• Anonyhm

    Jag längtar till jul!!!

    Min kompis skickade följande länk till mig igårkväll och nu är det kört-

     
    ">



    Jag ÄLSKAR julen. På ett nästan lite sjukt vis. Jag älskar att pynta, jag älskar att spela julmusik, jag älskar att ha tomtar överallt, jag älskar hela julmystiken och december är en saga för mig. Förra julen var vår son 7 veckor gammal och allt var nytt och han bara sov. Denna julen kommer att vara den första julen med honom där han är uppe och glad och medveten. Och jaaa jag ska ljuga honom full av tomte. Jag är 26 år och tror fortfarande att världen är full av tomtenissar hela december. Det är mysigt

    Varje år den första advent gör vi samma sak. Går på julskyltning. Tre olika. I mannens hemstad, i min hemstad och i grannkommunen Efter det bär det av hemåt för att det ska städas ordentligt till julmusik på hög volym. Vi julpyntar tillsammans. Vi bråkar om ljus som inte fungerar, ljusstakar som inte passar julstjärnor, tomtar som inte kan sitta där fattar man väl osv. När kvällen kommer  kurar vi traditionsenligt upp oss i soffan med mängder av juleljus tända i hela huset och tittar på home alone, the santa claus, grinchen eller så kör vi sunes jul - maraton.   Allt med en mugg glögg eller ett glas iskall JULMUST i näven och pepparkakor på bordet. 

    Hemmet doftar apesin med kryddnejlika, pepparkakor och glögg. Vi känner oss som nyförälskade tonåringar och världen är underbar.

    Den andra advent bjuder vi hem alla våra närmsta vänner. Det är julgodisdax!  Vi dricker glögg och har julölsprovning medan vi kokar knäck, gör ischoklad och rischoklad i stora lass och sist men inte minst har vi pepparkakshusbyggningstävling parvis. Det är alltid en succé. Julmusiken dånar och gapflabben avlöser varandra medan pepparkakskåkarna klistras ihop och dekoreras. Som avslutning myser vi alla upp oss i vardagsrummet, tänder levande ljus överallt och garvar läppen av oss till tomten är far till alla barnen. En film jag stolt kan säga att jag sett 64 ggr.

    Jag längtar så fruktansvärt mycket till jul nu. Hur firar du din jul?  Vad har ni för traditioner och vanor kring denna magiska högtid?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 10:47
    jag är gift med tomten. Förra året började min man spara ut sitt skägg i slutet av maj månad. Enbart för att han skulle vara tomte till jul. Skägget skulle sedan blonderas vitt. Han hade i blonderingsmedel i både skägg och mustasch och satt och andades genom en lång papperstratt ut på balkongen.

    SÅ mycket går vi in för det!

  • Svar på tråden Jag längtar till jul!!!
  • Elsis

    I förrgår hittade dottern ett par ljuslyktor i ett skåp, hon har precis lärt sig öppna skåpen i köket, så allt är spännande. Hon blev iaf helt till sig för dessa lyktor, speciellt en i form av en vit porslinsgran, med stjärnformade hål genom villka man ser ljuset. Trots att jag egentligen är emot att julpynta i förväg fick vi ju ta fram dem och tända på kvällen. Dottern tittade med stora ögon, pekade och ropade titta flera ggr. Detta blir hennes andra jul (förra var hon bara tre månader) och den blir garanterat mer spännande.

  • raggarprinsessan

    längtar till julen tills tomtar o julpynt kommer fram ånngrar dock att ja inte köpte julmust ska iallafall göra kola (vi har bara hemgjord kola på julen) nån dag


    japp jag är raggare och är stolt över det besök min blogg www.raggarprinsessansmatblogg.blogg.se
  • TheLove

    Längtar såå till jul nu!!! Är extremt sugen på blossas rumglögg... Är gravid men visst borde det gå bra att koka bort alkoholen?

  • Amariea
    TheLove skrev 2010-10-16 22:30:27 följande:
    Längtar såå till jul nu!!! Är extremt sugen på blossas rumglögg... Är gravid men visst borde det gå bra att koka bort alkoholen?
    Det här undrar jag också.
  • Polarbjörnen

    hej hopp på er alla,

    var länge sedan jag skrev här men bara MÅSTE  tipsa om www.sears.com . ni som varit i USA och shoppat där vet kanske att de har ett fantastiskt utbud av billiga ursöta barnkläder OCH  de har tusentals julartiklar! varav det mesta går att beställa till Sverige, så surfa runt och njut! 

    om jag visste att det var en tjej i magen hade det itne funnit någon hejd tror jag, deras klänningar är nåt helt annat än det man hittar i Sverige!

