Inlägg från: phillie12 |Visa alla inlägg
  • phillie12

    RMC Malmö del 14

    Hejje. Ny här... 
    Ni som kanske vet: 


    Har fått svar på min sambos spermaprov och tydligen hade han bara hälften av vad man "ska" ha och vissa var defekta plus att de var slöa. (Fick svaret på telefon så därför låter det lite luddigt.) Läkaren sa tydligen också bara att det bara var att fortsätta försöka... 
    MEN! 
    Vadå bara fortsätta försöka?  Vi måste ju få någon hjälp väl? Alla andra trådar jag läst så har par med detta problemet fått remiss till IVF direkt om detta hänt? 
    Ska tilläggas att vi försökt få hjälp på RMC tidigare men nekats eftersom vi inte uppfyller kraven eftersom vi inte bott ihop i två år, har dock försökt skaffa barn i ett år. Nu fick vi hjälp med att få remiss till prover genom vårdcentralen eftersom vi misstänkte att "problemet" låg hos min sambo eftersom han hade pungbråck som liten, och det var alltså läkaren på vårdcentralen som tyckte att vi bara kunde fortsätta försöka... 
    Hur ska vi gå vidare nu?  
     
  • phillie12
    Tigra79 skrev 2010-08-04 10:14:54 följande:
    Har råkat ut för samma som dig, typ. Gjorde en privat utredning (betalade dock landstingstaxa eftersom kliniken hade avtal med dom), min mans spermier var få och slöa och läkaren sa, över tel, att det bara var att fortsätta att försöka sen lade hon på!? Hade då precis tackat nej till en tid för utredning genom landstinget, så man blev ju lite förbannad. Vi fick som tur väl var en ny tid med landstinget ett par månader senare, men allt fördröjdes med många månader pga den där idioten :/
    Måste man verkligen ha bott ihop i 2 år innan man får hjälp?
    Iaf antar jag att ni borde försöka få en riktig utredning genom landstinget, gå till gyn/BM och se vad dom säger. Det brukar dock vara långa köer. Eller så söker ni privat, men då kostar det ju oftast ganska mycket mer, men jag tror inte att kraven är lika höga.

    Jag är dock ingen expert, de andra tjejerna kanske har bättre koll och idéer!
    Tack för svaret! 
    Det är för jäkligt hur de inte verkar ha någon koll när man själv försöker så hårt!
    Yes, det var absolut nej till hjälp när vi försökte eftersom vi inte bott ihop i två år. Så himla dumt. Tycker man borde få hjälp nu iaf när det verkligen är konstaterat att vi har problem. Ska jag ringa igen?
    Och mitt andra problem är lite löjligt, försöker få tag i en gynekolog/barnmorska men det verkar vara omöjligt! Vart ska jag ringa i Malmö? Behöver delvis hjälp med en envis svampinfektion och så med det här då. Verkar inte som att någon vet vart man ska vända sig...KK kan man inte ringa, inte centrum för sexuell hälsa, min läkare vägrar gynundersökningar, och curakliniken svarar inte i telefon. SUCK.  
  • phillie12
    Smulans skrev 2010-08-04 10:27:35 följande:
    Phillie, vårt problem är liknande, men ändå annorlunda.

    Kortfattat: Min man fick beskedet "totalt avsaknad av spermier" efter spermaprovet. Vår gynekolog skickade då remiss till RMC. Där fick han ta en massa blodprov och sedan göra en testikelbiopsi. Där hittade de spermier som frystes ner, vilket betyder att vi kan göra IVF/ICSI till hösten. Troligtvis har han en blockering på sädesledarna pga en bitestikelinflammation, det är därför spermierna inte kommer ut trots normal produktion.

    Vi är dock gifta och sammanboende sedan 11 år. Vi påbörjade utredning hos gyn efter att ha försök få barn i ett år, det var då detta upptäcktes. För oss var det ju inte heller aktuellt att försöka på egen hand längre. Således fick vi remiss till RMC direkt. Det har dock ändå varit en lång process, makens spermaprov gjordes förra hösten och vi hoppas kunna starta IFV/ICSI i september.

    Kanske en gynekolog gör en annan bedömning än vårdcentralen? Hur lång tid är det tills ni uppfyller kravet på två års sammanboende? Annars kan ni kanske, som Silva skriver, göra det privat? Det innebär iofs helt andra kostnader, men ingen väntetid så vitt jag vet.

    Jag önskar er lycka till i alla fall!
    Tack för svaret! 
    Vad bra att ni fick remiss dit direkt då! Det borde vi ju få (igen) då eftersom det här är konstaterat nu och trots att vi inte bott ihop i mer än ett år. 

    Jaa, det var ju det där med svårigheterna att överhuvudtaget få tag i en gynekolog... 
    privat går nog inte att tala om eftersom vi båda på nytt börjar studera igen till hösten (dags att plugga färdigt). 
    Hur kommer det sig att ni fått vänta så lång tid på att påbörja IVF/ICSI?
  • phillie12
    Smulans skrev 2010-08-04 11:27:43 följande:
    Phillie, jag är egentligen inte jättenöjd med den gynekolog som remitterade oss, så jag har tyvärr ingen att rekommendera. Kolla på gula sidorna, ibland finns det omdömen från patienter där.

