• Anonyhm

    Jag längtar till jul!!!

    Min kompis skickade följande länk till mig igårkväll och nu är det kört-

     
    ">



    Jag ÄLSKAR julen. På ett nästan lite sjukt vis. Jag älskar att pynta, jag älskar att spela julmusik, jag älskar att ha tomtar överallt, jag älskar hela julmystiken och december är en saga för mig. Förra julen var vår son 7 veckor gammal och allt var nytt och han bara sov. Denna julen kommer att vara den första julen med honom där han är uppe och glad och medveten. Och jaaa jag ska ljuga honom full av tomte. Jag är 26 år och tror fortfarande att världen är full av tomtenissar hela december. Det är mysigt

    Varje år den första advent gör vi samma sak. Går på julskyltning. Tre olika. I mannens hemstad, i min hemstad och i grannkommunen Efter det bär det av hemåt för att det ska städas ordentligt till julmusik på hög volym. Vi julpyntar tillsammans. Vi bråkar om ljus som inte fungerar, ljusstakar som inte passar julstjärnor, tomtar som inte kan sitta där fattar man väl osv. När kvällen kommer  kurar vi traditionsenligt upp oss i soffan med mängder av juleljus tända i hela huset och tittar på home alone, the santa claus, grinchen eller så kör vi sunes jul - maraton.   Allt med en mugg glögg eller ett glas iskall JULMUST i näven och pepparkakor på bordet. 

    Hemmet doftar apesin med kryddnejlika, pepparkakor och glögg. Vi känner oss som nyförälskade tonåringar och världen är underbar.

    Den andra advent bjuder vi hem alla våra närmsta vänner. Det är julgodisdax!  Vi dricker glögg och har julölsprovning medan vi kokar knäck, gör ischoklad och rischoklad i stora lass och sist men inte minst har vi pepparkakshusbyggningstävling parvis. Det är alltid en succé. Julmusiken dånar och gapflabben avlöser varandra medan pepparkakskåkarna klistras ihop och dekoreras. Som avslutning myser vi alla upp oss i vardagsrummet, tänder levande ljus överallt och garvar läppen av oss till tomten är far till alla barnen. En film jag stolt kan säga att jag sett 64 ggr.

    Jag längtar så fruktansvärt mycket till jul nu. Hur firar du din jul?  Vad har ni för traditioner och vanor kring denna magiska högtid?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 10:47
    jag är gift med tomten. Förra året började min man spara ut sitt skägg i slutet av maj månad. Enbart för att han skulle vara tomte till jul. Skägget skulle sedan blonderas vitt. Han hade i blonderingsmedel i både skägg och mustasch och satt och andades genom en lång papperstratt ut på balkongen.

    SÅ mycket går vi in för det!

  • Svar på tråden Jag längtar till jul!!!
  • Pigelinen
    Mariohn skrev 2010-10-22 11:46:23 följande:
    Hahaha det hände mig förrförra julen. Jag packade in och packade in och dagen innan julafton kom vi på att vi hade glömt helt vad som fanns i mammas julklappar så vi fick packa upp och packa in igen! 
    det har hänt mig flera gånger, ibland har jag väntat med att sätta på lappar med vem det är till för det kommer jag ju ihåg.. NOT!!!
    Det som sägs på familjeliv stannar här!!!
  • Villimey
    Mariohn skrev 2010-10-22 11:01:27 följande:
    Ja har man tålamod och vilja går det nog lättare Jag kände när jag kom in i affären att "nej vad fan"....Det gick inte att gå omkring. Man köade från trådkorg till trådkorg och leksaksavdelningen gick inte ens att gå in på. Personal stod och stoppade folk och passade vagnar åt folk för att de skulle hitta dem igen osv. Det var verkligen inte kul. Nästan alla hyllor på julavdelningen var tomma och julpapper och sådant fanns inte kvar och personalen sa att det tyvärr inte finns på lager på ett tag för det har gått åt så. Sjukt tråkigt!!

    Snö däremot är mysigt Här är ingen snö nu men det blåser ordentligt och höstlöven i vår trädgård är ilsket röda och blåser av ett efter ett. Skitmysigt!  
    Jag tror på såpaeffekten, antalet ullaredstrådar är minst sagt hög på fl sedan såpan började. Igår var det en tråd om ett chartrat tåg till Ullared.

    Idag hade folk snökrig inne i centrala Stockholm. I år är pojken två och det är första vintern han vet vad snö betyder. Så det var en härlig känsla när han själv stod och tittade ut och skrek av glädje och förvåning-MAMMA massa snöj...
  • littlemisstrouble

    Här är det nu vitt på backen. Har kommit ett par centimeter snö under natten och morgonen. Alltså snön kunde faktiskt ha kommit lite senare i år om jag fick välja men men.


    Planering är a och o......
  • sassus
    mammact skrev 2010-10-22 10:23:44 följande:
    ja här i kristianstad nere i skåne så fick vi lite, lite snö igår , men nu är det borta och bara blött. Solen skiner iallafall.

    någon som vet när amelia jul kommer ut i år?
    Tror nån här i tråden har skrivit 5 november.
  • TheLove

    Vi har också fått snö här och sonen var helt salig när vi skulle till dagis och det var snö! När han kom till dagis sprang han in till fröknarna och skrek "snö ute" och sen åt vi hos farfar och då ropade han "Snöa ute faffa" så underbart!! Men snön kan gott få vänta tills vinterdäcken dyker upp... Kommer väl ta en vecka till ungefär (djävla förseningar)

  • Thulan

    Hej! Vad roligt att med en jultråd i år igen! Alltid lika skönt att det är fler än jag som är ute i god tid med julplanerna=) Känns som att jag kommer hänga en hel del i den här tråden fram till jul=)

    Ha en fortsatt trevlig kväll!


  • Pigelinen
    littlemisstrouble skrev 2010-10-24 09:35:14 följande:
    101 ideer har kommit ut med sitt julmagasin. många roliga tips i den
    var det den från Hemmets journal eller vad det var... kostade inte den 95kr... tyckte att det inte var så mycket att hänga i granen
    Det som sägs på familjeliv stannar här!!!
  • littlemisstrouble
    Pigelinen skrev 2010-10-24 09:41:34 följande:
    var det den från Hemmets journal eller vad det var... kostade inte den 95kr... tyckte att det inte var så mycket att hänga i granen
    oh nej en så dyr tidning köper inte jag. den verkade inte vara något att ha.

    det finns en pysseltidning som heter 101 nya ideer som denna gång var med jupyssel. annars har dom lite allt möjligt i den tidningen men nu är det då som sagt julideer.
    Planering är a och o......
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!