Inlägg från: BlommyNess12 |Visa alla inlägg
  • BlommyNess12

    Hjälm när de cyklar på trehjuling?

    Tjaba. En fråga, borde jag sätta på min tvååring en hjälm om jag tar ut trehjulingen? Han cyklar ju inte på riktigt utan sitter på den och skjuter sig sakta framåt med fötterna för han når inte pedalerna, non the less så älskar han sin trehjuling. På dagis har de en massa trehjulingar men där har inget barn på sig nån hjälm nånsin så jag blir lite förvirrad över vad man "ska" och inte "ska"

  • Svar på tråden Hjälm när de cyklar på trehjuling?
  • BlommyNess12
    Birgitta2 skrev 2010-06-23 09:35:00 följande:
    Trehjuling klassas som cykel och det är lag på att ALLA under 15 år skall ha hjälm. Jobbar bredvid ett dagis, och INGEN unge har hjälm på sig. Skandalöst tycker jag.
    Ja fast han har ju inte hjälm när han "cyklar" på den inomhus är det lag på det också? . Men utomhus blev jag lite confused över för att de inte har några hjälmar på dagis och man tänker ju att där borde de "veta". Tack för svaret!
  • BlommyNess12
    CeeJay skrev 2010-06-23 09:37:14 följande:
    Om det hade varit jag och mitt barn hade jag haft på hjälm om ni varit ute och "cyklat" bland folk och andra cyklar/bilar. Om ni däremot är på er tomt/uppfart och har ingen möjlighet till kontakt med andra trafikanter hade jag låtit barnet varit utan hjälm.

    Att de inte har hjälm på förskolan kan man förstå eftersom de cyklar på en avgränsad plats utan annan trafik (även om det säkert skulle behövas hjälm ändå ).

    Om det är så att du vill visa/lära barnet att man alltid har hjälm när man cyklar är det ju toppen att börja redan nu även om ni bara cyklar sakta.

    Mina barn som nu är 6 resp 4,5 år har inte hjälm när de cyklar på sina gamla cyklar, dvs trehjulingar och småcyklar med stödhjul. Än så länge cyklar de bara på vår tomt/uppfart. Men vi köpte hjälmar och hade på när de var små och skulle lära sig så de vet att de måste ha hjälm så fort de ska cykla med "vanliga cyklar" (som de ska få här i sommar) och absolut hjälm för hela familjen om vi cyklar ut på vägen.
    Okej. Nej det är bara här ute på gården så det är ingen trafik, möjligtvis att nån granne går förbi..
  • BlommyNess12
    Micke skrev 2010-06-23 09:40:00 följande:
    Hjälm även vid 3-hjuling för att få in rutin att alltid använda hjälm när man cyklar. 

     
    Ja, fast inomhus också då eller? För han har hittills bara cyklat på den i sitt lekrum.
  • BlommyNess12
    bakeacake skrev 2010-06-23 09:44:26 följande:
    Hjälm oavsett vilken sorts cykel det är!! Är du inte mer försiktig om ditt barns huvud?
    URSÄKTA? Jag UNDRAR hur jag ska göra, jag har inte GJORT något. Det där var fruktansvärt onödigt, jag skriver att jag blir förvirrad för att han inte har hjälm när han cyklar på dagis, och där tänkte jag att de borde ju veta hur man ska och inte ska göra.
  • BlommyNess12
    bakeacake skrev 2010-06-23 09:48:20 följande:
    Då skulle jag även kräva att mitt barn har hjälm på sig på dagis, svårare är det inte.. Och även inomhus..
    Jo, jag har inte haft hjälm på honom inomhus för att han mjuk matta i sitt lekrum, och han sitter ju i princip still på den, tar sig sakta sakta framåt. Skulle han välta skulle det inte vara värre än att han snubblade. Så inomhus tycker jag är överdrivet som fan.

    Ja det kan jag ju göra nu, för nu vet jag, svårt att kräva något man inte vet om man ska kräva eller inte?
  • BlommyNess12
    Freja87 skrev 2010-06-23 09:52:40 följande:
    De borde ha hjälm på dagis också tycker jag. Kan ju vara en kostnadsfråga men föräldrarna kan ju ta med hjälm dit. Prata med personalen tycker jag!
    Det brukar funka när det handlar om pulka-utflykter o dyl. så då borde det också gå att få föräldrarna att ta med hjälmar andra dagar också..

    Som några sagt tidigare Cykel=Hjälm. Punkt slut.
    De använder inte hjälm när de åker pulka, men det behövs inte här, det är lite drygt meter mjuk snö i pulkbacken, om de ramlar så ramlar de typ i bomull. Och nej det blir inga isbanor här.
  • BlommyNess12
    Queen Of Darkness skrev 2010-06-24 08:25:53 följande:
    Nej mina barn har inte hjälm i övrigt. Att barn ramlar och slår sig är okej, men när dem åker på något anser jag att dem ska ha hjälm, likväl som dem ska ha bilstol i bilen eller sele i vagnen. Mina barn har aldrig protesterat.

    (Anledningen till att jag är noga med hjälm även på bobby car är att min stora tjej lyckades välta den bakåt när hon var runt 1½ (den hade fastnat och hon slet i den när hon satt på för att den skulle lossna) och hon slog i bakhuvudet, fick en jättebula och lätt hjärnskakning på köpet. Därefter är det hjälm på åkfordon. Oavsett vilka.)
    ♥ Amanda & Isabella ♥
    Är det bara jag som är en dålig mamma som inte har sele på min tvååring i vagnen alltså Drömmer
  • BlommyNess12

    Kan berätta hur jag gjorde: Jag sket i att ta ut trehjulingshelvetet. Jag orkade inte ta ställning till hjälm- ickehjälm och åka och köpa en hjälm. Får se vad som händer nästa gång jag får för mig att ta ut den.

  • BlommyNess12
    Nicke Nyfiken skrev 2010-06-24 08:46:07 följande:
    Har inte heller haft sele på någon av ungarna i vagnen, ska man ha det??
    Haha, tydligen ska man det 
  • BlommyNess12
    Queen Of Darkness skrev 2010-06-24 08:52:41 följande:
    Det har jag aldrig sagt Jag skrev att jag tycker att man ska ha det och det är enbart utifrån mina erfarenheter. Båda mina barn har hängt halvvägs ut från vagnen när dem velat se mer. Oavsett om dem suttit framåtvända eller bakåtvända i den. Min 20 månaders gör det fortfarande och därmed måste jag ju ha selen. :-P
    MEN, jag sa aldrig att man måste, jag skrev bara vad jag tyckte. Har man ett barn som sitter fint och lugnt så känns det kanske onödigt att knäppa fast ungen.
    ♥ Amanda & Isabella ♥
    Nej jag vet, jag skämtade
Svar på tråden Hjälm när de cyklar på trehjuling?