    Tiden,  ja... Makens provresultat kom i oktober. Gyn ville då ta ett blodprov också innan hon remitterade. Remissen skickades sedan i november och vi fick en tid på RMC i februari. Efter första besöket där fick vi kallalse till testikelbiopsi. Biopsin gjordes i maj. Det visade sig sedan att jag saknade ett par blodprov innan jag var "färdigutredd". När jag hade tagit proven skickade min gyn IVF-remiss till RMC. Sedan har det ju varit sommarstängt där, annars hade det nog gått lite fortare.

    Vi ska på IFV-info om två veckor och läkarbesök veckan efter. Sen hoppas vi kunna sätta igång så snart som möjligt.
    Åhh, det är så JOBBIGT när tiden bara går och tickar iväg och hela tiden blir allt en månad senare... 
    Så man måste som kvinna först göra utredning hos en egen gynekolog? Jag trodde att RMC gjorde själva utredningen med blodprov och så?

    Lycka till med allt när ni nu snart sätter igång! :) 
  • phillie12
    Smulans skrev 2010-08-04 11:43:58 följande:
    Tack, Phillie!

    Jag vet inte om man kan göra det direkt hos RMC, men jag gjorde utredningen hos min gyn först. Sedan skickade hon en IVF-remiss till RMC. Jag påbörjade faktiskt min utredning redan förra våren med blodprover, spolning av äggledarna etc. Men det var först när maken lämnade sina prov som allt vändes upp och ner.

    Det är nog meningen att jag ska lära mig att ha tålamod... 
    Äh! Tålamod kan dra åt skogen!
  • phillie12

    Jaa, här är det att man ska ha försökt i ett år men bott ihop i två. Läkaren på vårdcentralen sa dock att man skulle ha försökt i två år. Ingen koll. Blir sååå irriterad!

  • phillie12

    Hej alla experter! 
    Jag har väntat så länge på att gå med i denna tråden eftersom vi inte "kommit igång" än och det känns som om alla ligger så långt före oss.
    Men nu börjar jag tröttna på det här, vi borde ju vara igång snart och jag har så många frågor om RMC som ni kanske kan svara på (tyvärr verkar de ju inte kunna svara på RMC)
    Jag gör en liten sammanfattning:
    I maj  och juni gjordes spermaprov,  i augusti sa läkaren på VC att det var "bara att fortsätta försöka", efter mycket om och men skickade han hem resultaten som jag för allt i världen inte tyckte verkade så bra. Efter googlande och mycket letande på FL (tack FL!) förstod jag att mina misstankar var bekräftade och vi tjatade alltså till oss ett möte med andrologen på RMC som sa att "det här är absolut IVF-krävande spermier" (Åh! Jag är så ARG på läkaren på vårdcentralen!)  Detta var den 29:e oktober och läkaren sa att han skickar remissen samma dag. Sedan dess har inget hänt. 
    Vi har ringt och tjatat en gång i veckan de senaste tre-fyra veckorna och till slut kom det fram att det verkade som att läkaren "glömt" skicka remissen. De skulle skriva ut en lapp till honom, men förra veckan var remissen ännu inte skickad.
    Den 29:e januari har det ju gått 3 månader och iom vårdgarantin borde vi då ha startat behandling, men jag vet ju att de har jul och nyårsuppehåll och det verkar som att många inte ska göra sina behandlingar förrän i februari?
    Är det någon som vet hur man gör när man åberopar vårdgarantin i Skåne? Jag har letat men har inte kunnat hitta något nummer att ringa?  
    Man börjar ju bli orolig över provsvaren som vi tog direkt efter det mötet också, om inte annat vill man ha svaren på dem iaf...

    Sen vill jag avsluta med ett STORT GRATTIS till er som blivit gravida och MÅNGA LÅNGA kramar till er som tvingas fortsätta försöka.
    Ni är allihopa HJÄLTAR!
    Kramar! 

  • phillie12
    Junie skrev 2010-12-06 19:36:36 följande:
    Phillie10; vår remiss glömdes också bort, så vi anmälde till patientnämnden. Då tog det hus i helvete och verksamhetschefen skickade ner remissen till RMC tillslut. Därefter gick det väldigt "fort" (remissen skickades i oktober och vi har beräknat äggplock i v. 3

    Hoppas det går snabbt för er!!
    Tack för ditt svar! Oj, vad det gick undan! GRATTIS! Synd bara att nu var tvungna att anmäla själva...
    Hur anmäler man till patientnämnden? Jag vill också... :(
  • phillie12

    Tack så mycket! :) Already done! ;) Imorrn ringer jag, om jag vågar... 

  • phillie12

    Ja, det enda jag hört som inte påbörjat något än är att man ska ta gravtest innan de hormonerna... 

    I övrigt: Mailade vårdgarantin igår, imorse hade jag fått ett mail där det stod "jag har talat med kliniken som kommer att ringa dig snarast" men gissa vad? De har inte ringt... :( Känner mig så uppgiven. Nu kan jag ju inte göra mer?  

Svar på tråden RMC Malmö del 14