• Anonyhm

    Jag längtar till jul!!!

    Min kompis skickade följande länk till mig igårkväll och nu är det kört-

     
    ">



    Jag ÄLSKAR julen. På ett nästan lite sjukt vis. Jag älskar att pynta, jag älskar att spela julmusik, jag älskar att ha tomtar överallt, jag älskar hela julmystiken och december är en saga för mig. Förra julen var vår son 7 veckor gammal och allt var nytt och han bara sov. Denna julen kommer att vara den första julen med honom där han är uppe och glad och medveten. Och jaaa jag ska ljuga honom full av tomte. Jag är 26 år och tror fortfarande att världen är full av tomtenissar hela december. Det är mysigt

    Varje år den första advent gör vi samma sak. Går på julskyltning. Tre olika. I mannens hemstad, i min hemstad och i grannkommunen Efter det bär det av hemåt för att det ska städas ordentligt till julmusik på hög volym. Vi julpyntar tillsammans. Vi bråkar om ljus som inte fungerar, ljusstakar som inte passar julstjärnor, tomtar som inte kan sitta där fattar man väl osv. När kvällen kommer  kurar vi traditionsenligt upp oss i soffan med mängder av juleljus tända i hela huset och tittar på home alone, the santa claus, grinchen eller så kör vi sunes jul - maraton.   Allt med en mugg glögg eller ett glas iskall JULMUST i näven och pepparkakor på bordet. 

    Hemmet doftar apesin med kryddnejlika, pepparkakor och glögg. Vi känner oss som nyförälskade tonåringar och världen är underbar.

    Den andra advent bjuder vi hem alla våra närmsta vänner. Det är julgodisdax!  Vi dricker glögg och har julölsprovning medan vi kokar knäck, gör ischoklad och rischoklad i stora lass och sist men inte minst har vi pepparkakshusbyggningstävling parvis. Det är alltid en succé. Julmusiken dånar och gapflabben avlöser varandra medan pepparkakskåkarna klistras ihop och dekoreras. Som avslutning myser vi alla upp oss i vardagsrummet, tänder levande ljus överallt och garvar läppen av oss till tomten är far till alla barnen. En film jag stolt kan säga att jag sett 64 ggr.

    Jag längtar så fruktansvärt mycket till jul nu. Hur firar du din jul?  Vad har ni för traditioner och vanor kring denna magiska högtid?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 10:47
    jag är gift med tomten. Förra året började min man spara ut sitt skägg i slutet av maj månad. Enbart för att han skulle vara tomte till jul. Skägget skulle sedan blonderas vitt. Han hade i blonderingsmedel i både skägg och mustasch och satt och andades genom en lång papperstratt ut på balkongen.

    SÅ mycket går vi in för det!

  • Svar på tråden Jag längtar till jul!!!
  • Pigelinen
    pensé skrev 2011-11-20 20:05:29 följande:
    Kollade in på bloggen - det blev ju skitsnyggt med hällorna!
    Åh så söta barn du har, verkligen ett jättefint kort också! Minsta flickan har samma klänning som min lilla 7-månaders ska ha i jul :) 
    Tack! Vi tog massa bilder i september på vår lokala gymnasieskolan, estetprogramet har öppet en gång per termin och så får man boka tid, 30min kostar 150kr och då bara klickar de, alla bilder får man på ett usb och får förfoga fritt. Alla pengar de får in skänker de till olika projekt, iår var det Tanzania.

    Den klänningen är två år gamal, köpte jag till stora tjejen ;)

    Gardinerna blev bra;) Hoppas jag orkar sy klart andra längden imorgon, ser lite koko ut nu med en förkort utan hällor o en som passar;) Men jag har ju några dagar på mig. Torsdag är dagen som det smäller här, då kommer tre fransmän till oss o ska bo hela helgen och därmed måste adventfixet vara klart INNAN de kommer. Har hittat adventstakar på ICA maxi som kanske kan passa... beror på höjden.
  • LCG

    Haha, hade dressat upp man och barn i tomtekläder, t.o.m. katterna hade fått på sig sina tomtedressar, och så jag själv förstås, för att ta kort till årets julkort Tomte
    Riggade upp kameran på stativet och julpimpade soffan där vi då skulle sitta och när vi ska ta första kortet dör kameran p.g.a. urladdat batteri...

  • libero
    Pigelinen skrev 2011-11-20 18:55:25 följande:
    Så, det fick bli hällor på gardinerna som var för korta... har bara hunnit sy på ena längden än eftersom jag måste sy förhand... men bild finns i min blogg och jag är riktigt nöjd, blev mycket finare fall med hällor än bara kanal. Hittade ett jättefint band i samma färg som rutorna på tyget och med samma text, I LIKE!!!
    Det blev ju jättefint. Nästan tur att du sydde för korta först.
  • Candygirl xxx
    Pigelinen skrev 2011-11-20 20:01:49 följande:
    hur blev kavliten? JAg beställde fr Postfoto, kommer jag aldrig göra igen, rödaktiga kort och formaten var olika på alla kort jag framkallade (jag passade på att framkalla vanliga kort också)... så irriterande, nu passar de ju inte för fotoalbumen..
    Kvaliten var väldigt bra tycker jag. Är otroligt nöjd faktiskt.

    Men vad trist Rynkar på näsan 
  • Tiger Af Lilja

    Nu har jag varit hos min pappa och fixat julstämningen, han var inte hemma (har extra nyckel).
    Satte upp julstjärnor i fönstret , så när han kommer hem så kommer det lysa så mysigt!!

    Här hemma dock kommer jag fixa till helgen nu :) Kanske Fredag, hade tänk vänta till Söndag, men kanske inte kan hålla mig. beror på¨om jag ligger och föder eller inte.. ska vilken dag som helst nu..

    har slagit in lite klappar! Ska fota imorgon och lägga ...

  • Pigelinen
    LCG skrev 2011-11-20 20:17:10 följande:
    Haha, hade dressat upp man och barn i tomtekläder, t.o.m. katterna hade fått på sig sina tomtedressar, och så jag själv förstås, för att ta kort till årets julkort Tomte
    Riggade upp kameran på stativet och julpimpade soffan där vi då skulle sitta och när vi ska ta första kortet dör kameran p.g.a. urladdat batteri...
    ha ha nästan som oss då, jag drog med barnen i september till skolan med julkläder, korgstol, fårskinn osv, vi hade 30minuter på oss och stora tjejen surade i 28minuter och ville inte alls le... ;)
  • VildVittra
    passau skrev 2011-11-20 20:34:39 följande:
    någon som vet vad triss-julkalendern kostar?
    hittade bara bingolottos julkalender (man skrapar en lucka om dagen) och det kostade 50 kr.
    Nicholas 11 juli -04, Isabella 9 april -10, Alexander 22 augusti -11
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!