• Sigrid

    Akut! Smarrig kaka att bjuda på - ge mig recept!

    Lite hastigt och lustigt bestämdes det att vi ska bjuda hem folk i veckan. Jag vill baka en kaka och bjuda på till kaffet efter maten. Ge mig recept på smarriga kakor. Jag måste handla imorgon (måndag) så skynda!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-27 19:31
    Ska räcka till 10-14 personer.
  • Svar på tråden Akut! Smarrig kaka att bjuda på - ge mig recept!
  • Shaun the sheep
    http://bakpassion.blogg.se/  Första receptet här skulle jag gärna prova

    Annars knäckig rabarberpaj, det är väldigt enkelt att göra och inga dyra ingredienser,
    så man kan gott göra två om det behövs, utan att det kostar en förmögenhet!
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • La Lola
    Pollytårta

    175 g mörk blockchoklad
    175 g smör
    2 dl strösocker
    3 ägg
    300 g Polly (blå eller röd påse)
    ½ dl vetemjöl
    2 tsk kaffe

    Smält blockchokladen och smöret tillsammans.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop.
    Tillsätt chokladsmöret och rör om.
    Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten.
    Häll smeten i formen o tryck ner pollygodisarna jämnt fördelat i smeten.

    Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.

    Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".

    Kan serveras med lite vispad grädde om man känner för det.
    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Nyfiken gul

    tipsar om en lyxig äppelpaj som är gudagod!!


     


    ÄPPEL/PÄRON-PAJ

    2 röda äpplen
    2 päron
    smuldeg
    kanel
    socker
    smör
    mandelmassa

    skiva äpplena och päronen och vänd dom i kanel och socker - rikligt!  lägg dom tätt i en smord ugnsform.
    Strö över smuldeg (gör enligt något recept i din kokbok)
    Riv över ordentligt med mandelmassa.

    Servera rykande varm med äkta vaniljglass - eller - hemkokt marsansås och vispad grädde..


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Sigrid
    dollheart skrev 2010-06-27 19:39:08 följande:
    bakpassion.blogg.se/  Första receptet här skulle jag gärna prova

    Annars knäckig rabarberpaj, det är väldigt enkelt att göra och inga dyra ingredienser,
    så man kan gott göra två om det behövs, utan att det kostar en förmögenhet!
    Tack! Den ska jag nog prova en annan gång. Det kommer allergiker så jag vågar inte baka med jordnötter.
  • regnbarn
    Hallonpaj
    10-15 Digestivekex

    75-100g margarin

    3dl vispgrädde

    4tsk vanillinsocker

    1/3 paket Philadelfia original

    Hallonkräm(valfri)
    Hallon (eller andra bär)

    *Krossa kexen och blanda med smält margarin
    *Tryck ut i en form
    * Grädda i 200grader ca: 10min
    *Vispa grädde, vanillinsocker och Philadelfiaosten ganska fast
    *Bred ut över den kalla digestivebotten
    *Häll på ett lager kräm
    *Lägg på bären
    *Klart att servera, superlätt och supergott!
  • thebettygirl

    Världens enklaste tårta gör man genom att vispa 4 ägg med 4 dl socker så att det blir pösigt och nästan vitt. Blanda i 2 dl mjöl och häll upp det antingen i en smörad och bröad bakform eller på en djup bakplåt (får inte vara för stor om man inte vill ha väligt tunn botten). In i ugnen på 225 grader tills den  fått fin färg och inte kladdar när man provar med teststicka eller tandpetare. I ditt fall skulle jag nog ta och göra två sådana plåtar. När botten har svalnat så tar man valfri fyllning mellan lagren och garnerar efter humör. I dessa jordgubbstider brukar jag ta lite vanilkräm mellan lagren, och så tunnskivade jordgubbar. Garnerar gör jag med grädde och jordgubbar, ev även med riven choklad eller mandelflarn. Det här receptet kan man även använda till rulltårta, men då är det bra om man har en större plåt så att smeten inte breds ut för tjockt. Eller varför inte göra en rulltårta som man garnerar med grädde och jordgubbar?Drömmer

Svar på tråden Akut! Smarrig kaka att bjuda på - ge mig recept!