Forum Högtider - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag längtar till jul!!!

  Fre 18 jun 2010 09:46 Läst 1496536 gånger Totalt 16936 svar
  Anonyh­m
  Visa endast
  Fre 18 jun 2010 09:46 +5

  Min kompis skickade följande länk till mig igårkväll och nu är det kört-

   
  ">  Jag ÄLSKAR julen. På ett nästan lite sjukt vis. Jag älskar att pynta, jag älskar att spela julmusik, jag älskar att ha tomtar överallt, jag älskar hela julmystiken och december är en saga för mig. Förra julen var vår son 7 veckor gammal och allt var nytt och han bara sov. Denna julen kommer att vara den första julen med honom där han är uppe och glad och medveten. Och jaaa jag ska ljuga honom full av tomte. Jag är 26 år och tror fortfarande att världen är full av tomtenissar hela december. Det är mysigt

  Varje år den första advent gör vi samma sak. Går på julskyltning. Tre olika. I mannens hemstad, i min hemstad och i grannkommunen Efter det bär det av hemåt för att det ska städas ordentligt till julmusik på hög volym. Vi julpyntar tillsammans. Vi bråkar om ljus som inte fungerar, ljusstakar som inte passar julstjärnor, tomtar som inte kan sitta där fattar man väl osv. När kvällen kommer  kurar vi traditionsenligt upp oss i soffan med mängder av juleljus tända i hela huset och tittar på home alone, the santa claus, grinchen eller så kör vi sunes jul - maraton.   Allt med en mugg glögg eller ett glas iskall JULMUST i näven och pepparkakor på bordet. 

  Hemmet doftar apesin med kryddnejlika, pepparkakor och glögg. Vi känner oss som nyförälskade tonåringar och världen är underbar.

  Den andra advent bjuder vi hem alla våra närmsta vänner. Det är julgodisdax!  Vi dricker glögg och har julölsprovning medan vi kokar knäck, gör ischoklad och rischoklad i stora lass och sist men inte minst har vi pepparkakshusbyggningstävling parvis. Det är alltid en succé. Julmusiken dånar och gapflabben avlöser varandra medan pepparkakskåkarna klistras ihop och dekoreras. Som avslutning myser vi alla upp oss i vardagsrummet, tänder levande ljus överallt och garvar läppen av oss till tomten är far till alla barnen. En film jag stolt kan säga att jag sett 64 ggr.

  Jag längtar så fruktansvärt mycket till jul nu. Hur firar du din jul?  Vad har ni för traditioner och vanor kring denna magiska högtid?  

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 10:47
  jag är gift med tomten. Förra året började min man spara ut sitt skägg i slutet av maj månad. Enbart för att han skulle vara tomte till jul. Skägget skulle sedan blonderas vitt. Han hade i blonderingsmedel i både skägg och mustasch och satt och andades genom en lång papperstratt ut på balkongen.

  SÅ mycket går vi in för det!

 • Sön 18 jul 2010 16:40 #84

  Här är en till jultok. Sen grannen satte låten mer jul på repeat för någon månad sen (!!) så har jag gått runt och längtat

 • Sön 18 jul 2010 21:16 #85

  ÄNTLIGEN!!
  Vad underbart att få det bekräftat att det finns fler än jag, min sambo tycker jag är heltokig som börjar tänka på jul i början på juli, som tur är har jag en egen pysselstuga på gåden där jag kan jula mej hur mycket jag vill när jag vill, normal sett vid den här tiden på året brukar jag börja göra mina julkort, brukar skicka så många så det gäller ju att börja i tid =)
  I min uppväxt med f´min familj var jularna magiska och underbara, föröker skapa samma stämning själv och det går väl ganska bra, blir bättre när vi får lite barn i huset! Min sambo är inte särskillt förtjust i julen, inte hans far heller men hans mor älskar julen, vi firar alltid med dem och i år skall vi vara hos oss!! Vi har lilla julafton med min familj på annandagen då vi är drygt 30 personer, helt underbart brukar det vara, det känns som det riktiga julen för mej, även om jag försöker skapa en mysig julafton här hemma med.

  Men för mej är det precis som TS, allt det bästa är ju innan julen, förberedelser, glöggkvällar, julskyltning, paketinslagning, mys, ljus, pynt, vi har alltid minst två granar inne, helst skulle jag vilja ha 3 i år och en ute, det vore mysigt!

  Köper alltid på mej några flasker glögg i slutet på året som jag börjar smutta på i augusti/september(om jag kan hålla mej så länge..)

  Hoppas nvi kan tjöta om pyssel och längtan här, helt underbart!!
  Ha det gott!
  (nån mer än jag som tycker det var en helt underbar vinter vi hade? Fantastiskt med så mycket snö, 1,5m hade vi som högst, gotta love it!!

 • Mån 19 jul 2010 12:09 #86

  Lite julstämning

   

   

 • Mån 19 jul 2010 12:09 #87 • Mån 19 jul 2010 17:26 #88
  Mariohn skrev 2010-07-19 12:09:19 följande:

  " target="_blank">

  Åååå... sånt här kan man ju lyssna hur mkt som helst på!
 • Mån 19 jul 2010 17:30 #89

  Jag är också julgalen.
  Låg och tänkte på det igårkväll.
  Då kommer jag vara gigantisk, bo i ny lägenhet och ha det supermysigt!

  När jag och min bästa vän var yngre, började vi låsa in oss i augusti och spela julmusik på högsta volym och göra julklappar.
  Ungefär den tiden på året jag börjar köpa julklappar också. Slipper alltid hysterin vid jul :)
  Trots att jag tycker den är supermysig! 

 • alskdl­dskjf
  Visa endast
  Mån 19 jul 2010 17:32 #90

  Jag älskar också julen men har tvingat mig själv till att inte tänka jultankar förrän 1/11.....haha.... Svårt, svårt...

 • Mån 19 jul 2010 17:33 #91
  Satiin skrev 2010-07-19 17:30:15 följande:
  Jag är också julgalen.
  Låg och tänkte på det igårkväll.
  Då kommer jag vara gigantisk, bo i ny lägenhet och ha det supermysigt!

  När jag och min bästa vän var yngre, började vi låsa in oss i augusti och spela julmusik på högsta volym och göra julklappar.
  Ungefär den tiden på året jag börjar köpa julklappar också. Slipper alltid hysterin vid jul :)
  Trots att jag tycker den är supermysig! 
  Jag gör likadant. Jag köpte första julklappen i mars. Och så ursäktar jag mig med att "nåja då har jag ju det avklarat" och lik förbaskat ränner jag runt den 23:e december bara för att det är kul Många klappar blire
 • Mån 19 jul 2010 17:37 #92
  Mariohn skrev 2010-07-19 17:33:58 följande:
  Jag gör likadant. Jag köpte första julklappen i mars. Och så ursäktar jag mig med att "nåja då har jag ju det avklarat" och lik förbaskat ränner jag runt den 23:e december bara för att det är kul Många klappar blire
  men ja, höra julmusiken i högtalarna, gå och vända och vrida på alla saker, känna doften av jul. 
  eftersom man har det mesta klart, så kan man alltid unna sig lite extra klappar till någon speciell! 
 • Mån 19 jul 2010 17:47 #93

  tokiga människor
  jag gillar jul jag med men inte så mycket som ni här inne...i år väntar jag på mer än tomten ,därför längtar jag som attan redan men det är bara för att mina tvillingar är beräknade till 25 dec

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll