• FrökenX

    Marsmorsorna 2010 a.k.a lattemaffian surrar vidare om bajs och annat viktigt!

    Fortsättningstråd för oss lattemorsor i Stockholm som fött barn i mars 2010. Här bestämmer vi fikadejter och surrar om bajs och annat som vi finner intressant.

  • Svar på tråden Marsmorsorna 2010 a.k.a lattemaffian surrar vidare om bajs och annat viktigt!
  • Ami G
    Stollan: usch vad mycket tråkigheter! hoppas lilla Majken kryar på sig!

    Helena: Coolt med första tanden! Stora killen! Cool

    Elzi: schh!! prata inte om hotellfrukostar! jag håller på med min lchf och dör av tanken på lite nygräddad fralla, rostat bröd med marmelad och croissanter! ahhh! hoppas ni får mysigt däruppe dock! 

    Lovi: ett enormt JÄTTETACK för anti-kräk-tipset med nya ersättningen! så sjukt skönt att slippa ducka för kaskad spyor 1-2h efter varje måltid. plötsligt är det helt borta: underbart!! Hjärta

    Ang min lchf-diet: Helvete vad märkligt det känns att äta en massa fet mat, smör i mängder och ost! Vet inte riktigt vad jag tror om hälsoeffekten av att äta på det här sättet, men har bestämt mig för att köra minst en månad innan jag fattar nga beslut om att fortsätta/avsluta. Hur som helst så har det iaf gett sinnessjuka resultat, redan! Sen i tisdags till idag har jag gått ner 2,1kg! På bara tre dagar! Gissar att det är en hel del vatten, men att bli av med det känns också underbart! Vore roligt att höra om erfarenheter bland folk ni känner, Vinter, du sa ngt om dina svärföräldrar va? Vore urkul att höra om vilka resultat andra nått med LCHF.

     Idag går vi till passenheten och styr Rs första pass: göllit! Solig
  • HelenaOlivia

    Ja jag kan förstå hans kinkighet bättre nu :)


    Imorgonbitti far vi till Finland för att få lite lugn och ro och bada bastu, kommer vara utan internet hela resan, jösses hur ska det gå. hihi Är tillbaka torsdagmorgon igen,


    Ha det bäst nu tjejer!

  • HelenaOlivia

    Jag va lite stressad när jag va inne sist, hade mina svärföräldrar här, min svärfars komenatar va att pojkar kan inte ha lila, jag såg rött men va tyst och tänkte att han ska alltid ha lila när vi ska ses ;)

    Jag läsdte i boken om v19 fasen och jag kan säga att 99% av allt stämde på Winston och mig, känns skönt att läsa det och få veta att det kommer gå över.

    Eva-Lena, härligt att han forstätter sova och spännande att han snart inte ammar mera och lite sorgligt.

    Ja detta med tänder, det går undan de utvecklas mera än va jag hinner förstå, insåg det när jag läste i boken måste skaffa mera leksaker som passar sig för hans utveckling. Jag går och tror att han ska va 4mån hela livet, hihi

  • Queenofice

    Helena
    Varför inte ha rosa så de kan reta lite extra ;)

    Här är det sjukt stressigt, speciellt när man inte får som man har tänkt sig :( Huvudsaken är att allting går bra i krykan.

  • LillaStollan

    Ami- Lchf, hur funkar det egentligen? Jag får det inte att gå ihop att man skulle bli fet av jordgubbar och frukt. Fast samtidigt hör jag om många som lyckas gå ner i vikt.

    Helena- Det är klart du ska passa dig för att klä honom i lila! Han kan ju bli BÖG!

  • JooCee
    LillaStollan skrev 2010-08-07 08:46:11 följande:
    Ami- Lchf, hur funkar det egentligen? Jag får det inte att gå ihop att man skulle bli fet av jordgubbar och frukt. Fast samtidigt hör jag om många som lyckas gå ner i vikt.

    Helena- Det är klart du ska passa dig för att klä honom i lila! Han kan ju bli BÖG!
    Jordgubbar och frukt innehåller mycket socker, socker gör att blodsockret höjs och då drar insulinet i gång. Insulin är en hormon som i sin tur hindrar fettförbränningen i kroppen.

    Äter man mat med lågt gi, eller som Ami enligt LCHF, innebär det att insulinet inte kan härja fritt, denna typ av mat höjer nämligen inte blodsockret på samma sätt som frukt osv. Höjs inte blodsockret, drar inte insulinet igång = kroppen sparar inte på de fettet man stoppar i sig. 

    Summan av kardemumman är väl egentligen att man inte ska äta fett och kolhydrater i kombination. Äter du bara jordgubbar blir du inte fet, äter du bara grädde blir du inte fet, äter du dessa i kombination då drar insulinet igång pga av jordgubbarna och fettet i grädden sparas då i fettcellerna ist för att passera genom kroppen och komma ut igen.

    Så antal kalorier in och antal kalorier ut för att gå ner i vikt stämmer alltså bara delvis eftersom att mat förbränns på olika sätt och olika fort beroende på vad man äter.
  • LillaStollan

    JooCee- Jo, det vet jag men samtidigt så anser jag att man måste ta hänsyn till näringsvärdet i det man stoppar i sig också. Jag är ju ingen medicinsk expert men för mig verkar det logiskt.

  • JooCee
    LillaStollan skrev 2010-08-07 11:16:34 följande:
    JooCee- Jo, det vet jag men samtidigt så anser jag att man måste ta hänsyn till näringsvärdet i det man stoppar i sig också. Jag är ju ingen medicinsk expert men för mig verkar det logiskt.
    Näringsvärdet i exempelvis frukt är så gott som likvärdigt med en paprika, och ovanjord grönsaker äter lchfare.
  • LillaStollan

    det visste jag däremot inte. Att man "får" käka grönsaker. då blir det lite mer begripligt för mig. Tackar!

  • LindaB78

    ...och jordgubbar och grädde som är så gott ihop...

    Helena: Håller helt med Veroncia ha rosa och röda kläder på W nästa gång du träffar svärisarna. Det går att hitta otjejiga rosa kläder, även om det är svårare. En rosa pikétröjsboddy och ett par jeans kanske, det gäller ju att jobba på imagen från början. 

Svar på tråden Marsmorsorna 2010 a.k.a lattemaffian surrar vidare om bajs och annat viktigt!