     

  • Zorba1980
    Polarbjörnen skrev 2010-10-17 15:14:28 följande:
    hej hopp på er alla,

    var länge sedan jag skrev här men bara MÅSTE  tipsa om www.sears.com . ni som varit i USA och shoppat där vet kanske att de har ett fantastiskt utbud av billiga ursöta barnkläder OCH  de har tusentals julartiklar! varav det mesta går att beställa till Sverige, så surfa runt och njut! 

    om jag visste att det var en tjej i magen hade det itne funnit någon hejd tror jag, deras klänningar är nåt helt annat än det man hittar i Sverige!

     
    Vet du hur frakten är?
    Lycklig och stolt mamma till älskade Viggo 061128 och Tilde 090718.
  • Polarbjörnen

    det är givetvis lite olika, men räkna med 200-300 kr, så det lönar sig ju att köpa lite mer när man väl är igång, gå ihop ett gäng och beställ och dela frakten!

    jag brukar tänka att det kostar mig minst 100 kr varje gång jag åker till stan för att handla, så på 2-3 turer har jag sparat in frakten =)

  • dio

    Nej men så trevligt att se att det är fler än jag som "lider" av denna julfetisch
    jag börjar längta efter jul nån gång där i slutet av juli Hehe.
    I förrgår lyssnade jag på julmusik hela dagen. Min favorit är O holy night, oerhört stämningsfull! Bäst sjunger David Phelps den.

    Jultraditioner här hemma... då ska vi se.
    Jag har en paketkalender till min dotter, och slår in de små paketen några dagar innan den 1 december. Sedan får hon ett litet paket varje dag. Den 1 december slår jag på julmusik på högsta volym och sen julpyntar jag och min dotter hela lägenheten. Jag har till och med ett duschdraperi och sängkläder med tomtar på Mattor byts ut, gardiner och så allt pynt då givetvis. Under december månad bakar vi sedan pepparkakor (helst med egen deg), gör pepparkakshus, bakar lussebullar och julgodis. Julgranen tar vi fram en vecka in i december, eftersom jag inte kan hålla mig haha. Runt julgranen har jag ett jultåg som åker.
    Paket inhandlas en efter en, de slås in i brunt papper, snöre och sedan använder jag en lackstång. Givetvis julrimmas det också. Jag och min mor har alltid haft som tradition att dricka glögg och julrimma tillsammans.
    Jag börjar även leta efter nya julrecept. Varje år tillför vi någonting nytt till det redan gigantiska julbordet.
    På kvällarna tittar jag på diverse olika filmer med jultema.
    Lilla julafton med mina vänner är en årlig tradition. Den brukar vi ha en vecka innan jul.
    Jag köper alla jultidningar som kommer ut, läser dem och dricker julmust eller glögg. Min dotters farmor har en julpysselkväll varje år. Då samlas vi hela familjen på min dotters pappas sida och äter julbord och julpysslar, olika pyssel varje år. Vi gissar även på julklappar.
    Julafton firas med mostrar, kusiner, morbror, syskon, kusinbarn, mormor och morfar osv. Vi brukar vara mellan 22 och 30 personer.
    Förr firade vi alltid hos min mormor och morfar. De bor i en norrbottensgård  mitt i ingenstans i Lappland. Alla kom dit dagen innan julafton. Då åt vi gröt och spelade sällskapsspel. På julaftonsmorgonen åkte vi alla på julmorgonsfika till ett par goda vänner till min mormor och morfar. Varje julaftonsmorgon i 30 år hade de dukat upp ett gigantiskt fikabord i sin norrbottensgård. Att komma in där är som att komma in i en försvunnen tid. Gamla tidningar på väggarna, frun i huset hade alltid en norrbottensdräkt på sig. Flera andra i byn infann sig också för julmorgonsfika, och sedan sjöng vi julsånger. Sedan for vi hem till mormor och morfar igen och firade jul fram till natten. Detta är en tradition som jag älskade, och idag är min mormor och morfar för gamla för att orka med det hela, och frun hos familjen vi julmorgonfikades gick bort för två år sedan. Jag har svårt att finna den där riktiga julstämningen längre, för julen har alltid varit magisk!


    I was an atheist until I realized that I am God
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!