äldre 19 jun 19:42
  #4

  Jag har fått missfall idag (vad jag kan tänka mig).
  Om jag ska vara ärlig så är jag faktiskt inte så ledsen, givetvis är det tråkigt att det inte var livsdugligt, men jag ser fram emot ett friskt barn. Vi kommer att köra på som vanligt så snabbt som möjligt och jag ser med späning fram emot nästa +.

  Jag kan däremot tänka mig att det kan bli tufft om man får missfall flertalet gånger. Låt oss hoppas att vi blir skonade från det!

 • Rebush­ka
  Äldre 19 jun 19:53
  #5

  Hej!
  Jag har fått tre tidiga missfall (två i vecka 5 och ett i vecka 6) och jag är nu gravid igen (4+4).
  Första gången det blev missfall tyckte jag inte att det var så farligt. Var glad att jag i alla fall hade fått ett plus och gladde mig åt att det i alla fall tydde på att jag överhuvudtaget KAN bli gravid. Men nu efter ytterligare två missfall så känns det inte lika okej längre. Är nervös och rädd hela tiden för att få missfall och kan knappt sova om nätterna. Går upp tidigt och gör nya graviditetstester varje morgon. Är nojig som attan som du hör Men psyket och kroppen har en fantastisk förmåga att sakta men säkert börja hoppas igen så det känns bättre för varje dag.
  Rent fysiskt klarar kroppen av (har jag hört) att bli gravid månad efter månad om missfallen sker i väldigt tidig vecka, men risken är att psyket tar stryk. Det gjorde det för mig. Missfallen bidrog till att jag blev deprimerad och jag äter nu medicin för depression. Mitt senaste missfall fick jag i februari och efter det har vi inte försökt förrän nu i juni då jag också blev gravid! Puh, skönt att skriva av sig lite Hoppas du får plus snart igen!

 • Äldre 19 jun 20:16
  #6

  Jag fick missfall dec -07 en månad senare var jag gravid igen o 9 månader senare föddes sonen..

  Vi ville nu göra ett syskon, vi blev gravida igen första månaden vi försökte det slutade tyvärr i MF 18/5, jag plusade idag igen (dvs en månad efter MF) men har idag börjat få ryggont som jag hade som tecken på MF förra månaden så det känns inte som de kommer ta sig den här månaden heller..
  Men som sagt gravid verkar jag kunna bli ialf, så tids nog tar det sig nog om den här graviditeten inte fullbordas!

 • Tess01
  Äldre 20 jun 19:45
  #7

  Grattis till er som blivit gravida efter mf o hoppas de går bra denna gången.
  Jag går o väntar på o se om de har blivit nåt efter mitt mf som va den 1 juni.
  Jag vet ju tyvär inte när man skulle ha haft ägglossning el när mensen ska komma igen :( Så de är en jobbig väntan.

 • therez­ze
  Äldre 28 jun 19:52
  #8

  vad kul att höra att folk kör på!!! :D när min blödning slutade efter 1 vecka så började jag och sambon att köra på som vanligt så vi hoppas på att det händer nått snart!!!! :P längtar sååå himla mycket och jag hoppas att det går bra den gången....kul att höra att folk har kört på efter ett missfall och blivigt gravida igen och att det har funkat hela vägen ut. :P men det är som du säger tess01, jag vet inte heller när min ägglosning är så vi bara kör och hoppas på det bästa hehe :)

 • Söta Lava
  Äldre 28 jun 20:04
  #9

  Hej!
  Jag fick missfall i runt den 19 april, jag var då i v 13.
  jag fick göra en akutskrapning den 22 apil då de misstänkte att det kunna vara druvbörd, men det visade sig senare vara en ofostrig graviditet som tur var. De sa åt mig att avvakta en mens sen var det bara att köra på. Jag + igen nu i lördags

 • hannaw­e
  Äldre 29 jun 11:01
  #10

  Hej
  Jag fick missfall den 24 juni(min födelsedag) var då i v 6 och det har varit jättejobbigt jag gråtigt i fyra dagar. Jag försöker prata med min man men han förstår inte, han säger bara att hade jag inte haft superkoll på när mensen skulle kommit kunde det lika gärna bara varit mensen som kom. Har nu varit blodfri i ett dygn så det är skönt. Det som är svårast är att det tog oss 5 månader att få detta +, ska det då ta ytterligare 5 mån till? Hur ska jag klara det, det har varit en tuff vår. Jag har sen innan 2 underbara barn en kille född 03 och en tjej född 06 men är så sugen på ett syskon eller gärna två till, när man väll har bestämt sig att man vill ha en till vill man ju att det ska funka innom några månader.

 • therez­ze
  Äldre 1 jul 13:13
  #11

  knodd på g - grattis till pluset!!!! jätte kul för er!!! själv har jag och min sambo kört på nu ett tag men jag vågar inte tro att jag kanske är gravid igen (men jag hoppas såklart). dom säger ju det att det tar ett tag tills alla hormoner försvinner i kroppen....så jag vågar nog inte ta ett gravtest för den kanske visar att jag är gravid fast att jag inte är det så jag skippar nog i den å hoppas på det bästa iaf!!! hehe
  hannawe - okej...förstår att det känns tufft när det tar sån lång tid, men dom säger ju det att det kan ta tid för vissa. det beror ju på hur man mår, om kroppen är redo osv! men hoppas att det går ivägen snart för er! jag hoppas lika så :) vi får tagga varandra på att inte ge upp eller deppa utan försöka att tänka på annat och bara slappna av så ska vi se att det går!!!!!! :) kramar på er

 • Fre 30 dec 2022 19:47
  #12

  Hej! 


  jag fick mitt missfall den 25/11 (v.6+4 allt annat hade fortsatt växa till v.12 och även då vi upptäckte missfallet) och blödde endast cirka 4-5 dagar. Tog väldigt hårt på det och var väldigt känslig under de två första veckorna men nu mår jag bra och känner mig som mig själv igen. Jag och min sambo började ha samlag så for jag slutade blöda. Idag har det gått cirka 6 veckor sedan och jag visar fortfarande starkt positivt på gravtesterna.
  börjar nu fundera på ifall det kan vara rester som är kvar, min sambo tror däremot att det är en ny graviditet men är lite skeptisk samt att jag nog inte tror på det utan att det bara är hormoner kvar i kroppen. 


  hur lång tid tog det för er tills ni inte plussade länge på gravtesterna? 

Svar på tråden alla som fått missfall, som vill köra med nya tag, nya hopp!
Logga in
Bli medlem